LTO Melkveehouderij: 'Geen derogatie is niet te verdedigen'

De LTO-vakgroep Melkveehouderij vindt het wegvallen van de derogatie zowel landbouwkundig als economisch niet te verdedigen. 'Dit gaat een gemiddeld melkveebedrijf 23.000 tot 28.000 euro per jaar kosten', stelt vakgroepvoorzitter Erwin Wunnekink.

Deel dit topic

Reacties

+1
ted9
Dat benoemen van de kosten moet lto niet. Beter is het om te zeggen dat er boel gas nodig is voor kunstmest die de drijfmest moet vervangen. Ook alle transportbewegingen die daar voor nodig zijn zijn natuurlijk niet echt duurzaam.
Albert Altena
@ted9 Maar dan zal er gezegd worden dat kunstmest ook niet meer mag.
Men zet toch in op biologisch.
Kars
@Albert Altena dan ook akkerbouwers geen kunstmest meer. Dan wordt het pas leuker
bio boer
@ted9 de drijfmest die de melkveehouder niet gebruikt wordt weer gebruikt door ander die dan minder kunstmest strooit als goed is heb je dan netto evenveel kunstmest verbruik in theorie
Albert Altena
@bio boer Krimp is het doel!
+2
ted9
@bio boer Die mest is allemaal helemaal niet te plaatsen man. Elke veehouder die nu net alles mest kan houden mag 20kub afvoeren per ha waar heen dan. Gaat nog een partij grond weg voor die buffers langs sloten bij akkerbouwer.
bio boer
@ted9 in de meeste teelten past het niet in het voorjaar wil je de grond niet dicht rijden en in de herfst mag het niet wordt het niet benut graan gewas is enige gewas waar het veelvuldig wordt toegepast met sleepslang zou er nog wel wat meer mogelijk zijn alleen de vraag wil de akkerbouwer het überhaupt
Noorderling
Quote Reactie van @bio boer:
past het niet in het voorjaar wil je de grond niet dicht rijden en in de herfst mag het niet wordt het niet benut graan gewas is enige gewas waar het veelvuldig wordt toegepast met sleepslang zou er nog wel wat meer mogelijk zijn alleen de vraag wil de akkerbouwer het überhaupt

waar het kan wordt het gedaan. Al blijf je toch aan het finetunen omdat de werking van dierlijke mest niet in te schatten is, en je veel te veel water versleept om gauw bij te kunnen sturen.
Dat finetunen ga je niet invullen met dierlijke mest. Veenkolonien is de basis al dierlijk.
Gewassen die je zaait als de bovengrond net grijs is ga je ook niemand overtuigen. Dan is elke kilo een teveel.

Zie het somber in om extra ruimte in te vullen, als dat met 10euro/kuub toe al niet gebeurde, a 400euro per hectare, gaat dat nu ook niet gebeuren als de kunstmest 400euro per hectare duurder is.
Buiten schot gelaten wat opbrengstderving doet met het saldo, dat tikt ook harder aan met tarwe van 35cent dan 18cent, laat staan hoogsaldo gewassen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , derogatie en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0