Komt de bouw volgende maand volledig stil te liggen?

De problemen met de uitstoot van stikstof kunnen nog veel groter worden. Volgende maand doet de Raad van State een uitspraak over de realisatie van het Porthos-project in de Rotterdamse haven. Dat oordeel kan de bouwwereld totaal op zijn kop zetten, met alle gevolgen van dien. 'Zowel politiek als de bouwsector houdt het hart vast.'

Deel dit topic

Reacties

+1
Weidezicht
Ik ken de ins en outs niet waar deze zaak om drasit en ondanks dat mijn boterhammen uit de gww komen, is het denk ik een goede zaak, als daardoor de alles stilvalt, dan moet de politiek wel een nieuwe koers gaan varen (op naar brussel en weg met die n2000 en 0.05mol
de jonge
@Weidezicht is het doel niet...
+2
de jonge
Lees het stuk nog maar eens goed, waarschijnlijk komt de bouw nu stil te liggen zodat er weer tweespalt is gecreeerd en iedereen over elkaar heen gaat buitelen om die verhipte rotboeren te laten verdwijnen zodat er weer gebouwd kan worden.. want hee we hebben woningnood en we halen nog meer mensen binnen... Ik snap met de beste wil 1 ding totaal niet,als die vollenbroek echt zo met het milieu begaan zou zijn, hoe kan het dan dat juist hij er voor zorgt dat er straks meer woningen,asfalt en industrie komt ten nadele van de landbouw en dus inherent natuur...Quote :'Als inderdaad blijkt dat bedrijven niet meer kunnen verduurzamen en als mensen geen nieuwbouwwoning meer kunnen krijgen, dan hoeft Van der Wal zich niet meer alleen op de boeren te richten, maar dan raakt het meer ministers. En dat zou kunnen leiden tot meer steun voor haar beleid.': einde quote En welk beleid wil van der wal? juist halvering veestapel!! En daarom worden alle innovaties in de landbouw ook afgeschoten..
+2
Albert Altena
@de jonge Ronald Plasterk zei het ook al in zijn column.
De stikstof bombarie heeft een ander doel.
+2
de jonge
@Albert Altena ze doen waar ze al jarenlang succes mee boeken, eerst zelf het probleem maken,dan 2spalt zaaien en dan drukken ze door welke kant ze zelf op willen...het is zooo doorzichtig en toch sta je verbaasd hoeveel mensen het nog niet zien.
+4
Zwaagdijk
@de jonge wat een zegen, de bouw stil. Hopen op een strenge winter. Gasprijs en elektra door het dak. Supermarkt prijzen schrikbarend omhoog. Zwembaden ijsbanen dicht. In maart regent het van de failliete mensen en bedrijven. Wat een soap. .. misschien dat er dan wat veranderd…??
+5
de jonge
@Zwaagdijk ja er gaat heel veel veranderen en dat is precies het doel... iets waar bepaalde mensen al een jaar of 2 a 3 voor waarschuwen........
Albert Altena
@de jonge Als die bepaalde mensen de oorzaak nu eens vooraf gezegd hadden en dan nog is het zo dat van miljoenen meningen er altijd wel eentje geluk zal hebben.
+1
de jonge
@Albert Altena de oorzaak werd ook verteld hoor, dat is dat de euro failliet is en het hele geldstelsel...hier een stuk waar het in 2015 al genoemd is..De Europese Unie is failliet...maandag 7 december 2015.
Voorzitter, laat ik eens met een positieve noot beginnen. Het gaat de goede kant op met de Europese Unie. De totale ineenstorting komt namelijk steeds dichterbij. En dat is heel mooi nieuws voor de Nederlandse bevolking.

De EU is in de huidige vorm volledig mislukt. Het brengt geen vrede en voorspoed, maar chaos en conflict. We zien het iedere dag op het nieuws.

De invoering van de euro is een kapitale fout geweest. Een muntunie gebouwd op drijfzand die al jarenlang kunstmatig in leven wordt gehouden, is op termijn natuurlijk onhoudbaar.

De laatste maanden zien we ook het complete failliet van zowel het Schengen- als het Dublin-verdrag. Naar Duitsland kwamen dit jaar 1 miljoen asielzoekers. IS-strijders kunnen zich makkelijk door heel Europa verplaatsen. Het vrije verkeer van personen is vervallen tot het vrije verkeer van jihadisten.

Afgelopen donderdag werd een asielzoeker in Nederland opgepakt omdat hij lid was van IS. Het maakt voor dit kabinet helemaal niets uit. Het houdt de grenzen wagenwijd open en speelt spelletjes met onze nationale veiligheid.

Voorzitter, hadden wij maar een premier als Victor Orban. Hij komt wél op voor zijn eigen land en begrijpt dat de veiligheid van zijn bevolking de eerste prioriteit moet hebben. Het beleid van de andere Europese leiders is doordrenkt met politieke correctheid en totale zwakte.

Het spook van Chamberlain waart door Europa. Zonder enige schaamte gaf ook premier Rutte toe aan de pure chantage van Turkije.

Voorzitter, Europa geeft Turkije drie miljard euro, terwijl er geen enkele garantie is dat de asielinstroom wordt beperkt. Het is een van de meest gevaarlijke en naïeve deals die ooit is gesloten.

75 miljoen Turken komen niet meer bij van het lachen. Zij kunnen straks visumvrij reizen en versneld toetreden tot de EU. Er zou ook een akkoord zijn om een half miljoen extra asielzoekers in Europa te plaatsen.

Het kabinet is helemaal gek geworden.

Voorzitter, de Nederlandse bevolking heeft het gehad met de EU. Zij wil geen Turkse toetreding en geen nieuwe asielzoekers. Maar Brussel vindt democratie een vies woord. De Europese Unie is een quasi-dictatuur geworden.

Voorzitter, de verdragen van Maastricht, Schengen en Dublin zijn mislukt. De Europese Unie is failliet. Laten we als EU-voorzitter van 2016 een historisch jaar maken. Laten we de stekker eruit trekken en de boel ontmantelen.

De EU-zeepbel spat op korte termijn uit elkaar. Mijn fractie zet de champagne alvast koud.
Zwaagdijk
@de jonge ik ben het met je eens. Maar zolang zoveel mensen d66 groen links pvda vvd stemmen gaan we hardlopend de armoede in.
Jawis
@Zwaagdijk vergeet vvd en cda niet!
Albert Altena
@de jonge Hier ben ik het met je eens.
Maar of dit alles een vooropgesteld plan is met een doel betwijfel ik.
+1
de jonge
@Albert Altena tuurlijk dat is je goed recht om te twijfelen,maar kijk de gebeurtenissen en de wetswijzigingen etc van de laatste 10 a 15 jaar eens na en kijk dan of de puzzel past.. en ja het voorwerk en wat nu aan de orde is past precies in tristatecity. staat gewoon op internet, tristatecity.nl
bio boer
@de jonge als ze niet mogen bouwen staat er niet zomaar grote stad kunnen ze beter de boeren gewoon uitkopen voor steden bouw of zijn er zo veel dwarze boeren die niet weg willen als ze mij mooi aanbod doen heb ik morgen de tas gepakt
de jonge
@bio boer ze hebben geen behoefte om met dik geld te komen, als je een partij pvdd eens goed in de gaten houd in de vergaderingen dan valt het op hoe vaak het die kant op gaat die ze in de vergaderingen uitten.. en die hebben het niet zozeer over opkoop hoor, die hebben het over onteigenen zover als dat juridisch kan, die vinden namelijk dat ""die"" boeren niet zo veel geld mee hoeven
Albert Altena
@de jonge Met normale vraagstelling staan ze al met de bek vol tanden en wil jij nu zeggen dat ze met zoiets groots plannen hebben?
Een lachertje!!!
de jonge
@Albert Altena kijk over een paar jaar maar weer hoe het land er bij staat qua bebouwingen
Albert Altena
@de jonge Qua bebouwing is er niets vreemds aan de gang.
Al jaren verkopen aanpalende boeren hun grond om elders riant overnieuw te kunnen beginnen.
j h p
@Zwaagdijk Strenge winter en ijsbanen dicht? Zwembaden worden ijsbanen. 😉
+1
casev2
@Zwaagdijk en hoe groter de tiefeszooi, hoe meer mensen straks gewoon op de regeringspartijen blijven stemmen. Het volk krijgt de regering die het verdiend..
BertK
@de jonge Hoorde vanochtend verhaal op testbedrijf dat Lely de activiteit rondom de Sphere maar stil moest leggen in het kader van technische innovaties worden niet geaccepteerd ook al werken ze wel.
Ook emissie arme vloeren kunnen best redelijk werken, het laatste onderzoek waarop eea afgeschoten is, zou onder worst case omstandigheden zijn uitgevoerd, alsof mestrobot drie weken stilstond omdat boer op vakantie, koeien darren in de stront omdat vloerschuif stil stond. Weet iemand hier meer van?

Eén van de dingen die we kunnen doen is meer meten aan uitstoot. Daar is meer mee mogelijk als dat Wageningen voor doet komen. Hoeft ook geen ton te kosten, zou rond de 15k ook kunnen mits minimaal 50 deelnemers.
+10
Henk2
Alles is gepoliticeerd.
Het gaat niet meer om de waarheid maar om macht.
De groene kerk wil iedereen een bepaalde leefwijze opleggen.
Brussel trekt onder het mom van klimaatangst steeds meer naar zich toe.
HET DRAAIT OM MACHT!
demelkboer
ZOnder ADBLUE rijdt er geen vrachtwagen meer naar de bouwplaats
+2
ted9
Je kan hier op het prikkebord nog wel drie jaar zeuren over stikstof en weet ik wat meer. Maar ik denk dat iedereen wel weet dat als je wil boeren zoals je de afgelopen 30 jaar hebt gedaan je niet in de eu en zeker niet in Nederland moet zijn. Wil je veranderen en ben je een volgzame communist en kun jij alles in je hoofd opzij zetten dan wil het nog wel 2 generaties.
weurding
@ted9 klopt, maar zeuren helpt geestelijk soms wel... een beetje😉
+1
Achso
@ted9 gewoon capituleren dus?
Ik hoop dat er velen zijn die dat niet doen.
+2
Frans Z.
Gaat net als in Zandvoort:door.
+1
Twentsch Land
Idd .... wordt wel een draai aan gegeven dat het kan.

@Frans Z.
+1
John Spithoven
De bouw zal stil vallen door stikstof......oh geutegeutegeut...hoe kan dat nou.

Nou?

Als je met een wet, de boeren, de industrie en de bouw op 1-0 achterstand zet om je groene vriendjes tevreden te houden .

Als je de natuur wil beschermen met een telraampje waarbij wetenschappers bepaald hebben dat er 15 kraaltjes in het getal 10 zitten.

Als je de groene vriendjes doorspekt met smeergeld en steekpenningen.

Dan komt er een moment dat rupsje nooit genoeg je gaat chanteren.....of als hij zijn zin niet krijgt zich niet aan de afspraken houdt om alleen boeren te slopen.

Ja Rutte en de bende dan 21, dan krijg je de boemerang terug, keihard.
+4
de jonge
@John Spithoven 1 tip , laat het niet toe dat er 2spalt gezaaid word door het kabinet onder de bouw en de landbouw,daar zijn ze namelijk precies op uit. als er niet meer gebouwd kan worden zogenaamd door ""die"" boeren hopen ze dat de bouw en heel nederland zich tegen de landbouw keert zodat ze meer steun krijgen om hun beleid uit te voeren... het zijn ratten john.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw , stikstof , uitstoot , politiek , uitspraak en kop geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0