Hoger grondwater kan helpen bij koel houden Nederland tijdens hittegolvenQuote:
In de strijd tegen steeds extremere droogte moeten we regenwater minder snel afvoeren in de winter en beter vasthouden in de zomer. Dat advies van droogte-experts kan mogelijk ook helpen het landschap beter bestand te maken tegen schade door hittegolven, zeggen klimaatonderzoekers tegen NU.nl.

Deel dit topic

Reacties

Newholland12
Om koele 'microklimaatjes' te creëren, kan die beplanting vervolgens het best bestaan uit een snelle afwisseling van bomen, struiken en grasland, zoals in een landschap met heggen en houtwallen.
+3
Herbert
Maar geen woord over de extreme toename van beton de afgelopen 50 jaar. Daar gaat regenwater nieteens de grond in en is pas echt een hotspot in de zomer.
+1
Jannus
@Herbert iedere ha verharding vraagt 10 ha grond extra voor infiltratie grondwater
Realisme
@Jannus zie hier de grondhonger
sorry
@Herbert waterschap eist bij grote verhardingen je een deel oppervlaktewater moet graven
+1
BertK
Grondwater maakt 6 procent van het volume uit van de bodem. Een meter grondwaterpeil verhogen komt dan overeen met 60 mm water? Hoe moet je dat zien tov 300 mm neerslagtekort?

Hoe verhoog je grondwater? Horizontale flow in de bodem is minimaal.
+1
Mh12
@BertK zeer waarschijnlijk willen ze dan overal peil tot maaiveld zetten in winter........ tot minimaal 1 mei, mag je daarna je land bewerken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , zomer , advies , droogte , landschap , schade en grondwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!