MKZ gelden

Las vandaag DE UITSTALLING de nieuwsbrief van het productschap vee etc. Hierin staat dat de eigen bijdrage voor de sector, bij een MKZ uitbraak, fors naar beneden is bijgesteld, (in het jargon is dit plafond). Wij hebben met de sector na de uitbraak in 2001 een fors bedrag betaald aan dit fonds, dit geld staat al een tijd op rente en zoals ik het nu lees zou een flink deel kunnen worden teruggegeven aan de sector, lees jij en ik. Mijn vraag: hoe gaan we dit doen?

Deel dit topic

Reacties

Cornelis
Zelf maar even het productschap gebeld, werd keurig te woord gestaan met heldere uitleg. Er is op dit moment een surplus van 30 milj. euro in de pot. Er wordt nog nagedacht of dit wordt uitgekeerd of een apart fonds opgericht voor geente bedrijven die de producten apart moeten laten verwerken.
Cornelis
Je hebt het niet goed gelezen. Er zat niet teveel in het fonds, men heeft een nieuwe risicoanalyse gemaakt en daaruit blijkt dat het fonds kleiner kan zijn dan een paar jaar geleden. En boeren hebben alles te vertellen alleen moet je zorgen dat het op de goede plek komt en dat ze je horen.
kaas
wat heb ik met lto te maken ze hebben het ook niet geint via lto maar volgens mij via het pz en via kan het evt ook weer terug als er wat terug komt ik geloof er niks van


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/02/2010 19:20 door kaas.
frank b
Via LTO?
frank b
Die kunnen het toch aanzwengelen? Wil ook een keer positief zijn, weer niet goed
frank b
Op wat voor een termijn denken ze dan? 30 miljoen geeft een leuke rente. (helaas geen ervaring met zulke bedragen )
gerrie-hul
Dus het blijkt nu dus weer dat boeren niets te vertellen hebben over dit omsteden fonds Er was duidelijk afgesproken dat er een bepaald bedrag in moest zitten Maar teveel en dan ook nog met dat geld een ander fonds oprichten slaat alles Ik pleit ervoor het teveel betaalde terug naar de boeren
anonymous_206
hier heb ik ook nog aan betaald laat ze het maar uitbetalen waar kan ik het clamen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mkz en rente geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN