Nederlandse zuivel jaagt op Belgische melk

Best wel onverwacht onthulde Vreugdenhil Dairy Foods begin deze week op zoek te gaan naar melk in België. Ook A-ware, FrieslandCampina en Farmel zoeken bij onze Zuiderburen actief naar nieuwe leveranciers. Nederlandse zuivelproducenten worden steeds ruimdenkender in de zoektocht naar melk, al moeten ze waarschijnlijk wel alles uit de kast trekken om melkveehouders te binden.

Deel dit topic

Reacties

+7
George
Eerst heeft RFC ze laten vallen als een baksteen.
hans1980
@George dacht ik ook al
Melkboer16
@George dat kunnen we Keurentjes aanrekenen, die had beter moeten weten en boven de directie moeten staan. Wunneknik maakt er ook bij LTO nog niet veel van. Te druk met zijn eigen beslommeringen lijkt het wel
+2
aapheuvel
Hoe minder melk hoe beter
Weidezicht
Tja, nederlandse melk zal wel erg schasrs worden.
+2
aldert
Als ze nu nog eens over de grens in Frankrijk gaan zoeken dan komt hier misschien ook eens wat beweging in de prijs.
bio boer
@aldert zal transport kosten wel beperking worden hoe wel het is 5 cent als ik wat grof reken weet ook niet hoe dat met regels zit om zuivel uit Frankrijk tehalen over kippen mest doen fransen wel moeilijk
+1
Putjeschepper
@bio boer frieslandcampina haalde tot voor kort melk uit Frankrijk. Een kennis reed op een auto.
+2
casev2
@aldert ik vind het nog steeds onbegrijpelijk wat er bij jullie in frankrijk in de melkmarkt aan de hand is. Zo'n beetje 20 cent verschil met nederland, en de supermarkt die roept dat ze bang zijn dat er straks tekort aan melk is... Zal dat het gebrek aan cooperatieve melkfabrieken zijn?
aldert
@casev2 Zeer binnenkort gaat er flink wat veranderen denk , er is nog steeds geen prijs voor september bekent.
Jaap40
@aldert hoe is het momenteel gesteld met voer voorraad in Frankrijk? Klopt het dat vee naar slacht moet ivm te krap voer voorraad?
Dat zou wijzen op langdurige melk tekorten....
aldert
@Jaap40 Hier in de buurt gelukkig geen problemen,ondanks de hitte toch mooie hoeveelheden regen gehad.Maar grote delen van Frankrijk is dat wel anders , daar zijn flinke tekorten.
Jaap40
@aldert Franse supermarkten zullen wel baas zijn in de markt. Bij meer kopers in de markt kan alles exploderen.
stefan56breizh
@aldert Als het goed is voor september zelfde melkprijs als de laatste paar maanden.
Diep triest!!
aldert
@stefan56breizh Heeft Lactalis de prijs wel bekend gemaakt?
stefan56breizh
@aldert Aparte is dat ik geen mail heb gekregen van lactalis of OPLGO. Maar op de producteur portail staat voor september 444.80euro/1000L bij 41/33.
aldert
@aldert Voor de geïnteresseerde: net bericht van Sodiaal, melkprijs september- gangbaar 42,7cent en bio 50,3 cent per liter.
jvt
@aldert toevallig kennis gesproken die inkoop melk doet bij globemilk in boxmeer. Reden met geweld met uit frankrijk in, transport kon makkelijk uit. Dus die zaten niet te wachten op prijsstijging franse melk..
Cowboy3
Quote Reactie van @jvt:
toevallig kennis gesproken die inkoop melk doet bij globemilk in boxmeer.

Kwam die ook uit Ploo ? 😉 Globe koopt niet veel in , meeste wat daar wordt verwerkt(afromen) gaat in loonwerk voor derde(handelaren en particuliere melkverwerkers)
Globe had een stuk of 8-9 leveranciers, afgelopen jaar 2 van gestopt (meer als 3 miljoen liter) nemen geen meer nieuwe aan.
Transport koste tot een jaar terug ongeveer 1ct de liter per 100 km en er wordt veel meer verreden dan men denkt.
jvt
@Cowboy3 ja ook uit Plo. Zou samen met broer veul koeien gaan melken maar ondertussen al weer heel wat jaartjes daar. En broer heeft eigen zaak met beter rendement dan koeien melken, goed bekeken die twee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , zuivel , dairy , farmel , a-ware , vreugdenhil en geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!