Pieter Omtzigt bij volgende verkiezingen niet op lijst BBBQuote:
Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft geen plannen om zich aan te sluiten bij BoerBurgerBeweging (BBB), ondanks dat hij op een aantal onderwerpen dezelfde lijn volgt. Tegenover Nieuwe Oogst wijst hij het idee van de hand.

Deel dit topic

Reacties

+1
Newholland12
Verstandige keuze
+2
Twentsch Land
Zeker,

Caroline en omzigt ieder voor zich met de verkiezingen en nadien hand in hand samenwerken.

@Newholland12
+2
Spuit11
Als je serieus een deuk wilt slaan moeten Omtzigt, BBB, FVD, Haga etcetera tijdens de aanstaande verkiezingen samengaan. Alleen zo kunnen ze meer dan 50% van de zetels winnen. Dan maar wat ego's opzij.
Tot die tijd zullen "we" het nooit gaan winnen van het kartel.
Na de verkiezingen kunnen ze best weer splitsen en daar eerlijk over zijn.
Boerma
@Spuit11 dat komt ook niet goed denk ik, maar als je bbb en omtzigt met wat midden partijen samen doet zal het misschien kunnen tegen die tijd
+8
Elvis
@Spuit11 FVD wil toch niemand mee gezien wordrn
Spuit11
@Elvis Daar ga je al.... ze trekken wel allemaal kiezers die in grote lijnen hetzelfde voorstaan en alleen op zo'n manier een ruime meerderheid kan halen. Na de verkiezingen kunnen ze wel weer hun ego gaan strelen en splitsen. Zie het als een noodzaak voor het landsbelang.
Albert Altena
@Spuit11 Zelfde lijn????
+11
de Tank
@Spuit11 als BBB met fvd samengaat is het 1 stem minder voor bbb
+5
Grasbaal
@de Tank ik denk zeker 2
Willem123
@de Tank ik denk1 meer
Willem123
@Willem123 laten we dat maar BBB over laten en hun kans te geven
+5
casev2
@Spuit11 meen je dat nu echt serieus? Laat bbb nu eerst maar eens zorgen zelf trouwe en capabele mensen te vinden, en ga absoluut niet die probleemmakers als haga, fvd maar ook omzigt binnenhalen. Dan is het bbb sprookje al opgeblazen voordat er uberhaupt verkiezingen zijn...
+3
Spuit11
@casev2 Alleen om het kartel te breken. Anders kom je er nooit vanaf. Dacht je dat alleen een BBB, Haga of wie dan ook maar iets klaar gaat spelen? Mochten ze ooit mee mogen doen
+1
ntd79
@Spuit11 zou dat niet een groot fiasco worden met als eindresultaat nog een veel sterkere positie van de gevestigde linkse partijen waar ik tegenwoordig ook VVD en CDA onder reken? Als dat hele spulletje van rechtse partijen zoveel stemmen haalt dat ze een coalitie kunnen vormen, wat ik idd gezien alle onvrede heel goed mogelijk acht, die vechten elkaar de tent uit en er moeten in hoog tempo potentiële ministers en staatssecretarissen worden binnen gehaald. Dat hebben we gezien bij de LPF hoe dat gaat. Na een half jaar is het een grote troep met nieuwe verkiezingen als gevolg. Drie keer raden wie dan spekkopers gaan worden. Ik denk idd ook net als hier al voorbij kwam, dat de bbb zich moet profileren als een betrouwbare partij met onberispelijke kandidaten en dan de samenwerking moeten zoeken bij de VVD en CDA. Als daar tenminste nog iets van overblijft. Dan hebben die ook weer meer ruimte om hun eigen koers te varen en niet zoals nu compleet gegijzeld worden door D66.
+1
Spuit11
@ntd79 Er zullen een aantal mensen concessies moeten doen idd. Die kun je van tevoren ook afspreken, dan is het voor de kiezer ook duidelijk. CDA en VVD zijn te ver doorgeslagen. Dat zijn niet meer dezelfde als 15 jaar geleden
Jawis
@ntd79 op 1 of andere manier schijnen vvd stemmers tevreden te zijn met hun partij en rutte.
ntd79
@Jawis een heel deel van de stemmers die nog niet echt geraakt worden, zullen idd weer VVD stemmen. Misschien ook wel door gebrek aan een alternatief. Mensen uit middelgrote steden, die vaak de uitslag bepalen, associëren zich niet met een bbb. Zelf ga ik ook bbb stemmen, niet zozeer dat ik daar alle heil in zie, maar het is een partij waarbij mijn stem geen schade aanricht, en ze delen natuurlijk mijn standpunten. Op de VVD of CDA stemmen is een stem op een zeer linkse partij, want daar zijn ze toe gedwongen met alle uitsluitingen op rechts.
+3
Coen
@Spuit11 , voor de komende 1-ste kamer verkiezingen afzonderlijk blijven opereren, daarna meerderheids-samenwerking zoeken tussen BBB, Van Haga, JA21, SGP, VVD en CDA om de links-progressieven in de wielen te rijden.
lukt dat niet, dan zijn we verloren 😞
+3
diezel
Quote Reactie van @Coen:
dan zijn we verloren

Niet te negatief Coen en die Verkiezingen van 2023 is m.i. hele lange termijn met de huidige ontwikkelingen.
Ieder blijkt zijn rol te hebben in de Poppenkast, genaamd 2e Kamer en politiek. Ook Baudet en zijn club.
Met deze actie van vak K zijn er wéér bij 100-duizenden TV-kastjeskijkers de oogjes open of wat verder opengegaan en gaan zelf op wat verder onderzoek uit.
Alles heeft zijn tijd nodig. Alles KAN niet meteen in de openbaarheid. Kunnen mensen simpelweg niet aan.
En dan heb ik het niet over dat gelieg over Stikstof.
Kijk in de oogjes en lichaamstaal van dat vak K. Evenals deze week bij de leden van het KH. Als de dood zijn ze dat er nog meer/alle waarheid ooit boven water komt. 😨
Todi
@diezel Iedereen kan het op zoeken of voorlezen is een groot verschil. Mooie actie.
+1
Twentsch Land
Baudet schijt op deze wijze zichzelf in de sokken en komt nog meer achter in de rij te staan. Er zijn er al wat die hem extreem rechts noemen ( extreem links zou een betere benaming zijn ) die al een balletje opgooien om extreem rechtse partijen te verbieden ....dan staat hij helemaal aan de kant van het incident onlangs is kaag de winnaar, zij speelde het spel !

@diezel
diezel
Quote Reactie van @Twentsch Land:
die al een balletje opgooien om extreem rechtse partijen te verbieden ...

Tegen het narratief van het huidige regime/ media/ plaatselijke influencers zijn, krijgt al een tijdje automatisch het stickertje extreem-rechts-wappie-fascist-bruinhemd-homofoob- compleetdenker etc. etc. opgeplakt. Zelfs andersdenkenden/ dissidenten uit het voorheen linkse kamp (SP-PvdA-etc.) overkomt het momenteel.
Schat in dat hier op deze site zo'n 80% Stikstof-Wappie is. Lees, niet eens met het huidige overheidsbeleid.
Ook maar verbieden? Ook maar jacht op laten maken? Ook maar liquideren/opruimen?
Was het boeren-framen door de Staatsmedia van vooral de laatste maanden niet duidelijk genoeg? 😞
Verbind de verschillende zaken eens een beetje aan elkaar. Als dat nu nog moeilijk is ziet het er erg treurig uit voor de sector en het land. 😵
+1
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Baudet schijt op deze wijze zichzelf in de sokken en komt nog meer achter in de rij te staan. Er zijn er al wat die hem extreem rechts noemen ( extreem links zou een betere benaming zijn ) die al een balletje opgooien om extreem rechtse partijen te verbieden ....dan staat hij helemaal aan de kant van het incident onlangs is kaag de winnaar, zij speelde het spel !

Extreem rechts was Hitler, extreem links Stalin.
Maar het waren beide in feite niet anders dan wrede dictators en massa moordenaars.
Wee het land, (en waarschijnlijk de omliggende) waar een regeringsleider één van de deze twee als lichtend voorbeeld noemt, en ook neemt.
Iemand in de Nederlandse politiek die zo'n regeringsleider begrijpelijk en intelligent noemt, daar zou ieder een afschuw van moeten hebben.
Twentsch Land
Bekijk het maar in een cirkel hoe dicht het van de andere kant bij elkaar grenst ...... Hitler was in zijn jonge jaren extreem links.

@arie.j
ntd79
@Twentsch Land is hij ook in zijn latere jaren. Rassendiscriminatie is niet perse rechts. Zeker niet als je het inzet om een maakbare samenleving te creëren zoals hij deed. Dat is echt links. Hij wordt alleen door links extreemrechts gemaakt, dan staan ze altijd met voor in een discussie. Maar hij had veel meer een extreem links beleid.
+1
Twentsch Land
Rassendiscriminatie is idd iets wat meer bij links hoort......de meeste Wilders stemmers komen ook bij links weg ..... links benoemt zich graag sociaal ... daar bedoelen ze mee dat ze wat willen hebben van een ander die wat presteert of vermogen heeft opgebouwd ... zelf staan ze niet in de rij om te geven ...feitelijk zijn socialisten egoïsten.

@ntd79
ntd79
@Twentsch Land sterker nog, hitler maakte de jood tot symbool van het kapitalisme. Hij zette de jood dus eigenlijk als rechts weg. De vergissing die wordt gemaakt is dat een rechts iemand een vluchteling of gastarbeider als bedreiging ziet voor zijn individu, omdat deze mensen onderhouden moeten worden en dat moet bij degene met kapitaal vandaan komen, ongeacht de kleur of ras. Links grijpt dit heel gretig aan om rechts daarom als racistisch neer te zetten. De grootste monsters en massa moordenaars waren vaak socialistische leiders, met een links beleid.
+1
Groen1
@diezelSpuit11
@Groen1 In welk partijprogramma staat deze ideologie beschreven?
Hans van Bergen
@Groen1 Jan Sijtema van de Voedselbank hijst ook. Dit zouden V Kooten en de Bie niet beter kunnen
+1
Albert Altena
Drie minder
arie.j
Zolang bij FVD Baudet de scepter zwaait is is zo'n samenwerking uitgesloten.
Die gedraagt zich herhaaldelijk als gestoord, of hij het werkelijk ook is, dat laat ik aan deskundigen over.
Afgezien van standpunten.
In ieder geval is daarmee niet samen te werken.
Hans van Bergen
@arie.j Probleem is dat jij Baudet niet snapt. Tis bepaald mijn vriend niet maar hij legde de overeenkomsten tussen Marxisme Mao isme en Globalisme uit. Terecht toch. En dat er elitaire opleidingen zijn waar alle leiders vandaan komen is een google baar feit.
+1
Twentsch Land
Het probleem is dat Baudet een opleiding locatie benoemd waar volgens hem spionnen worden opgeleid en vervolgens koppelt hij kaag aan deze opleidings locatie ..... indirect zet hij een deur open dat Kaag een mogelijke spion kan zijn ..... dat is op zijn zachts gezegd erg dom en het doet ook totaal niet ter zake in een debat over de fors gestegen energie prijzen.

@Hans van Bergen
Todi
@Twentsch Land Mogelijke spion.... Had rutte dat niet moeten weten/ zeggen aan de 2 de kamer?
Twentsch Land
Nee ....

@Todi
Hans van Bergen
@Twentsch Land Precies dat zei hij dus HELEMAAL niet. Hij zei dat MI6 graag recruteerde op dat collage waar het kaag ding ook op zat.
+1
Grasbaal
@Hans van Bergen Maar wat heeft dat te maken met het onderwerp waar het over ging?, die ezel heeft nul toegevoegde waarde het debat. Zonde van die dure tijd
+1
Hans van Bergen
@Grasbaal Klopt als je zijn betoog niet snapt heeft het geen zin. Vpro zal jouw meer aanspreken en die zonden een reeks uit over Frankrijk. Daarin zit ook een aflevering over een college bij Parijs waar alle franse presidenten op gezeten hebben. Of dit op deze dag terzake doet is iets anders maar andere partijen braakten grotere kul uit. Als jij 25 miljard uit kan geven en uiteindelijk 100 miljard aan kapot maken van platteland en met droge ogen zeggen dat er geen geld is hoen ezel ben jij dan ?????????????? En Thierry maakt aan de ganse natie duidelijk wie het kaagmens nu werkelijk is. Geert wees nog ff op der chalet in Zwitserland.
+1
Todi
@Grasbaal Geen scheld woorden Co.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Todi:
Geen scheld woorden Co.

Je zal maar zo heten: context.reverso.net/vertaling/frans-nederlands/…
ntd79
@Grasbaal haha, dat vind ik dan weer humor
diezel
@ntd79
Dacht juist dat je niet veel verder kon zakken/ aardig hopeloos moest zijn om iemand op zijn achternaam aan te vallen. Dat vind ik dan weer lachen. 😄
+3
ntd79
@diezel nou, dan heb jij ook een leuke dag😁 tja, wat is aanvallen. Klaas Dijkhoff verweet Baudet eens dat ie aan cherry picking deed, maar dat hij dat ook wel snapte met zijn voornaam. Nou, dan mag je mij sneu, diep gezonken enz enz noemen, maar daar heb ik flink om moeten lachen. Het leuke is, Baudet zelf op dat moment ook, dus doe niet zo zuur😅
diezel
Quote Reactie van @ntd79:
dus doe niet zo zuur

Ben juist reuze happy dat de plaatselijke woordkunstenaar/Co-miek zo'n succes heeft in zijn eigen Feestzaal. 😄
ntd79
@diezel nou, succes is een groot woord, het heeft maar een duimpje opgeleverd😁
de Tank
@Hans van Bergen "Probleem is dat jij Baudet niet snapt"

Dat pleit dan weer voor @arie.j
Melkboer16
@Hans van Bergen het probleem met Baudet is dat intelligentie een soort cirkel is. Bovenaan staan Geniaal en Gestoord aan het beginpunt en eindpunt van ⭕️
Kijk in je eigen omgeving maar eens rond, hij is niet de enige!
Hans van Bergen
@Melkboer16 Wat weet jij van de intelligentie van mijn omgeving sukkel??
+3
Zwaagdijk
@arie.j Hiddema had hem enigszins onder controle. Toen die vertrok ging het totaal mis met Baudet
biopleats
@Zwaagdijk sinds die weg is, is het inderdaad rap bergafwaards gegaan.
arie.j
Quote Reactie van @biopleats:
@Zwaagdijk sinds die weg is, is het inderdaad rap bergafwaards gegaan.

En momenteel zit die kennelijk ergens onderin een ravijn .😒
De "intelligente" Poetin van Rusland wordt opgehemeld door hem, en in het westen zijn het schurken.
Het westen is schuldig aan de oorlog in Oekraïne, en die zijn begonnen volgens hem.
Complete hersenspoeling, dat heeft hij blijkbaar ondergaan
Jan Cees kwam nog net op tijd tot inzicht.
Dat wel een bijzonder eng figuur bij die partij de dienst uitmaakte.
Zwaagdijk
@arie.j Poetin ophemelen is ook zoiets… hoewel ik het ten dele wel met Poetin eens ben.. maar wij zitten mooi met de gebakken peren. Gelukkig staan we niet aan het front. Maar we worden hard geraakt in ons energie rekening. En of bbb er dan staat of Pieter of d66. Ik zie dit niet veranderen de aankomende 3 jaar.
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j Poetin ophemelen is ook zoiets… hoewel ik het ten dele wel met Poetin eens ben.. maar wij zitten mooi met de gebakken peren. Gelukkig staan we niet aan het front. Maar we worden hard geraakt in ons energie rekening. En of bbb er dan staat of Pieter of d66. Ik zie dit niet veranderen de aankomende 3 jaar.

Hoe het verder loopt? in de toekomst kijken kan ook ik niet.
Het westen was aan zichzelf wel meer of meer verplicht om te reageren.
=
Maar het ging over een opmerking of met de FVD, en dan inclusief Baudet mee was samen te werken in regering.
Dat zou m.i. al een mislukking zijn voordat ze begonnen..
Zwaagdijk
@arie.j eens
Hans van Bergen
@arie.j Dat heeft hij ook allemaal weer helemaal nooit gezegd. Probleem is dat jij je laat hersenspoelen door de msm. Het westen speelt een rol die ook niet helemaal brandschoon is en daar mag best af en toe op gewezen worden.
+3
Twentsch Land
Het westen speelt een rol die ook niet helemaal brandschoon is en daar mag best af en toe op gewezen worden.

Dan moet Baudet daar maar een debat over aanvragen .... maar om over dergelijke dingen te beginnen tijdens een energie debat is ronduit walgelijk .... tijdens het energie debat had hij zich bezig moeten houden met al die in grote problemen komen met die dure energie ...denk hierbij aan oude en/of zieke mensen, ouders met hele kleine kinderen...bakkers en allerlei andere ambachten en bedrijven ..... mee helpen denken en ideeen aandragen dat is wat hij had moeten doen inplaats van een uil spelen en zijn ego proberen op te poetsen !

@Hans van Bergen
+2
HansBa
@Twentsch Land toch is het allemaal wel selectief. Zouden ze ook weg gelopen zijn als hij dit over van der Plas zei? Net als die kerel bij Kaag voor de deur een half jaar cel krijgt, de indringer bij van der Haga krijgt niets...
Hans van Bergen
@Twentsch Land Nee dat deed hij juist wel. Hij probeerde mensen zoals jij uit te leggen dat er weinig verschil is tussen globalisme en communisme. Of je nou door de hond of de kat gebeten wordt in jouw belevings wereld. En dat is zeer actueel want de overheid is bezig boerderijen en landbouwgrond af te pakken net als de communisten deden. En je moet het zien vanaf ZIJN belevings wereld. Hij heeft het Jensen wereldbeeld van WEF helemaal omarmd. Snap jij het nu??
Had jij ook Paternotte gehoord wat die allemaal zei??
Twentsch Land
Vertel maar eens wat hij bereikt heeft om het op de persoon te spelen .....gewoon helemaal niks ... gewoon kleuterschool niveau.

Kaag is de grote winnaar, ze speelt het spel, het zal mij niet verbazen dat deze actie vooraf al besproken was bij een slip of de tong van Baudet.

@Hans van Bergen
Todi
@Twentsch Land Kaag de grote winnaar noemen terwijl ze de voorzitster d66 open baar verkracht of hoe het dat tussen 2 vrouwen.
+2
Coen
@Twentsch Land , was volledig en vooraf geregisseerd binnen het kabinet, zodra er hard op de man/vrouw zou worden gespeeld zouden ze opstappen.
bij de inbreng van Wilders was er al een klein aanloopje, maar werd toen nog niet doorgezet.
arie.j
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Dat heeft hij ook allemaal weer helemaal nooit gezegd.

O, nou luiste bv. naar zijn inbreng deze zomer van hem eens
Probleem met jou is blijkbaar dat je niet half weet wat hij allemaal voor waar durft te verkondigen

en zo is er wel meer
Todi
@arie.j Tja liegende diknekken hebben we van de week weer genoeg gezien.bv klaver.
Hans van Bergen
@biopleats Hij durft onder zijn eigen naam te opereren iets wat jij niet kan
+3
HansBa
Heb niets met die Baudet maar hij krijgt in zn eentje wel voor elkaar wat de meeste boeren willen; het hele kabinet loopt weg!
arie.j
Quote Reactie van @HansBa:
Heb niets met die Baudet maar hij krijgt in zn eentje wel voor elkaar wat de meeste boeren willen; het hele kabinet loopt weg!

Ze gingen alleen maar een straatje om, dat schiet niet op.
Meeste boeren willen graag een betere, en vooral een meer boer vriendelijke regering.
Maar Baudet? Daar zal wel geen enkele andere partij samen willen.
Twentsch Land
Hij staat vakant alleen ... nog meer dan Wilders

@arie.j
+2
Zwaagdijk
@arie.j en dat is ook het grote probleem, bepaalde partijen zoals Wilders. Maar nu ook fvd (Baudet) worden vooraf uitgesloten. Zodra Bbb zegt stikstof is onzin worden ze uitgesloten. Je moet mee praten met de rest. .
Het Tegengeluid komt er niet meer door.
Todi
@Zwaagdijk Het voordeel is wel ik heb je gewaarschuwd. Dus zij zijn niet verantwoordelijk voor deze bende wat er nu is.
van Ittersum
Zolang er jaarlijks meer en meer partijen bijkomen(onlangs weer een ouderenpartij, Goud Nederland) zal het beleid altijd half iets en half niets zijn. Tijd voor een kiesdrempel?
+1
Noorderling
@van Ittersum
Of een intredeexamen voor tweedekamerleden aan staatsrecht, basiskennis en een beetje gbv?
Dat scheelt al een hele hoop gekakel.
Coen
@Noorderling , geen politiek-kabinet maar een zaken-kabinet, daar zit de laatste kabinetten het probleem.
de jonge
@van Ittersum denk dat het eerder tijd word dat bv de eerste 2 of 3 grootste partijen bij de verkiezingen verplicht met elkaar samen moeten en gezamenlijk mits nodig anderen erbij zoeken om tot een meerderheid te komen. Ze hebben mooie praatjes en zelf doen ze niet anders dan uitsluiten wat hen niet uitkomt... En anderszijds zouden wij dat anders ook behoren te mogen doen zonder consequenties... Als een voorstel van wet van een bepaalde partij ons niet aanstaat zouden we daar ook niet naar hoeven te handelen als die er door komt.. zo werken ze zelf in wezen ook.
Twentsch Land
Kansloos bij verplichten.

@de jonge
ntd79
@de jonge dan krijg je vlees noch vis. Zelf vind ik ook dat die kiesdrempel veel hoger moet. Stuk of zes partijen zou zat moeten zijn. En dat uitsluiten zou ook eens ter discussie gesteld moeten worden. Vind dat nooit recht doen aan de democratie
+1
pieta
Quote Reactie van @ntd79:
En dat uitsluiten zou ook eens ter discussie gesteld moeten worden.

Eens. Kiesdrempel vind ik wat lastiger. Ik hoorde pas dat er ook een formule is voor de ideale kamergrootte. Zou voor NL neerkomen op iets van 210 zetels. Dan worden alle partijen wat groter. Kunnen ze ook beter oppositie voeren.
Als je nu als voorbeeld BBB neemt en de kiesdrempel zou 5 zetels zijn dan zou het voor BBB lastig zijn om in beeld te blijven. De peiling staat nu op ruim boven zo'n kiesdrempel. Maar was dat ook zo geweest as ze niet in de kamer zaten?
ntd79
@pieta ik snap wat je bedoeld, en dat is idd lastig. Maar is ook een beetje kip ei verhaal. Zou een BBB nodig zijn geweest als een met name CDA weer een veel groter zetelaantal zou hebben en daarmee hun eigen koers kan varen in plaats van dat zij nu volledig hun oren moeten laten hangen naar een onmisbare linkse partij.
pieta
Quote Reactie van @ntd79:
Zou een BBB nodig zijn geweest als een met name CDA weer een veel groter zetelaantal zou hebben en daarmee hun eigen koers kan varen in plaats van dat zij nu volledig hun oren moeten laten hangen naar een onmisbare linkse parti

Die linkse partij was dan ook veel groter. CDA heeft het gewoon zelf volledig verprutst.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's oogst , verkiezingen , boerburgerbeweging en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
76
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
5.080