Waterschappen: koppel stikstofproblematiek ook aan waterkwaliteit

Koppel het stikstofprobleem aan waterkwaliteitsdoelen. Die boodschap legt de Unie van Waterschappen maandag op tafel bij het kabinet en stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Ook andere provincies pleiten ervoor om in één klap alle problemen aan te pakken: waterkwaliteit, droogte, klimaatverandering en stikstofuitstoot.

Deel dit topic

Reacties

+15
Weidezicht
Juist, dus alle riooloverstorten dichtmetselen, geen regenwater rechtstreeks via de strastkolk naar het oppervlaktewater meer, in natuurgebieden rottend blad en kadavers uit de sloot halen, alle het water wat van over de grens binnenstroomt dagelijks bemonsteren. Rioolzuiveringen verbeteren zodat alle medicijnresten e.d. eruit zijn. Geen lozingen meer van koelwater, pfas enz.
+1
Melkveehouder.
@Weidezicht Ter aanvulling: alle lozingsvergunningen intrekken en een nulmeting in alle watergangen die van het buitenland ons land binnenkomen.
Jaap40
@Weidezicht waterberging plannen?
ted9
Waterschap ruikt weer geld om te investeren in materiaal wat ze amper gebruiken.
+1
Melkveehouder.
@ted9 Nee, ik denk dat ze het kabinet te hulp willen schieten en van het wankelende stikstofprobleem een waterkwaliteitsprobleem maken. Ze moeten toch iets hebben wat alleen de boeren valt aan te rekenen.

Maar dat zal hen met ook met de waterkwaliteit en waterkwantiteit niet lukken. Waterkwaliteit reikt verder dan alleen stikstof vanuit de landbouw. Het raakt net als stikstof de hele maatschappij.
Spantenknooier
Eigenlijk is het best grappig, ze kunnen niet zonder de boer als je alles zo leest

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's droogte , klimaatverandering , waterschappen , stikstofproblematiek , remkes en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0