Huur stikstof-actievoerder Johan Vollenbroek in. Die kan voorkomen dat hij een stikstofzaak tegen je aanspant - Wynia's Week

Wie geen last wil hebben van de honderden rechtszaken die stikstof-actievoerder Johan Vollenbroek voert, kan daaraan ontsnappen – en wel door Johan Vollenbroek als adviseur in te huren.

Dat lijkt niet alleen op belangenverstrengeling, maar is ook een verdienmodel dat riekt naar chantage. Zelfs de stikstof-rechtszaken die Vollenbroek heeft gewonnen komen in het vizier, nu blijkt dat hij privébelang heeft bij zaken die hij ‘in het algemeen belang’ heeft aangespannen. Dat geldt ook voor de honderden zaken die Vollenbroek nog heeft lopen.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Werkwijze bij de maffia afgekeken.
kanniewaarzijn
De "recht"erlijke macht in dit land zal uit eigen beweging niets doen tegen deze praktijken, het betreft immers een vriendje uit dezelfde kringen. Wie o wie pakt de handschoen op?
+1
Bauernopfer
Dit zet heel het land al lange tijd op slot. Dit zal toch maandag in elk praatprogramma hoofd onderwerp zijn?
hans1980
Goed artikel
Verdienmodel Vollenbroek
+3
rene-de-jong
"......want MOB streeft naar ‘een hoog niveau van bescherming en verbetering van de kwaliteit van het milieu"

Is dat zo ? en heeft MOB rapporten die dat aantonen.....
Ze voeren een emissie beleid via de depositie benadering waardoor juist de veehouderij (met productierechten) geheel geëlimineerd kan worden terwijl de totale emissie al heel lang daalt.

Het enige wat de MOB doet is gebruik maken van de juridische kronkels in de wet; er is mogelijk schade door overschrijding KDW of (alle PAS) de drempelwaarde wordt (0,05) overschreden en dit is significant.

Nog nergens is er werkelijke schade DOOR deze BEREKENDE schade aangetoond in een bepaald gebied en al helemaal geen causaal verband.
Een rechter weet niet beter (nou ja 0,05 is echt niet significant) omdat deze waanzin nooit op de weegschaal ligt, de rechter heeft dan een makkie en doet uitspraak.

In feite heeft de Duitse RvS deze werkwijze al geheel gefileerd in de uitspraak die net vóór de PAS uitspraak was;
bverwg.de/150519U7C27.17.0/
"Auch für Lebensraumtypen mit sehr niedrigen Critical Loads genügen rein theoretische Besorgnisse nicht, um einer Vorhabenzulassung entgegengehalten werden zu können"


Maar deze wordt vakkundig buiten beeld van de 2e kamer gehouden net als de TNO bevindingen die eigenlijk de gehele werkwijze / verdienmodel van MOB omver kunnen gooien.

LNV ambtenaren hebben hier de macht en voorzien MOB van juridische wapens, het parlement staat er bij en kijkt er naar
kanniewaarzijn
@rene-de-jong Conclusie: zowel de "recht"erlijke macht als de Tweede Kamer doen hun werk niet.
Melkveehoudernh
@kanniewaarzijn ze doen hun werk niet goed voor ons, maar als het streven is zoveel mogelijk land en stikstofruimte zo goedkoop mogelijk in handen krijgen, zijn ze aardig goed onderweg....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , verdienmodel en lucas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0