Stikstofhandel floreert, maar spelregels voor projecten steeds strenger

Een match leidt niet altijd tot een gelukkig huwelijk, weten ze bij het Ondersteuningsloket Stikstof van de provincie Noord-Brabant. Het loket koppelt al twee jaar boerenbedrijven die willen stoppen aan partijen die stikstofruimte zoeken, zoals fabrieken die willen uitbreiden en gemeenten met een bouwproject. “We hebben er tientallen gekoppeld maar ze waren niet allemaal succesvol.

Volgens stikstofbemidddelaar Ruitenbeek is er nog genoeg stikstofruimte te verdelen in Nederland. “Het is een evenwichtige markt. Een aantal boeren wil best het bedrijf opdoeken; dit is een gelegenheid om een paar jaar eerder te stoppen.” Hij verwacht ook niet dat de spelregels voor stikstofhandel nog drastisch gaan veranderen en dat problemen oplevert voor afgeronde transacties. “Als overheden zelf geld uitgeven aan de handel in stikstofrechten dan denk ik met mijn boerenverstand dat het wel goed zit.”

Stikstofruimte kopen of verkopen?: ammoniakrechten.nl/

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's handel , kopen , stikstof , boerenverstand , huwelijk , ammoniakrechten , stikstofrechten , stikstofruimte en stikstofhandel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!