Stikstofminister Van der Wal wil overleg met Justitie over intimidatie boeren

Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) wil met haar collega van Justitie en Veiligheid gaan praten over intimidatie van boeren die een overstap op natuurvriendelijke landbouw overwegen. Dat zei ze maandag na een nieuwe overlegronde onder leiding van bemiddelaar Johan Remkes.

Van der Wal hoorde tijdens een gesprek met de gemeenten en provincies opnieuw dat boeren door intimidatie niet durven mee te doen met de verduurzaming van de landbouw. Eerder had ze dergelijke geluiden ook al gehoord tijdens een werkbezoek. “Het is bizar dat dit gebeurt.”

Deel dit topic

Reacties

+8
Weidezicht
Ja ja, waar halen ze het allemaal vandaan. Er zal heus wel eens gegrauwd worden als er iemand omschakeld naar het kweken van stekels, maar dit is allemasl propaganda van die van der Wal.
+3
hypotheekboer
@Weidezicht net ook op het journaal, volgens mevrouw zit Duitsland fout met de stikstof, niet Nederland. Geen enkele zelfreflectie....
Als die boeren geïntimideerd zouden zijn, en er zijn strafbare feiten, dan zouden die overstappers toch zelf wel aangifte kunnen doen? Haar kinderen zaten ook al te beven. Wat een toneelspeler.
+1
ntd79
@Weidezicht ik vind ook dat dit soort zaken weleens wat beter met bewijzen onderbouwd mag worden, evenals de schaal waarop dit gebeurt. Misschien is het zo, maar dat 'opvangen in een gesprek' overtuigd mij niet meer. Is indertijd die I en R affaire ook niet zo ontstaan, op basis van geruchten?
+6
mlkvhoudr
@ntd79 ik vraag hier niet voor niets anoniem wat over inzaai klaver ik ben als de dood dat ik bedreigd word door andere boeren.
Oftewel jullie vinden me een linkse trol een naïeveling maar nog nooit heeft ook maar iemand uit het agrarische mij bedreigd of heb ik mij bedreigd gevoeld
+1
Twentsch Land
Zal morgen dan wel komen 😜

@mlkvhoudr
+2
weurding
@Twentsch Land verleden jaar al effe geweest met 2 man, toch nog keer de druk opvoeren😁
mlkvhoudr
@Twentsch Land slechte Timing heb de koffiebonen op 🙂
+1
Twentsch Land
Hahaha 😂 .... fijn dat je het op tijd aan geeft ...... ik neem wel een pak koffie mee 😬

@mlkvhoudr
+1
weurding
@mlkvhoudr heb ook wel eens een discussie dat het wel wat minder kan met de spuitmiddelen en kunstmest, maar daar blijft het ook bij
+5
BertK
@weurding Hier 20% kruidenrijk productief. Kreeg alleen indirect van burgers de vraag of ik geen veldspuit had.
weurding
@BertK apart
+1
hans-hans
@mlkvhoudr grappig jij een linkse trol
En ikke een wappie
Zo is iedereen weer verschillend
En dat is ook wel mooi misschien
+4
Grasbaal
Quote Reactie van @Weidezicht:
Ja ja, waar halen ze het allemaal vandaan

Ja ja, wat ik zie is dat ook op dit Prikkebord anders denkende boeren regelmatig gekleineerd of belachelijk worden gemaakt. Het zegt natuurlijk meer over de mensen die dat doen dan over de alternatieve boeren zelf. Er lijden meer wegen naar Rome, heb respect voor boeren die dat op hun eigen wijze willen bereiken.

+3
mlkvhoudr
@Grasbaal ik zit er niet mee als iemand een keer uit de slof schiet is iemand permanent negatief heb ik niet de behoefte om daar mee in gesprek te gaan want dat leid toch tot niks
+5
ntd79
@Grasbaal maar dat heb je natuurlijk in de hele samenleving, op Facebook maken ze elkaar verbaal ook af, dat is niet alleen iets boer eigens. Alleen het is bijna te voorspelbaar langzamerhand. Van der wal laat vorige weken wat gaten vallen voor biologische boeren. Hierdoor krijgen extensieve boeren ook wat hoop op dat ze de dans ontspringen. De gangbare boer denkt nuchter na, de doelen staan vast. Dus als die partijen ontzien worden, dan word ik nog harder gepakt. De biologisch dynamische boeren gaan zich natuurlijk ook een beetje profileren ten koste van de intensieve landbouw. Kortom, je krijgt frictie, en dan gaat van der wal deze week met zo'n verhaal nog wat extra olie op het vuur gooien. Twee vliegen in een klap, verdeling binnen de landbouw en de media die dit voor zoete koek slikt en de good will voor de landbouw brokkelt weer wat verder af. Politiek is gewoon tactiek.
+18
Bennie Stevelink
@Grasbaal op een forum wat toeteren of iemand persoonlijk bedreigen of intimideren is een wereld van verschil. Als het verhaal van van der Wal waar zou zijn, zouden biologische boeren ook geïntimideerd of bedreigd moeten worden. Daar heb ik nog nooit iets over gehoord.

Ik kan mij niet van het vermoeden losmaken dat dit verhaal bewust in omloop wordt gebracht om naar het publiek toe de indruk te wekken dat er genoeg boeren zijn die een goed toekomstperspectief zien in het overheidsbeleid.
+1
Theo61
@Bennie Stevelink Deze keer ben ik het volkomen met je eens.
matt
@Bennie Stevelink juist bennie je hebt haar door.
de jonge
@Bennie Stevelink ik heb vaak een andere kijk op dingen dan jij hebt,maar in deze ben ik het helemaal met je eens..
Melkveehouder.
@Bennie Stevelink Waarachtig, we kunnen het ook eens zijn.👍
hoest
@Bennie Stevelink voor het eerst dat ik het met je eens ben 🥂
+1
jan w
Quote Reactie van @Grasbaal:
anders denkende boeren regelmatig gekleineerd of belachelijk worden gemaakt.

We worden toch allemaal wel eens een keer in de hoek gezet. Ik zie het niet zo vaak hier langs komen dat biologische boeren die hier op het forum aanwezig zijn, zich benadeeld voelen door de rest. En ik zie het ook niet andersom gebeuren.
Maar ik heb wel iets tegen "anders denkende boeren" en onder anders denkende boeren versta ik een groep al Charing Farmers, die zich echt afzetten tegen de reguliere land en tuinbouw.
+1
mlkvhoudr
@jan w als je een ander moet afkraken om je eigen model goed te praten dan mankeert er wat aan je eigen model, want schijnbaar werkt van eigen kracht uitgaan dan niet.

Voorbeeld bijenrijke appelteelt, we zien heus wel dat kruidenrijke percelen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit maar dat moet dan wel verder op in de keten te verwaarden zijn, we zijn geen charitatieve instelling
+1
jan w
@mlkvhoudr
Je mag rustig bij mij komen kijken hoor. Bij mij is eenderde deel van het grasland ingezaaid met kruidenrijk. Alleen daar moet je ook nog weer van of mee leren om het in stand te houden. Maar als we iets willen bereiken moeten we het wel samen doen.
+1
Todi
@Weidezicht Gedraagt v d Wal zich nu als een nsb er?
Willem123
@Weidezicht Biologische boeren worden al lang genoeg hard gestraft met hele lage prijzen
theo-lamers
Ik denk dat veel boeren meelopen met de meute maar ondertussen wel voor een vorm van krimp van de veestapel zijn maar dat niet durven zeggen vanwege negatieve reacties. Maar die zaaien neem ik aan gewoon hun gewassen die ze willen zaaien.
+5
weurding
@theo-lamers gewoon 10 jaar wachten, die krimp komt er wel op een natuurlijke manier, het is juist de dwang die me tegenstaat, al hebben we geen dieren meer
theo-lamers
@weurding dat is het net, er wordt niemand gedwongen om te stoppen. We hebben een kaartje gekregen met die niks zeggen omdat provincies het uit moeten voeren. Als we 10 jaar wachten met krimpen hebben we over 2 jaar weer hetzelfde maar dan is water de reden of co2 of nog iets anders. We zijn hierdoor de derogatie waarschijnlijk al kwijt.
weurding
@theo-lamers Denk je dat derogatie blijft als morgen 20 % van de veehouders met een opkoopregeling meedoet?
theo-lamers
@weurding ze zijn veel te laat. Er wordt al jaren over gesproken. Een opkoopregeling had allang geregeld en uitgevoerd moeten zijn maar onze zogenaamde belangenbehartigers willen alles maar tegen houden.
weurding
@theo-lamers diegene die uit zichzelf stoppen de laatste jaren worden doorgaans gewoon herverdeeld(opgekocht) door anderen,, die deels ook weer grond afstaan aan Prolander, het voltrekt zich ook wel zonder opkoopregeling, en wat is nou 10 jaar
+2
ted9
Mevrouw heeft nog her meeste medelijden met zichzelf.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , veiligheid , bizar , remkes , stikstofminister , christianne van der wal , intimidatie en rechtlijnig geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
2.627