STAF verliest rechtszaak tegen Planbureau voor de Leefomgeving

Op 24 augustus heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in de zaak tussen STAF en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over een persbericht van het PBL over de waterkwaliteit.

De rechtbank is tot de conclusie gekomen dat het persbericht van het PBL over de waterkwaliteit niet onrechtmatig was ten opzichte van STAF.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Vollenbroek krijgt altijd gelijk bij linkse d66 rechters
+1
GJ Bosch
Deze rechtszaak draaide om de inhoud van een persbericht van het PBL. In dat persbericht zou het PBL volgens STAF “niet helder (hebben) gecommuniceerd”.

Je kunt je natuurlijk afvragen of je voor zo iets kleins als een niet heldere communicatie naar de rechter moet stappen. De meeste mensen zullen aan zo iets onbelangrijks verder geen aandacht schenken, maar STAF besluit een “collectief van juristen en advocaten” op deze zeer onbelangrijke zaak te zetten.

Als je voor zo iets onbelangrijks naar de rechter stapt en je laat je bijstaan door meerdere advocaten en juristen (wat veel geld kost), dan ben je eigenlijk wel verplicht om te winnen. Dan is het des te pijnlijker als je de rechtszaak verliest.

Na het verlies in de zaak STAF/Rotgers tegen Medialogica/VPRO is dit nu de tweede pijnlijke nederlaag voor STAF. Op deze manier wordt STAF natuurlijk nooit serieus genomen door partijen buiten de agrarische sector.

(klik om te vergroten)

bio boer
@GJ Bosch vollebroek wint ook niet altijd hoor
bio boer

(klik om te vergroten)

hans-hans
@bio boer zou wel een tijdje terug zijn, het artikel
bio boer
@hans-hans 2013 ook niet alles haald het nieuws
kanniewaarzijn
@Jean-PierreK Ja, maar dat is iets dat de overheid graag door wilde laten gaan. Dan denken ze opeens heel creatief de andere kant op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitspraak , den haag , pbl en staf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN