Reactie op dhr. Vogelaar: ๐—”๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ด ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜

ะ™€ฬ๐™šฬ๐™ฃ๐™ข๐™–๐™ก๐™ž๐™œ๐™š ๐™ง๐™š๐™–๐™˜๐™ฉ๐™ž๐™š ๐™ค๐™ฅ ๐™™๐™ž๐™ฉ ๐™›๐™ค๐™ง๐™ช๐™ข ๐™ค๐™ฅ ๐™ซ๐™š๐™ง๐™ฏ๐™ค๐™š๐™ .

๐—ข๐—ฝ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ: Gezien de huidige situatie waarin honderden rechtszaken tรฉgen boeren op allerlei manieren en door allerlei organisaties lopen zouden wij wensen dat tientallen organisaties vanuit de boeren rechtszaken voerden om de zaken voor sector en boeren ten goede te doen keren.

๐—›๐—ผ๐—ผ๐—ณ๐—ฑ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ป: Sinds voorjaar 2020 onderzoekt Agractie de brede juridische achtergronden van het Nederlandse natuur- en stikstofbeleid net als vele andere organisaties dit voor of achter de schermen doen. Wij hebben de expertise om dit te doen in huis, gelieerd, en middels derden. Door tientallen leden en donateurs is ons verzocht hier meer op in te zetten en tevens is ons door veel derden informatie aangereikt. Daarom doen we dit sinds voorjaar 2022 gestructureerder en specifieker, ook omdat de noodzaak ervan gezien de plannen van de Nederlandse overheid sterk toeneemt.

๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด: Agractie gaat hierin niemand voor de voeten lopen en niet in zaken treden waarin anderen al stappen hebben gezet of gaan zetten. Dat is ook niet nodig omdat het een zeer breed juridisch terrein is. (Vergelijk, naast de bekende Mob zijn er nog een flink aantal partijen die rechtzaken voeren tรฉgen de boeren of vรณรณr vรฉrgaande inkrimping/maatregelen etc.)

๐—จ๐—ถ๐˜๐—น๐—ฒ๐—ด ๐—บ๐—ฏ๐˜ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด/๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—บ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ต๐—ฟ. ๐—ฆ๐—ฝ๐—ถ๐˜๐—ต๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป/๐—ฑ๐—ต๐—ฟ. ๐—ฉ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ:
Agractie zocht in voorjaar 2021 tweemaal contact met dhr Spithoven om een afspraak te maken voor overleg. Dhr Spithoven zegde toe met een datumvoorstel te komen hetgeen niet gebeurde.
Voorjaar 2022 werd vanuit Agractie opnieuw verzocht om een afspraak, deze kwam tweemaal tot stand maar werd door omstandigheden aan de zijde van dhr Spithoven geannuleerd waarbij er nimmer een nieuwe datum werd voorgesteld.
Op 22 augustus jl. is door Agractie opnieuw contact gezocht met dhr. Spithoven om tot een afspraak te komen. Deze afspraak werd gemaakt voor 25 augustus. Op voorstel van Agractie is deze afspraak in overleg en ๐™ข๐™š๐™ฉ ๐™œ๐™ค๐™š๐™™๐™ ๐™š๐™ช๐™ง๐™ž๐™ฃ๐™œ ๐™ซ๐™–๐™ฃ dhr Spithoven verzet naar 31 augustus, dit in verband met een ingelaste vergadering van groepsleiders op 25 augustus waarbij onze aanwezigheid dringend werd verzocht.
Dhr Spithoven heeft de afspraak op 31 augustus afgelopen zaterdag 27 augustus geannuleerd met als reden: geen mandaat van zijn bestuur om in gesprek te gaan.

Vwb de heer Vogelaar als opsteller van het bericht met tal van aantijgingen op Prikkebord: Ook dhr Vogelaar is door Agractie herhaaldelijk uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan en blijven, tot heden gaat dhr. Vogelaar daar niet op in.
๐™Š๐™ซ๐™š๐™ง๐™ž๐™œ: ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ ๐™™๐™ž๐™จ๐™ฉ๐™–๐™ฃ๐™ฉ๐™ž๐™šฬˆ๐™ง๐™š๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™จ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™–๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™š ๐™ž๐™ฃ ๐™™๐™š ๐™ฉ๐™š๐™ ๐™จ๐™ฉ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™™๐™๐™ง. ๐™‘๐™ค๐™œ๐™š๐™ก๐™–๐™–๐™ง ๐™ซ๐™š๐™ง๐™ข๐™š๐™ก๐™™๐™š ๐™–๐™–๐™ฃ๐™ฉ๐™ž๐™Ÿ๐™œ๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™ฏ๐™ช๐™ก๐™ก๐™š๐™ฃ ๐™๐™ž๐™š๐™ง ๐™ซ๐™š๐™ง๐™™๐™š๐™ง ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ฉ ๐™ค๐™ฅ ๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™–๐™–๐™ฃ, ๐™ค๐™ข๐™™๐™–๐™ฉ ๐™ฌ๐™š ๐™™๐™ž๐™ฉ ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ฉ ๐™˜๐™ค๐™ฃ๐™จ๐™ฉ๐™ง๐™ช๐™˜๐™ฉ๐™ž๐™š๐™› ๐™š๐™ฃ ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ฉ ๐™ž๐™ฃ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™—๐™š๐™ก๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™™๐™š ๐™จ๐™š๐™˜๐™ฉ๐™ค๐™ง ๐™ซ๐™ž๐™ฃ๐™™๐™š๐™ฃ.

๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ƒ๐—ฎ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ: Wij waarderen iedere constructieve inbreng, stemmen graag af op inhoud, werken op basis van respect voor elkaar, willen transparant en helder zijn naar boeren & leden & donateurs en sympathisanten.
๐—œ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ผ๐—ฟ!

๐™Š๐™ค๐™  ๐™™๐™ค๐™ฃ๐™–๐™ฉ๐™š๐™ช๐™ง ๐™ฌ๐™ค๐™ง๐™™๐™š๐™ฃ?
Dat kan via de link bij dit bericht. Welkom!
Wilt u reageren op dit bericht?

Dat kan door te mailen naar info@agractie.nl

Bron

Deel dit topic

Reacties

+7
Twentsch Land
Misschien het beste dat we eerst de reactie van Jan-Cees en John afwachten voor we hier van alles neer kalken.
Newholland12
Soso
Welke kleur krijgt het konijn?
Nogal tegenstrijdige berichten
Wil dan echt iedereen geld verdienen aan deze crisis?
+3
John Spithoven
prikkebord.nl/topic/293008/…

Dit was mijn reactie gisteren en die komt overeen met uitleg Bart. Met betrekking tot het verleden. Er zijn bijpraatsessies geweest, bijv in oktober 20 waar ook Agractie uitgenodigd was, maar niet kwam.
Wij kunnen niet voor 1 partij kiezen , maar zijn er voor iedereen. Ik denk dat ook Bart dat moet kunnen en willen begrijpen.

Ik wil het hier bij laten. Het gaat in ieder geval weinig meer over inhoud. En als iedereen met Agractie verder wil, is mij dat ook prima. Zo gaat het in ieder geval niets worden.
+7
de jonge
@John Spithoven ik blijf in ieder geval achter jullie staan, heb zeer veel respect voor wat jullie doen,bereikt hebben en bereiken gaan...
Jannus
Quote Reactie van @John Spithoven:
Er zijn bijpraatsessies geweest, bijv in oktober 20 waar ook Agractie uitgenodigd was, maar niet kwam.

Daarom is JC met zijn reactie ook de reflectant ten aanzien van Agractie om na te denken hoe verder of toch de krachten en kennis bundelen op juridisch vlak,de rest is ieder voor zich.

Het is geen schande om terug te komen op je toen genomen beslissing ,het kan voor de toekomst maar beter en sterker worden wanneer je elkaars tekortkomingen respecteerd.
+1
Koeien boertje
Een moker maakt meer werk dan 5 hamers

Bij deze stel ik om op mijn onafhakelijke locatie, om onder het genot van een biertje voor de betrokken personen om eens aan de bar plaats te nemen.

Mooi in het midden van het land!
Alle partijen zijn welkom
Zo ja, pb
+3
sjoerd de melker
Ik zwaai niet omdat jij niet wilt zwaaien
En dat ook nog vice versa lijkt het wel
Dit gaat nergens over

Kom op, ff datum prikken en overleg voeren met elkaar
Kijk hoe ver partijen uit elkaar liggen, en trek de conclusie of het samen optrekken tot de mogelijkheden behoort
En doe dan gezamenlijk een bericht of je samen op het juridische vlak samen verder gaat of niet.
+1
John Spithoven
Ik heb vanmiddag Bart wederom gebeld en uitgelegd dat SSC ervoor alle partijen is. Net zoals de andere gesprekken, was dit ook een normaal gesprek.
Twentsch Land
Sjoerd zijn voorstel is zo verkeert nog niet ...samen in gesprek, kijken op welke punten verbinding is en voor de punten waar geen verbinding is elkaar als een blok blijven respecteren.
@John Spithoven
+3
Twentsch Land
Netjes dat je gelijk in contact bent gegaan.

@John Spithoven
overstekend wild
Fijn dat door alle partijen en betrokken iig duidelijk is uitgesproken dat er zeker geen onvrede jegens elkaar zit. Dank daar voor! En ik denk dat het goed is dat JC dat nu maar even duidelijk in beeld gebracht heeft, scheelt vast veel roddels. Enkel elkaar in deze gecreรซerde hectiek nog niet getroffen. Hopelijk lukt dat binnenkort wel. Ik vertrouw op jullie allemaal. En ben bereid om goede acties van agractie/fdf te steunen/deelnemen en blijf voor het juridische op SSC vertrouwen
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @overstekend wild:
Enkel elkaar in deze gecreรซerde hectiek nog niet getroffen. Hopelijk lukt dat binnenkort wel.

Ik ken iemand die wel vaker als bemiddelaar optreedt, misschien wil hij.....😂
biopleats
Mooie realityshow wordt het zo
+3
jan-cees
Agractie heeft mij niet genodigt voor een gesprek wel heb ik per app regelmatig contact met Bart en net als John deel ik regelmatig de nodige informatie uit bv de duizenden wob stukken die ik heb opgevraagd ( en de vele wobverzoeken die nog lopen) en welke stukken ik doorneem met behulp van paar melkveehouders die helpen de duizenden stukken door te nemen.

Met enige regelmaat zien we dat Agractie inhoudelijk wat bijsturing behoeft op inhoud die geven we dan ook.

Inzake juridische acties was de melding van Agractie een verrassing zonder enig overleg Das op zn minst beetje raar als je zegt aan dezelfde kant te staan.

Agracties zegt dat ze heel veel vragen krijgt om juridische actie te ondernemen.

Maar Agracties zit ook graag aan tafel bij lnv.
Procederen kun je alleen als je een concrete zaak van een benadeelde kansrijk kunt voorleggen bij de rechter.
Een soort Urgenda achtig proces is helaas bij stikstof niet mogelijk ook al denken mensen zelfs sommige juristen dat dit wel kan.
Als je dan gaat doorpraten hoe ze de procesgang voorzich zien dan houdt het snel op.

Stikstofclaim maakt gebruik van vier verschillende advocaten ieder hebben ze hun specifieke expertise.

Johan Vollebroek heeft zoals hij zelf zegt honderden handhavingsverzoeken.
In die handhavingsverzoeken zijn de provincies de aangesproken partijen niet de veehouders.
Pas als er tot handhaving daadwerkelijk wordt overgaan dan zou als de veehouder dat wil SSC ondersteuning kunnen bieden. Of straks Agractie.

Straks gaat Agractie weer aan tafel met de overheid en er komt een deal op tafel die mogelijk de juridische procedure van een veehouder minder sterk maakt? Wat gaat Agractie dan doen?
De belangen van de ene veehouder doorzetten of voor de deal voor het collectief?

Juist omdat soort spanningsvelden te vermijden is stikstofclaim opgericht.

Agractie zegt te nodigen voor gesprek er staat mij 1 apje bij naar ik begreep op aangeven van een voeradviseur .

StikstofClaim kan kennisdelen en informatiedelen.
Dat wordt ook volop gedaan.
Zodra SSC iets juridisch heeft uitgezocht wordt dat gedeeld.
Als de belangenbehartigers waaronder Agractie dr dan wel of niet wat mee doen is een andere kwestie.
En als ze er dan iets mee doen zou bronvermelding wel zo netjes zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , voorjaar , overheid , stikstofbeleid , gezocht , contact en agractie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0