Fosfaat bank

Fosfaat bank blijft dicht

Quote:
De fosfaatbank gaat dit jaar wederom niet open. Dat heeft plaatsvervangend landbouwminister Carola Schouten besloten. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Schouten dat het risico op overschrijding van het fosfaatrechtenplafond te groot is als de fosfaatbank open zou gaan.
Bron boerderij: boerderij.nl/schouten-fosfaatbank-blijft-dicht-in-…

Deel dit topic

Reacties

Van-Epscheuten
Helder en kort!
Grasbaal
Beslissing betreffende de openstelling van de fosfaatbank: tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/…
Newholland12
Tja, banken.....
Ze zijn allemaal nogal allergisch voor boeren
Twentsch Land
Bij mooi weer valt het reuze mee.

@Newholland12
+2
Braboboer
Gewoon stoppen met heel die fosfaatbank.

Vind het niet uit te leggen om 10% te korten op transacties en vervolgens gratis rechten uitlenen aan veehouders die in het plaatje van de overheid passen.

Verder vraag ik me af hoeveel je er als veehouder aan hebt omdat je de rechten maar tijdelijk kunt gebruiken, moet je ze na die periode alsnog kopen of leasen als je dezelfde omvang wil behouden.
boer03
@Braboboer mee eens.
Zekerheid heb je niet.
Aan de andere kant zijn er ook genoeg voorbeelden. Stal niet vol, en bank wil niks meer.
Extra vee uit eigen knip betalen, en fosfaat lenen van de overheid. Meer melk in de tank. Verdunning van vaste lasten / financieringslasten.

Al verwacht ik dat het fosfaat uit dit potje niet niet aan de “normale grondgebonden” wordt uitgedeeld , maar aan de omschakelaar, bioloog/ecologische boer of projecten als de drijvende stadsboerderij.
Noorderling
@boer03
Aan de derogatievoorwaarden voldoen met een norm van 180kg N en blijvend grasland.

Zou mn hoop er niet op vestigen.
GJKlaassen
Schouten is back.... duidelijk
+3
mlkvhoudr
@GJKlaassen linksback

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat , boerderij , bank , tweede kamer en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!