Kaas maken zonder koeien, Vegetarische Slager-pionier Jaap Korteweg is dichtbij een oplossing
Bron
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's gras , koeien , melk , koe , kaas , jaap korteweg en vegetarische slager geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Wat zal nu duurzamer zijn?
Laat nu die soya melk nog procentueel hoger zijn geworden.
Dat zijn wappie markten, wie gezond en betaalbaar wil eten koopt gewone producten
melkvee100plus.nl/Artikelen/Buitenland/…
Besef dat winstbejag de belangrijkste reden is waarom grote kapitaalkrachtige bedrijven veel geld investeren in de productie van plantaardige eiwitten als vervangers voor dierlijke eiwitten. Na het ‘vlees’ moeten ook de melkproducten er nu aan geloven. ADM, ook bekend als Archer Daniel Midlands, is een van de vier grootste graanhandelsbedrijven ter wereld, Het zet in de VS in op grootschalige productie van melkvrije kaas. Het doet dat samen met New Culture waarin KraftHeinz en DrOetker zwaar geïnvesteerd hebben.
Als zulke partijen bewegen, wordt het oppassen voor de kleine ondernemer. Want hier zit heel veel kapitaal bij elkaar. Het persbericht laat er ook geen onduidelijkheid over bestaan. De eerste stap is productie van mozzarella op basis van fermentatie van plantaardige grondstoffen, zonder dat er een koe aan te pas komt. Die mozzarella is voor de retail en foodindustrie bedoeld, met afzet via de bestaande kanalen van ADM.
Dat is nog maar peanuts. Want de combinatie heeft zijn oog laten vallen op de kaasmarkt. Dat is 30 procent van de totale zuivelmarkt van 70 miljard dollar in de VS. Nu zal niet direct de hele markt over gaan op plantaardige ‘kaas’. Maar als de smaak goed is en de prijs fors lager dan van de dierlijke, dan valt zo maar een kwart van de markt weg. Dan heb je heel veel nieuwe kapitaalkrachtige consumenten nodig in derde landen om dat verlies op te vangen....
(klik om te vergroten)