Melk van ’natuurlijkere koeien’ binnenkort in AH-schap: ’Zo’n €2 per liter’

DE GLIND - Eisen aan zuivel zijn door maatschappelijke druk laatste jaren fors strenger geworden. Weidemelk is de norm, biologisch in zwang geraakt. Voor het scheiden van de kalf van de moeder na geboorte is echter nog geen oplossing. Daar komt vanaf oktober verandering in. Dan ligt Kalverliefde in het supermarktschap, melk van koeien die het kalf bij zich mogen houden.

Kalveren lopen in de wei bij de melkkoe en de stiertjes mest hij zelf en brengt ze niet zoals gebruikelijk naar een kalvermesterij. Op het melkveebedrijf van Armando Kok in De Glind, een dorp in gemeente Barneveld, gaat alles anders dan bij een regulier melkveebedrijf.

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Nou voor dat geld, schakel ik om naar bier.
+1
mlkvhoudr
@Weidezicht zat pas op het terras, 0.2 liter cola 2 euro 80 ik zelf had capuchino met een koekje en suiker 2 euro 65 dat voelde haast goedkoop maar goed doe cola gaat dus voor 14 euro per liter
+1
ted9
@mlkvhoudr Wat kost een glaasje melk op het terras dan om de vergelijking compleet te maken.
Albert Peters
@ted9 op een terras 2,50 euro
cjw73
@mlkvhoudr daar loopt ook iemand die het bij jou brengt, moet ook betaald worden.
mlkvhoudr
@cjw73 weet ik maar er is niemand die dan zegt oh doe dan maar geen cola
+1
hans1980
Dat is de toekomst, voedsel voor linkse elite zodat de rest zich blauw kan betalen aan regelier voedsel
+3
jan-cees
@hans1980 Wat het in de markt gaat betekenen weten we over een half jaar tot een jaar. Als er een segment van de consumenten is die daar een meerprijs voor over heeft dan is dat prima. Zolang het maar voldoende is om de boeren ook een inkomen te bezorgen waar ze het voor kunnen en willen doen.
AH neemt best wel een risico schapruimte en nieuwe concepten zijn kostbaar.
En als het niet wordt opgepakt door de consument dan weten we dat ook weer dan hebben NGO's als wakkerdier en politici uit links hoek weer een stok minder
labella
@jan-cees Dat gaat niet wat worden, financiëel verkeerde tijd om zoiets in de markt te zetten. Veel consumenten hebben het geld niet meer om zo veel extra te betalen voor die flauwekul.
bio boer
@labella dit is alleen voor de categorie die daar geen last van hebben
Albert Peters
@hans1980 weer negatief over links
+1
Albert Altena
@Albert Peters Tja 'tis wat hé.
Links wil overal geld aan geven en allemaal zulke mooie ideologische doelstellingen.
Jammer dat we daarmee naar de donder gaan.
Vdejong
Oerrunderen melken?
Albert Peters
Als je de mensen wijs kan maken dat iets beter gezonder of beter is voor dier of mens kan je vragen wat je wil
+2
grös
Zo'n kalf zuipt nogal wat op weet ik uit ervaring, dan mag er ook wel wat tegenover staan.
+1
cjw73
@mlkvhoudr maar in de horeca gaat alles tig keer over de kop. Die fles cola kost bij de supermarkt geen 2 euro. Bier kost op het terras ook wel 3 euro de fles, voor 5 flesjes kun je een krat in de winkel kopen.
Twentsch Land
Bij de horeca gaat alles tig keer over de kop ....

Dat is zo maar uitbaters moeten dat ook wel als ( en dat doet het op de meeste horeca gelegenheden ) er brouwerij rechten op zit, deze pakken de grote winst.

@cjw73
cjw73
@Twentsch Land das mij bekend
marcsterreborn
@cjw73 en bij de boer koop je melk voor een euro
cjw73
@marcsterreborn in het verleden ook wel gedaan, maar begin er niet meer aan. Ging goed zolang ik het zelf deed, kreeg later het idee dat er soms niet betaald werd. Heb toen iedereen weg gestuurd
mlkvhoudr
cjw73
@mlkvhoudr dat kost ook nog wel wat.
+1
mlkvhoudr
@cjw73 kosten voor de baten uit of kosten voor de kosten uit zoals ik had dit jaar het leven zit vol keuzes
+1
Albert Peters
@mlkvhoudr dit heeft toekomst denk Vraagt 1malige investering en verder weinig kosten
Ik zelf haal aardappelen en ook kaas uit automaten Als je er bij moet zijnom te helpen kost dat tijd of geld
Ik heb al een paar keer koffie gedronken wat je zelf af moest rekenen contant of met een tikkie
grös
@mlkvhoudr @cjw73
Zoiets heb ik ook wel aan gedacht, scheelt weer een hoop gedoe, ik weet er hier in de buurt 1 langs de weg bij een kippeboer, staan eieren dubbeldooiers en aardbeien in, maar met collega's zou daar toch veel meer in kunnen staan, in België wel meer gezien ook bij de bakkerij dat er gewoon brood in lag.
Albert Peters
@grös in Frankrijk pizza uit een automaat gegeten Keuze maken op een scherm betalen en 3 minuten later een gloend hete piza in doos naar buiten Prima idee
+1
bio boer
@cjw73 je hebt ook best wat omzet nodig 5 mensen in dienst en je zelf hebt je als over 200.000 euro moet je al 200 dagen in het jaar een omzet hebben van meer dan 1000 euro gemideld dat heb je niet zomaar
j h p
Bizar, ze gebruiken dezelfde naam als de 'boerinnen' actie zo'n 5 jaar geleden, heette ook kalverliefde, tegen de verplichting om het kalf bij de koe te houden.
Albert Peters
Niet geprobeerd is zeker mislukt
Maar haalbaar??
+2
cs-agrar
Nu begreep ik ergens dat die boer 10ct meer krijgt, en die melk zo'n beetje 80-100ct meer kost in de winkel.. Dan gaat het toch wel ergens mis zeker, vanaf de boer is de behandeling van die melk hetzelfde als alle andere witte melk in de winkel verkrijgbaar
Willem123
@cs-agrar u hebt gelijk
achnaton
Jumbo heeft ook melk voor deze prijzen/ ltr in de winkel. Yersey en dagvers. Geen idee of dat goed loopt. Het is een flink prijsverschil.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , druk , koeien , melk , melkkoe , kalf , zuivel , biologisch , barneveld , geboorte , melkveebedrijf , weidemelk en kalverliefde geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!