Met een beetje boerenstikstof kan de woningbouw weer vooruit

De stikstofcrisis treft niet alleen boeren. Honderdduizenden woningzoekenden vangen bot onder andere vanwege warrige stikstofregels waardoor er nauwelijks meer woningen worden gebouwd. Maar er gloort hoop.

Quote:
Huizenbouw wordt lastig als je in de buurt van natuurgebieden zit en je niets te salderen hebt.” Er is dan wel een andere oplossing: extern salderen. Die komt erop neer dat in de omgeving van een bouwproject stikstofuitstoot wordt gecompenseerd door daar de uitstoot in te perken. “Dat is veel lastiger. Dan moet de gemeente of de ontwikkelaar buiten het project een boer opkopen of een fabriek zien te sluiten. De provincie moet dan toestemming geven en een derde van de geschrapte stikstofuitstoot moet ten goede komen aan de natuur.”

Meer: webcache.googleusercontent.com/search/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten , stikstofcrisis , stikstofregels , boerenstikstof , extern salderen en intern salderen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!