Van der Wal wil Duitsers ook stikstofregels door strot duwen

Christianne van der Wal (onze gewaardeerde minister Natuur en Stikstof) vindt het niet kunnen dat het hier de boer straks verboden wordt om te boeren terwijl een paar kilometer verderop die Duitsers vrolijk doorgaan alsof er niks aan de hand is. Ze wil met Duitsland "samenwerkende bindende afspraken" maken om ook "aan die kant aan het reduceren van stikstofuitstoot te werken".

Gisteren werd bekend dat ons landje weer eens het braafste jongetje van de EU-klas is door consequent RIVM-stikstofmetingen door te sturen naar Brussel, maar dat andere landen hier schijt aan hebben. En als ze hier wel werk van maken, hoeven de boeren daar sowieso minder krom te liggen dat de Hollandse boer, want de landbouwsector is hier verhoudingsgewijs het grootst.

En dat is niet eerlijk, vindt ook Van der Wal. Ze ziet het als huiswerk om hierover met haar Duitse collega's in gesprek te gaan. "Het is heel vervelend dat de buurman verderop (net over de grens, red.) wel die stal mag bouwen en ook nog zonder luchtwassers", zegt ze.

Daar zullen die Duitse ministers echt wakker van liggen, maar goed. Voor de minister was het naar eigen zeggen "nuttig om echt in te zoomen op de grensgebieden". Ze bezocht drie melkveehouderijen in Lattrop, Haaksbergen en Huppel. "We moeten hier maatwerk bieden en de samenwerking met Duitsland versterken".

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
De Duitsers kijken wel uit om hier mee te gaan "samenwerken", en indien wel moeten de andere buurlanden van de Duitsers ook weer meedoen aan deze negatieve soap..
+1
cornelissen
@Grasbaal Ze moeten toch eerst nog een spoorlijn aanpassen als verlengde van de Betuwelijn.
Porky
@cornelissen ja dat klopt ja, hoelang ligt die er al? En nog niet opgelost, laat de VVD de lopende zaken/ problemen eerst maar eens oplossen, dan hebben ze de eerste 5 jaar nog werk zat, de domme kut, zorg eerst eens dat je je eigen zaakjes op orde hebt voordat je de boel bij de buren gaat regelen, ze denkt zeker dat die moffen gek zijn
+2
@Grasbaal Ik stel voor: alle landen die minder streng zijn dan Nederland meteen alle EU-gelden bevriezen totdat ze in het Nederlandse gelid lopen. Fransje Timmermans kan dat mooi regelen in de Europese commissie.
+1
-Jan-
Quote Reactie van @Grasbaal:
De Duitsers kijken wel uit om hier mee te gaan "samenwerken"

Ze lachen zich de ballen bij vd Wal in de broek
+4
Twentsch Land
Oh ... misschien heeft ze het daarom dan wel gezegd 😉

@-Jan-
+11
duitser
Aufhuppeln !!!
+2
groeier
@duitser

En de volgende stap is een social credit system.
Met als doel, totale controle over iedere stap die je in de toekomst zet.
+1
-Jan-
Quote Reactie van @groeier:
totale controle over iedere stap die je in de toekomst zet.

zijn we op het platteland goed af,ruimte genoeg om het vakantie gevoel dagelijks mee te maken en ook nog wonen in het gebied waar eten overal groei in het veld en aan de bomen en de melk dichtbij is,

raar maar waar we wonen op het platteland,dichtbij het land van melk en honing
+3
weurding
Met gestrekte arm erin......
labella
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


Met gestrekte arm erin......

+1
hypotheekboer
Kan @rene-de-jong de uitspraak van de Duitse rechter doorsturen naar Omtzigt? Weet niet of hij die uitspraak al op het netvlies heeft.
rene-de-jong
@hypotheekboer Dat heb ik al gedaan met meerdere stukken maar bijzonder weinig reactie van Pieter helaas
+4
de Tank
Ze is nog verder van het pad af dan ik dacht🙈
JohanvS
Verplichte 4% braak 2023 voor akkerbouw doen ze in Duitsland ook niet aan mee, al moet het van Brussel.
+4
Putjeschepper
Nog nooit een vrouw gezien die zo achterbaks kan kijken ongelofelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , sturen , stal , natuur , brussel , stikstofuitstoot , christianne van der wal en stikstofregels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!