Onrust over tarieven NVWA voor 2023

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is in gesprek met sectorpartijen over kostendekkende nieuwe tarieven voor komend jaar. De stijging van de kosten die daaruit kan voortvloeien, leidt tot onrust.

Uit die vergelijking blijkt een stijging van de kosten, die uiteenloopt van 30 tot 79 procent. Die toename is afhankelijk van de rol van de NVWA en de tijd die nodig is. Voorzitter Linda Verriet van Producenten Organisatie Varkenshouderij kent de doorrekening. Die is samen met ketenpartijen gemaakt om 'gevoel te krijgen' bij de voorstellen van de NVWA.

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
De slager in ons dorp die elke week nog enkele huisslachtingen doet ziet het somber in met deze extreme prijsverhogingen.
+7
labella
@Grasbaal ALLES MOET KAPOT!!!
+1
jan w
@Grasbaal Hier in de omgeving zijn er ook al een paar die gaan stoppen of zijn gestopt. Nu koste een dag een veearts en een keurmeester 1800 euri. Dat is voor ons straks niet meer op te brengen en dan ook nog eens de eisen die telkens aangepast worden.
+4
ceessie
Mensen wordt eens wakker! De overheid probeert linksom of rechtsom de gehele agrarische sector op de knieën te krijgen. Een tariefsverhoging van 80% kun je op geen enkele manier verantwoorden. Ik vraag me af wat de uitvoerende keuringsambtenaar daadwerkelijk verdient. Ik heb het idee dat het achterliggende ambtenarenkorps veel te groot is of veel teveel [verdient]
+4
weurding
@ceessie wij weten het wel, nu de consument nog en burger, samen zijn we sterk
+1
PIONIER
Wat voor extra kosten heeft dat volk dan. Beetje duurdere brandstof om er te komen?
+1
Frederika
Dan maar zonder als landbouw alle onzinnige regels negeren
+1
spotmelker
@Frederika Dat zou de beste insteek zijn maar niemand durft zijn tsr op het spel te zetten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkenshouderij en nvwa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN