Giftige gassen vrij uit voerkuil: veel meer stikstof in maïs door aanhoudende droogte

WEKEROM - De brandweer is zaterdagavond uitgerukt naar de Valkse Engweg in Wekerom na een melding van gevaarlijke stoffen bij een boerderij. Rond 21.30 uur belde de boer vanaf het terrein de brandweer omdat er gekleurde dampen onder een maïskuil vandaan kwamen.

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Kijk aan 😃

De stikstof die in de mais zit zit niet in de grond 👍🏻

Derogatie kan door gaan 💪🏻
groeier
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Kijk aan

Zou daar toch niet zoveel op in durven zetten, of de kwaliteit op ieder perceel nog zo goed is. De meeste wat al enkele dagen onder plastic zit is voer voor jongvee in veel gevallen.
Melkboer16
@groeier waarom??
Goed aanrijden en de zwaarste mais bovenop en een toevoegmiddel dan komt het best wel goed. Meestal moet je lang wachten op een ds% van 40% maar nu heb je dat iets eerder!
+1
groeier
Quote Reactie van @Melkboer16:
waarom??Goed aanrijden en de zwaarste mais bovenop en een toevoegmiddel dan komt het best wel goed. Meestal moet je lang wachten op een ds% van 40% maar nu heb je dat iets eerder!

Bedoel dat niet.
Normaal gezien maakt de kolf de droge stof, is dit jaar op veel plaatsen andersom door noodrijp stro met geen, of klein aandeel kolf.
Melkboer16
@groeier op de meeste plekken zit er toch wel een goede kolf in!
Slechte mais die verdroogd heeft ook weinig stro.
Weidezicht
Wat had die boer voor idee dat de brandweer eraan zou kunnen doen?
+1
slagakker
@Weidezicht Waar de walm uit de kuil komt nat houden dan slaat hij neer. Je weet namelijk niet hoe kort de kuil bij de stal ligt.Wel eens gehoord dat er daags na het kuilen koeien dood in de stal lagen door gassen uit de kuil.Ook zelf goed opletten is echt gevaarlijk.
kloot
@slagakker ja het is altijd goed opletten. Wij steken er altijd een PVC buis in zo dat het gas er mee uit kan als het er in zit na 14 dagen is het wel over

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's droogte , stikstof , boerderij , wekerom , snijmais , brandweer , giftige gassen en maiskuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0