Radicale omslag nodig tegen droogte in Brabant: ‘Maak drinkwater duurder’

WERKENDAM - Om Brabant beter bestand te maken tegen de toenemende droogte zijn verregaande maatregelen nodig. Die gaan burgers, boeren en industrie direct en soms hard raken. ,,We komen er niet met ad-hoc-ingrepen. Een groter plan is nodig”, zo menen deskundigen.

Deel dit topic

Reacties

+2
kanniewaarzijn
"Die gaan burgers, boeren en industrie direct hard raken". Ik lees vervolgens niets meer over de industrie??? Terwijl die toch echt het meeste grondwater onttrekt in Brabant, dat was in de 60er jaren al zo. En die tariefverhoging voor burgers stelt natuurlijk ook niks voor, dus wie is weer de klos?
+2
labella
@kanniewaarzijn Zoo, nu even geen Bavaria.😂
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
dus wie is weer de klos

Dit land moét vol, met volk, dus huizen en industrie. Dat hebben ze al bekonkeld. De boer zal dus altijd moeten wijken en aanpassen, want die zit daarvoor in de weg en hebben ze niet nodig, althans de gedachtegang van de (rand)stedeling. Je mag straks boeren met paar koeien aan de weidewagen in een moerasgebeid, venwege wateropvang, vol onkruid. Enig voordeel van dat moerasgebeid is, dat je koeien wat minder last hebben van de wolf
Twentsch Land
Misschien minder wolf maar veel meer vlieg en insect ..... wrang en uieronsteking zullen toenemen.

@cs-agrar
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cs-agrar:
want die zit daarvoor in de weg en hebben ze niet nodig

Dat is inderdaad wat Ed Nijpels letterlijk zei.
Jannus
@cs-agrar Vroeger streken de boeren ook neer op plekken waar men nog niet dood wildel iggen,nu zijn het de gewilste plekjes
Kars
Vond wel meevallen de droogte dit jaar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's droogte , brabant , burgers en drinkwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0