Acht boerderijen (deels) dicht voor extra stikstof door verbreding A27 en A12 bij UtrechtQuote:
Acht boerderijen bij natuurgebieden in Utrecht en Gelderland stoppen of verminderen hun veestapel om de verbreding van de snelwegring Utrecht mogelijk te maken. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft hierover afspraken gemaakt met boeren.

Deel dit topic

Reacties

Theo61
Wat de stikstof uit Waverveen kan bijdragen aan uitbreiding van de A12 of A27 is mij een raadsel, hemelsbreed meer als 25 km er vandaan.
sorry
@Theo61 is dat die te koop stond ?
Theo61
@sorry Ja, adres staat in het bericht van Vreugdenhil lees ik nu, of deze gedeeltelijk of helemaal is staat er niet bij.
Porky
@Theo61 ook wel eens gehoord van "ruimte v ruimte" Dit werk net zo, ze kopen je stikstof ,wat maakt het uit waar en voor wat ze het dan gebruiken
Weidezicht
Ben nou wel be ieuwd of ze daadwerkelijk zoveel bedrijven hebben gekocht . Op de veluwe, ja het zal wel , maar die is groot. Er moeten hier nensen zijn die 1 vd boeren zou moeten kennen. Of zijn het bedrijven diw al jaren leeg staan, die ze nu snel kopen en de vergunning snel volledig gebruiken?
sorry

Porky
@Weidezicht zit er Eén in tienhoven die is opgekocht door min v verkeer en waterstaat v de stikstof ivm verbreiding A27 ,oplevering tussen nu en plm 3 a 4 jaar. Lieg ik dan lieg ik in commissie, 2 ton € p ha
Weidezicht
@Porky inclusief gebouwen? In ieder geval inclusief vergunningen denk ik?
Porky
@Weidezicht ja incl vergunningen, zonder gebouwen naar ik hoorde.
rene-de-jong
@Porky Als dat klopt (2 ton/ha.) wat zou Brussel daar dan van vinden........

De ha. prijs is hoog daar maar bij lange na geen 2 ton per ha
Porky
@rene-de-jong dat weet ik niet, wil jij je grond incl rechten dan v minder kwijt? Ik zei het al ,lieg ik ,dan lieg ik in commissie, maar wel gehoord van een familie lid vd betreffende veehouder, dus!!
rene-de-jong
@Porky Ik geloof je wel maar m'n punt is dat er fors boven de marktwaarde wordt gekocht en dat is steun van de staat.
Porky
@rene-de-jong den niet dat dit probleem is v Brussel ,het werk net als ruimte v ruimte.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , boerderijen , natuurgebieden , veestapel , gelderland , a27 en a12 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3.713