Minister Van der Wal: ‘Ook Duitsland moet minder stikstof uitstoten’

Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) wil met Duitsland ‘samenwerkende bindende afspraken’ maken om ook ‘aan die kant aan het reduceren van stikstofuitstoot te werken’. Dat zei de minister na afloop van drie werkbezoeken aan melkveehouders in de Duitse grensstreek.

Deel dit topic

Reacties

Wie weet het
Toe maar. Het werk hier is af of zo?
+4
Twentsch Land
Duitsland laat zich de wet niet stellen door Nederland.

Maar werkelijk wat een vertoon weer ..... ze is gaan kijken met Staghouwer bij boeren aan de Duitse grens om te kijken hoe deze boeren benadeeld worden ten opzichte van Duitse boeren aan de grens.

Ze gaat dus niet wat verruiming geven aan Nederlandse boeren zodat het meer evenwicht krijgt met de Duitse boeren !!

Ze gaat nu kijken of de riem bij Duitse boeren kan worden aangehaald zodat op die manier de verschillen kleiner worden.

Dat het met haar niet oké is is bekend maar met deze actie er bij lijkt het me beter dat ze nooit meer een bestuurlijke functie kan krijgen.
+1
Frankdeober
Ze snappen er werkelijk helemaal niks van. Nederland gaat weer met het vingertje naar andere landen wijzen. Later krijgen ze de boemerang weer terug....
de Tank
Heeft ze dan zelf niet door dat ze daarmee aangeeft dat landen met een verschillende maat meten ?
aapheuvel
Ja ja en duitsland gaat polen vragen om minder uitstoot en polen vraagt aan ...................................
+1
Newholland12
Ambitie is goed
Van de Wal zoekt het hogerop
Europa is next level
Cursus voorlezen en tegelwippen voor gevorderden al afgerond?
+3
duitser
Wij hebben hier aan de grens problemen met teveel nitraat in grondwater terwijl wij geen derogatie hadden. Moeten wij dan ook maar naar Nederland gaan wijzen? Fijne collega’s daar aan de grens
Spantenknooier
@duitser die zeggen echt niet dat jullie moeten minderen!!!!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @duitser:
met teveel nitraat in grondwater

Zowel van nitraat als van stikstof horen er wetenschappelijke onderbouwingen te zijn wat de bron is. En dan bedoel ik geen "wetenschap" van die Jan Doedels die in opdracht van de overheid gewenste rapporten produceren. Pas dan kan je beleid maken (als dat überhaupt nodig is).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , stikstof , melkveehouders , stikstofuitstoot en christianne van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0