Een andere kijk op het stikstofprobleem - Gebrek aan water speelt belangrijke rol bij verzuring en ontkalking natuur - Foodlog



Quote:
Gert Hemke en Carolien Makkink zijn diervoederexperts. Hun kennis van voedingstoffen en biologie pasten ze toe op de natuur. Het bracht hen tot een...

Deel dit topic

Reacties

BertK
Goed verhaal!

In zowel het bezoekerscentrum van de Hoge Veluwe als de Groote Peel is veel aandacht voor hydrologie, deze kennis over verandering in grondwaterstand en denitrificatie zou bij onze overheid (speciaal het ministerie van stikstof en de minister) bekend moeten zijn.

Zwijgen sommige mensen over hun kennis en twijfels?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BertK:
Zwijgen sommige mensen over hun kennis en twijfels?

Van der Wal en kennis?? 😂
Coen
@kanniewaarzijn , van der Wal kan alleen uitvoeren wat haar is opgedragen, eerst in Gemeente Harderwijk, later Provincie Gelderland en het D66-dictaat.
producent
Het is maar een mening van een columniste van het AD, maar zou zij niet beter moeten weten.

ad.nl/binnenland/…

citaat....
Zo zoetjesaan begint er een beeld te ontstaan dat het kabinet de stikstofdoelen wil loslaten om de boze boeren tegemoet te komen. Dat baart mij zorgen. Want na eveneens een zomer met hitterecords en een watertekort is wel duidelijk dat klimaatverandering geen ‘links standpunt’ is, maar een nijpend probleem van ons allemaal.
BertK
@producent meer stikstof, meer groei en plantaardig materiaal dus minder co2 dus minder broeikasgassen
+1
bio boer
@producent co2 en stikstof wordt vaak doorelkaar gehaald vooral bij reacties is er weer iemand zecht bijvoorbeeld we moeten meer bos planten die nemen stikstof op dan is het stikstof probleem opgelost
nescio
@bio boer Net als Trump, die dacht dat het om een klimaat probleem ging in Nederland. Het stikstofprobleem is slechts een verzonnen nederlands milieu probleem.
bio boer
@nescio klimaat en milieu kennen ook veel niet uitelkaar wel zeggen hoe het moet 🙈
nescio
@producent De politiek zwicht voor trekker tereur! Of is het dat de ogen nu toch open gaan dat er iets niet klopt? Pinokkio wist niet eens wat 1 mol stikstof inhoud.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , natuur , foodlog , kennis , verzuring en stikstofprobleem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0