Met een beetje hulp van Ruurd Jelle veranderde een kaal weiland in bloeiende natuur: 'Iedereen kan iets doen'

Binnen een half jaar veranderde een saai stuk agrarische grond in een levendig gebied met allerlei soorten planten en dieren. Maar vanzelf ging dat niet, want natuurfotograaf Ruurd Jelle van der Leij hielp de natuur een handje.

Deel dit topic

Reacties

+3
Grasbaal
Dus ondanks het "hoge" gehalte stikstof in de lucht komen de bloementjes terug..
Weidezicht
@Grasbaal juist
+1
Weidezicht
Hij was pas op tv. Nou een beetje hulp. Heeft daar duizenden cubs verzet met een vriend van hem die kraanmachinist is. 1 derde is water geworden. Grond uit die vijver weer een terp van gemaakt enz. Dus is enorm ingegrepen, is best mooi geworden, maar niet doen of je met kleine aanpassingen zoiets creeert, en dat die volle 3 hectare nog voedsel produceert. Misschien wel wat, maar niet wat het zou kunnen.
+1
kanniewaarzijn
@Weidezicht Als de natuurorganisaties nu ook eens dergelijke projecten zouden organiseren, dan zouden de honderdduizenden hectares die zij in bezit hebben nog eens zin hebben (i.p.v. die onkruidvelden van nu). En dan kan de landbouw voor voedsel zorgen.
Jannus
@Weidezicht ken ook iemand die zoiets heeft gedaan,pegels genoeg en in opbloei mooi om te zien maar nu na 10 jaar overwoekert door te weinig onderhoud ivm kosten,

Zo is het met landschapsbeheer ook,veel boeren onderhouden zonder daar nu gelijk voor betaald te worden,de rest leeft in een voedselbos
klant
@Weidezicht laat hem maar andere natuur fotograferen, druktemaker

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , weiland , grond en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN