‘Ik vraag me af of de CU een geschikte opvolger voor Staghouwer kan vinden, ze vroegen hem niet voor niets’

Slechts vijf maanden duurde het bewind van minister van Landbouw Henk Staghouwer. Hij slaagde er niet in de boeren het zo gewenste toekomstperspectief te bieden in de stikstofcrisis. Wat nu? We bellen met Haagse verslaggever Yvonne Hofs.

Deel dit topic

Reacties

overstekend wild
Ze denken aan Emile Ratelband of Dries Roelvink
Todi
Ali B past beter bij de haagse bende.
+2
crvfan
CU heeft gewoon Herman Vreugdenhil. Die weet ALLES van stikstof omgevings wetten boeren ammoniak ALLES. Die kon het zo doen maar die gaan ze dus ECHT NIET vragen. Zoek em op op facebook. Onhulde onlangs dat Ronnes van cda brabant boerderijtje kocht voor N in Ruinerwolde wah allang leeg stond voor N in Moerdijk bedrijven terrein
+2
bio boer
@crvfan hij zal het plan van de coalitie niet willen uitvoeren elke goede minister van lnv zou dat plan niet willen uitvoeren dus kunnen we alleen maar een slechte krijgen op lnv
Porky
@crvfan die stelde Carolien vd plas ook voor.
+2
BoerBart
@crvfan
Hij heet Hermen. Hij weet teveel ben ik bang. D33 en Rutte willen nu een ja knikker.
Hermen zou ik graag in een Pieter Omtzigt partij zien, dan komt alles goed.
robbies
@crvfan dat was niet onlangs hoor. Die boerderij is al lang geleden aangekocht. Dat waren 6 zeer schimmige transacties die niet onder leiding van Ronnes zijn uitgevoerd, maar door Rik Grashoff. In maart 2020 kwam naar buiten dat Brabant 6 bedrijven had gekocht voor de realisatie van LPM ( pluimveeweb.nl/artikel/…)

In december 2019 viel echter de coalitie omdat CDA eruit stapte en pas in mei 2020 werd Ronnes geinstalleerd
+2
Weidezicht
Het maakt niet uit wie het wordt, het wordt toch een volgzame pipo. Het maakt sowieso niet meer uit. De hele anti boeren club is al zover op zoveel plaatsen aan de macht, die drammen nu toch door. Dat houden we niet meer tegen. Hooguit over aantal jaar, (als er al velen gestoot zijn), als we nu een topteam advocaten erop zetten en zorgen voor geld om zo n team te betalen.
Jawis
@Weidezicht wacht de verkiezingen maar af......als het hele rechtse blok samenspant willen vvd en cda tegen elke afspraak meedoen.. als ze maar op het pluche mogen plaatsnemen.... stel je voor....
Stikstofwet van tafel
Azielzoekersstop
Groningen gecompenseerd
Toeslagenaffaire opgelost
En een goed functionerend
Cbr
Ggz
Nvwa
Rvo
Etc.
Ted6
Hoe groot is de CU eigenlijk ? Als alle boeren en hun aanhang er lid van worden hebben we w,s, een meerderheid in de CU en kunnen we misschien zelf bepalen wie er minister van landbouw wordt.
+1
Twentsch Land
Als alle boeren en hun aanhang er lid van worden

In een sprookjesboek kan dat ....

@Ted6
achnaton
Het zal iemand worden met genoeg bewezen bestuurlijke ervaring en dossierkennis. Het is denk ik makkelijker om Carola Schouten nu op landbouw te houden en een ander op armoede te zetten. Ze heeft ervaring, kent de dossiers en het ministerie al.

OF Carolien (BBB) gaat voortaan iedere zondag te bidden (misschien doet ze dat al) en fuseert met CU. Dat zou nog eens een stunt zijn. EN ik zou wel willen zien hoe Mark van den Oever het zou aanpakken, maar denk niet dat hij lid van CU is, of gaat worden. Dromen mag!
+1
robbies
@achnaton cu is christelijk groen links

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , opvolger , stikstofcrisis en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!