Illustratie van: WaterDeutzer

Rusland mobiliseert 300.000 reservisten en voert wapenproductie op

De gedeeltelijke mobilisatie die president Poetin heeft afgekondigd zal zo'n 300.000 reservisten met gevechtservaring op de been brengen. Die zijn echter niet direct inzetbaar. Volgens Rusland-correspondent Joost Bosman heeft Poetin gezegd dat de troepen allemaal eerst een opleiding krijgen. 'Ze moeten ook bewapend worden, het kan nog wel een aantal weken of maanden duren voordat deze troepen naar Oekraïne gestuurd worden.'


Bronnen

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Reservisten .....Poetin zou mij de pot op kunnen .... ik ging niet ... punt.
Todi
@Twentsch Land De reservisten zijn hier al lang aan het werk Alleen tegen jouw/ons.
zandhapper
@Twentsch Land Denk dat er daar ook vele zijn die daar geen zin in hebben ,maar mogen of moeten ze gaan ,hoe zit dat?
Twentsch Land
Ga daar maar van uit ... onlangs nog een stuk gelezen dat veel Russische soldaten dachten op oefening te zijn in de Oekraïne ... toen makkers om hun heen stierven realiseerde zich pas wat er gaande was. Vrijwel niemand wil graag iemand anders dood schieten of zelf gedood worden ... die dat wel willen zijn idioot.

@zandhapper
Grasbaal
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Vrijwel niemand wil graag iemand anders dood schieten of zelf gedood worden ... die dat wel willen zijn idioot.

Het Russische parlement heeft ingestemd met zwaardere straffen voor bepaalde misdaden tijdens "mobilisatie en gevechtssituaties." Het gaat dan bijvoorbeeld om desertie, het toebrengen van schade aan militair eigendom en het weigeren van het opvolgen van militaire bevelen.

Vrijwillige overgave wordt voor Russisch militair personeel een misdaad die kan worden bestraft met tien jaar celstraf. Het lagerhuis van het parlement, de Doema, stemde dinsdag in met de wet. De goedkeuring komt op een moment waarop Oekraïense troepen door Rusland bezet gebied in Oekraïne weer hebben heroverd.

Thuisblijven is ook geen optie: dvhn.nl/buitenland/…
+1
Twentsch Land
Ik weet dat straffen zwaar zijn bij weigering .... ik maakte vandaag nog dat ik daar weg kwam ......totaal geen belang er bij om voor idioot Putin te sterven.

@Grasbaal
Achso
@Twentsch Land dat is desertatie en dus doodstraf. Ook in Nl
Twentsch Land
Nee in Nederland bestaat de doodstraf niet, wel ga je een lange tijd achter de tralies.
@Achso
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@Twentsch Land dat is desertie en dus doodstraf. Ook in Nl

Nu , in tijd van geen oorlog, maximaal 2 jaar gevangenis
En in tijd van oorlog ten hoogste 7 jaar in Nederland
Zie wetboek van militair strafrecht
wetboek-online.nl/wet/….
Achso
@arie.j in tijd van oorlog zal het wetboek wel aardig in de kachel gesmeten worden.
Maar goed, 7 jaar dus brommen.
+2
hans1980
Had die oorlog en sancties nooit begonnen
Gewoon blijven praten met elkaar
Rusland is een grootmacht daar werken sancties als een boemerang
+2
Newholland12
@hans1980 er rest 1 oplossing
Kremlin in 1 klap nucleair vernietigen
Klinkt heftig hè?
Niet doen betekent zelf gegeten worden
Het is oorlog. Dan gelden geen regels of wetten.
Maar de EU watjes snappen dat toch niet
+2
jordi 1455
Quote Reactie van @Newholland12:
er rest 1 oplossingKremlin in 1 klap nucleair vernietigenKlinkt heftig hè?Niet doen betekent zelf gegeten wordenHet is oorlog. Dan gelden geen regels of wetten.Maar de EU watjes snappen dat toch niet

Wat als de Russen de raketten onderscheppen en rakketten terug sturen? Overigens ook al is het kremlin met de grond gelijk gemaakt hebben de Russen wel een continuteitsplan en dan kan je een hoop raketten met kernkoppen in onze richting verwachten.
Newholland12
@jordi 1455 dan onderscheppen wij de Russische raketten
+2
jordi 1455
@Newholland12 Er hoeft er maar 1 zijn doel raken en de pleuris breekt uit. Ik heb geen zin een spelletje Russische roulette met kernbommen.
Twentsch Land
Wat ook kan is als je geen tegengas geeft het ook gebeurd.

@jordi 1455
jordi 1455
@Twentsch Land Je hoeft niet eens tegengas te geven, het probleem is dat het westen te voorspelbaar is geworden. Poetin wist vanaf dag 1 dat het westen foei zal roepen en sancties tegen Rusland zou invoeren, als Rusland Oekraïne zou binnen vallen.
ntd79
@jordi 1455 dat is nogal een open deur. Een zekere Duitser(eigenlijk Oostenrijker) wist ook dat ie geen vrienden ging maken toen ie Polen binnenviel. Alleen met dat verschil dat hij er wel overheen walste en Poetin niet. Daar had Poetin ook op gerekend. Oekraïne weer een satellietstaat. Daarmee had hij zowel energie als een deel wereldvoedselvoorraad in handen gehad, dan had ie heel wat sterker gestaan.
jordi 1455
@ntd79 Rusland ziet Oekraine als een deel van zijn invloedsfeer en ziet het afzetten van de pro-Russische regering in Oekraïne als een door het westen gesteunde/georkestreerde staatsgreep. Het westen maakt al heel lang geen geheim dat ze landen uit Ruslands invloedsfeer willen halen en Rusland gezinde leiders als Assad ten val willen brengen.

Je haalt de mislukte Oostenrijkse schilder er bij, maar die kon veel aanhangers krijgen omdat Duitsland na eerste wereld oorlog grondgebied verloor en dat de herstelbetalingen het land financieel de grond in joeg. Keynes een econoom waarschuwde dat het verdrag van Versailles de zaden van het volgende conflict zal zaaien.
ntd79
@jordi 1455 het hele interbellum verhaal is mij bekend. Ik haalde hem aan omdat hij als agressor een soeverein land binnenviel. Had ook evengoed Hoessein met Koeweit kunnen zijn. Tuurlijk was de EU voorspelbaar met hun afkeuring en sancties. Wat had ze anders moeten doen, de andere kant opkijken? Deze landen zijn vrije democratieën die hun eigen weg kunnen bepalen. Hoe zijn deze landen in de Russische invloedssfeer gekomen? Dat heeft Stalin ze indertijd echt niet vriendelijk gevraagd.
Zwaagdijk
@ntd79 wapens leveren aan de Oekraïne en geen sancties. Ze waren geen navo lid. ..
dit loopt totaal uit de hand. Hier worden we arm van
ntd79
@Zwaagdijk tja, ik heb echt geen flauw idee, of hoe verknipt ie precies is. Zou hij gestopt zijn als de Oekraïne wel snel geannexeerd zou zijn. De vs had geen trek in een oorlog toen de Duitsers heel Europa onder de voeten liepen. Hoe groot was de ellende voor ons geweest als ze daarbij gebleven waren. Gelukkig hoef ik geen geopolitieke beslissingen te nemen😅
jordi 1455
@ntd79 Het interbellum verhaal is het halve verhaal, de zaden van de eerste wereld oorlog werden al in midden de 19e eeuw gezaaid. De Britten, Russen en met name Fransen vreesden een sterk Duitsland en deden veel om Duitsland klein te houden. Ondertussen had wou Oostenrijk-Hongarije uitbreidingsplannen, maar de Serven hadden ook uitbreidingsplannen en steunden de Zwarte hand de organisatie die verantwoordelijk voor de dood van Franz-Ferdinand.

''Dat heeft Stalin ze indertijd echt niet vriendelijk gevraagd.''
Het westen na de tweede wereld oorlog gewoon akkoord dat oost-Europa onder Russische invloed kwam te slaan.
ntd79
@jordi 1455 haha, oké, we hebben dezelfde interesses. Ik heb toevallig ook een hele Netflix docu over de aanloop naar wo1 achter de kiezen. Niet het hele westen. Generaal Patton noemde het niet doorstoten naar Berlijn door de westerse geallieerden de grootste vergissing in de moderne tijd die verstrekkende gevolgen zou hebben in de geopolitieke toekomst. Dat had ie behoorlijk goed😌
jordi 1455
@ntd79 Churchill wou zelfs doorstoten naar Moskou, overigens als je iets meer verdiept in de geschiedenis, is het niet zo zwart-wit als velen ons doen wil geloven.
ntd79
@jordi 1455 Churchill wel, de rest van Europa was oorlogsmoe, bovendien lag Europa in puin, kwam een massamigratie op gang van ontheemden, die hadden wel wat anders te doen. Het wantrouwen tussen de geallieerden was groot. Er was geen enkel draagvlak onder de Amerikaanse bevolking om een nieuwe oorlog met Rusland op te starten. Bovendien zaten de vs nog met Japan. Ze hielden toch nog rekening met een zeer bloedige invasie van het Japanse vasteland, daar moesten de Europese gestationeerde troepen ook naar toe. Dat truman de korte route ging nemen door er twee bommen op te flikkeren was toen nog niet bepaald.
ntd79
@jordi 1455 ik denk dat afschieten al voldoende is. Gelukkig worden ook de minder ethische regimes altijd nog geremd omdat ze donders goed weten dat het daarmee ook direct het einde is voor hun.
Todi
@Newholland12 Ze zijn er al. OOrlog in de kamer.
Todi
@Newholland12 EU watjes. Daar kan de bom en nuc ook komen. Zelfs op den haag.
ntd79
@Newholland12 ik ben erg blij dat jij het niet voor het zeggen hebt😅
+1
Newholland12
@ntd79 ik ook
Hans van Bergen
@Newholland12 In Moskou wonen meer mensen dan in Nederland
Newholland12
+1
arie.j
Quote Reactie van @hans1980:
Gewoon blijven praten met elkaar

Dat was Poetin nogal van plan en daar handelde die helemaal naar.....🤷‍♂️
Zonder aankondiging een groot buurland binnenvallen en vervolgens verklaren dat het grote buurland eigenlijk bij je grondgebied hoort.
Hoe wil jij dan nog iets met praten redden?
En vandaag een gedeeltelijke mobilisatie van Rusland, om Oekraïne van de Nazi's te bevrijden, volgens Poetin.
Wie moet praten met zo'n vent? Man je komt niet eens in zijn buurt.
Hans van Bergen
Volgens mij ben je gewoon verlicht op te komen als de overheid jouw oproept om te dienen in het leger. Kijk ff naar NL toen mensen opgeroepen werden om aan de bezetting van Indonesie mee te helpen. Die weigerden werden gevangen gezet
Twentsch Land
Ben je idd verplicht.

@Hans van Bergen
walker1
@Hans van Bergen Ook nu krijgt elke 18 jarige een brief met de mededeling dat hij/zij dienstplichtig is, alleen wordt men niet opgeroepen zolang daar geen noodzaak voor is. Mocht die noodzaak er wel zijn kan dus iedere 18 plusser tot ik meen 35, opgeroepen worden voor de dienstplicht. Ook alle voormalige beroepsmilitairen kunnen nog steeds tot een bepaalde leeftijd opgeroepen worden, afhankelijk van de rang tot ik meen 45 jaar.
Wordt je opgeroepen ben je ook gewoon verplicht te gaan.
walker1
@Hans van Bergen Daarnaast heeft Nederland zelf ook reservisten, de Nationale Reserve, meestal afgekort als natres.
walker1
Denk dat we ons niet teveel moeten voorstellen van die 300.000 Russische reservisten. Het gewone beroepsleger met dienstplichtigen van Rusland heeft nauwelijks iets bereikt en wordt nu zelfs terug gedrongen. Ook allerlei huurlingen hebben niks bereikt. Ik geloof niet dat die reservisten super getraind en gemotiveerd zijn. Daarnaast is ook heel veel wapentuig al gesneuveld.
Twentsch Land
Dat betekent dat van die 300000 militairen er veel zullen omkomen.

@walker1
deJong
@Twentsch Land gewoon 300.000 die een gehaktmolen ingaan.
Hans van Bergen
Er zijn een 10 keer zoveel Russen als NLers. Er zijn 80.000 dode russische militairen. Dat zou omgerekend betekenen dat er zeg 8000 NL jongens gesneuveld zijn. Dat betekend dat er in iedere familie/dorp/vereniging/buurt/collega's op je werk/je eigen kinderen er een aantal dood zijn. Dat betekend dat velen van wie jij kent en of jezelf kapot zijn van verdriet. De vraag is hoezeer ben jij gehersenspoeld om TOCH jouw kind in dienst te laten treden. Wanneer komt het volk in opstand?
George
@Hans van Bergen De Duitsers gaven ook niet graag op.
Twentsch Land
Er waren veel Duitsers die een heel andere spiegel waren voorgehouden en daarom lang volhielden.

Media en internet heeft nadelen maar ook voordelen .... iedereen kan op inter genoeg opzoeken, wat wijs maken wordt hierdoor bemoeilijkt.

@George
cjw73
@Twentsch Land wel even rekening er mee houden dat de internet censuur in Rusland behoorlijk strenger is dan hier. En de staatspropaganda verkondigd nog steeds alleen maar lof over de oorlog
+1
Twentsch Land
Dat is zo maar een flink deel kijkt door de mazen heen.

@cjw73
pieta
Quote Reactie van @cjw73:
de oorlog

Speciale militaire operatie jonguh!! 😁
Twentsch Land
Er waren veel Duitsers die een heel andere spiegel waren voorgehouden en daarom lang volhielden.

Media en internet heeft nadelen maar ook voordelen .... iedereen kan op inter genoeg opzoeken, wat wijs maken wordt hierdoor bemoeilijkt.

@George
Hans van Bergen
@Twentsch Land Daarnaast werden duitsers die vluchten in de rug geschoten. Ook kregen de soldaten foto's van aan lantaren palen opgehangen familie leden te zien in hun dorpjes. Daar was allemaal wel over nagedacht.
aldert
@Hans van Bergen Dat is precies wat hier in de creuze gebeurt is in de eerste wereldoorlog. De mannen werden massaal opgeroepen en er kwam er bijna geen één terug....
Gerron
Quote Reactie van @aldert:
@Hans van Bergen Dat is precies wat hier in de creuze gebeurt is in de eerste wereldoorlog. De mannen werden massaal opgeroepen en er kwam er bijna geen één terug....

Dat kwam ook doordat de kogels van beide kanten kwamen.
Twentsch Land
Van beide kanten kwamen ....doet niet ter zake of het van 1 of 2 of 3 of 4 kanten komt .... in alle gevallen einde oefening

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Van beide kanten kwamen ....doet niet ter zake of het van 1 of 2 of 3 of 4 kanten komt .... in alle gevallen einde oefening

Doet er toch echt wel ter zake dat je door je eigen leger doodgeschoten wordt als je niet vecht.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @aldert:
De mannen werden massaal opgeroepen en er kwam er bijna geen één terug....

Grasbaal
Quote Reactie van @aldert:
De mannen werden massaal opgeroepen en er kwam er bijna geen één terug....


Todi
Hoe is de doden teller bij de oekrainers dan .
+1
Grasbaal
Run!: Enkele vluchten vanuit Rusland waren woensdag niet meer te boeken, nadat president Vladimir Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie had afgekondigd. Veel mannen van dienstplichtige leeftijd vrezen dat zij binnenkort het land niet meer mogen verlaten: nu.nl/economie/6225360/…
Gerron
Quote Reactie van @Grasbaal:


Run!: Enkele vluchten vanuit Rusland waren woensdag niet meer te boeken, nadat president Vladimir Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie had afgekondigd. Veel mannen van dienstplichtige leeftijd vrezen dat zij binnenkort het land niet meer mogen verlaten: nu.nl/economie/6225360/…

Dat is toch al lang het geval in Oekraine?
Twentsch Land
Het is al langer dat mannen kunnen worden opgeroepen !

Zit nogal een behoorlijk verschil tussen je land te verdedigen of een ander land aanvallen.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Zit nogal een behoorlijk verschil tussen je land te verdedigen of een ander land aanvallen.

Daar heb je gelijk in. En dat zou bij 2 gelijkwaardige landen het verschil moeten maken.
Maar dat is hier niet de situatie. Het komt er simpelweg op neer dat landen als Rusland,China en de VS zich meer kunnen permiteren dan de kleinere landen. En dat dat eigenlijk niet zou mogen zijn we het denk ik wel over eens. Het is gewoon hoe het in de wereld gaat.
+1
Twentsch Land
Dan nog maar gauw een paard kopen en weg wezen.

@Grasbaal
Todi
@Twentsch Land WTF Ook al vluchtelingen uit rusland.
Grasbaal
Of het is weer een geplande zet in het schaakspel van Poetin, Europa stroomt nog meer vol met vluchtelingen die onderhouden moeten worden:

Quote:
- Vluchten uit Rusland zijn volgeboekt vanwege zorgen bij de Russische bevolking over de gedeeltelijke mobilisatie. Het gaat bijvoorbeeld om vluchten naar Turkije en Armenië. Russen kunnen naar die landen reizen zonder visum
+1
bio boer
Rusland valt vel beetje door de mand moet ik zeggen had verwacht dat die zo over oakraine had gewalst in 4 weken klaar alleen heeft die pest kern wapens nog wel liggen zie hem zo doen daar wat mee tedoen
+1
2speen
@bio boer

Voor mij geen verrassing. Ben vaak in dat land geweest voor destijds mijn werk.

De meeste Russen zijn corrupt, slecht gemotiveerd, liegen en zijn lui. En hebben een drankprobleem. Buiten de grote steden al helemaal. Veel armoede daar. En zakelijk naaien ze mekaar continu een oor aan.

Onderhoud gebeurt gewoon niet of het is 1 bak ellende wat ze er van maken. En dat zal in het leger niet anders zijn. En het beste materiaal hebben ze inmiddels al verbruikt aan het front. Wat nu voor de dag gaat komen hoort in een museum thuis.

Ze zullen het nog een poosje uithouden omdat ze er veel hebben en daarmee nog een paar keer met grof geweld wat machtsvertoon zullen laten zien. En dan droogt het vanzelf op.

En die Oekrainers weten dat en zullen gas moeten geven wat ze kunnen nu.
+2
diezel
Boeren laat je niet bang maken en afleiden/brainwashen door de media en zijn handlangers, maar blijf je concentreren op de echte vijanden.
p.s. Was het gisteren allemaal niet duidelijk genoeg? Zo ook dat VVD66/wef-voorleesverhaaltje met zijn 2030? 💣
Todi
@diezel Van daag hoorde ik dat ze kinderen allemaal gaan bij voeren op school. Denk dat het allemaal vega is.
+2
j h p
Er zijn overal in de wereld machtige mensen en bedrijven die direct en/of indirect heel erg veel geld verdienen, over de rug van de gewone man, aan deze situatie. Die zijn niet gebaat bij rust.
Twentsch Land
Is van alle tijden.

@j h p

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland en poetin geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
69
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN