Boer Gerjan gelooft in stikstofkraker: "Tot wel 80 procent minder uitstoot"

"Dit is een vrij nieuwe techniek waar ik in geloof. Volgens onze eigen metingen stoten we zo'n 80 procent minder stikstof uit." Gerjan Roetert uit Wesepe is een melkveehouder die zoekt naar oplossingen om minder stikstof uit te stoten. Zo gebruikt hij zijn dikke koeienpoep voor de bedding van de ligboxen van zijn koeien, heeft hij weidegang en kijkt hij kritisch naar wat hij zijn koeien voert. Sinds kort is zijn stal aangesloten op een stikstofkraker, een systeem dat de ammoniak uit de mest haalt.

Deel dit topic

Reacties

Newholland12
Ik geloof in de rechter die zegt dat “zo’n 80%” een beetje preciezer moet om zeker te zijn dat de natuur beschermd wordt.
Geloof en hoop heb je geen reet aan bij de rechter
mlkvhoudr
Heb hem wel eens gesproken vriendelijke gast, nuchtere kerel, vind het ook wel een mooi systeem
Newholland12
@mlkvhoudr snap ik
Hij ziet het ook positief
Klap komt nog wel
mlkvhoudr
@Newholland12 ik meen dat systeem zich redelijk snel terug verdiende dus hij heeft meerdere kaarten wat dat betreft, hoeft het nog niet goed om uit te pakken maar kans is wel wat groter
Newholland12
@mlkvhoudr menen heb je geen bal aan
mlkvhoudr
@Newholland12 dat meen jij😀
BertK
Dan gaat je emissie omlaag, en dan? Natuur wordt er niet beter van want stikstof is niet het probleem, dat zijn alle factoren samen die er toe leiden dat natuur zich aanpast aan de veranderende omstandigheden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stal , koeien , stikstof , ammoniak , ligboxen , weidegang , melkveehouder , dikke en stikstofkraker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0