Het CDA moet breken met het kabinet

Deel dit topic

Reacties

jg
Bla bla bla, in Nederland gaat geen enkele regering met statuur ontstaan. Verdeeldheid is te groot.
p.w.
Goede analyse in 'Wynia's week' over het CDA
Quote:
En dan is daar opeens de aanval van Wopke Hoekstra. Aanval, want een andere interpretatie van zijn actie is niet mogelijk. Donderdag zaten ze nog in de coalitie met elkaar de drie grote crises te bespreken, stikstof, asiel en koopkracht, en daags erna trekt Hoekstra het tapijt onder het kabinet vandaan. Een goed voorbereide actie: dat interview was uiteraard al afgenomen voor het kabinetsberaad. Het is weinig elegant, maar niet ongebruikelijk in de politiek en past ook naadloos in de hoekige stijl van Hoekstra.
Het geeft vooral ook aan hoezeer het CDA in paniek is.
Het was een evidente fout om in dit kabinet te gaan zitten. Niemand wilde dit kabinet. Bovendien was van meet af aan duidelijk dat een verzwakte Rutte door Kaag aan de ketting zou worden gelegd. Het CDA liet zich gebruiken, als stemvee, als bladvulling. Op voorhand medeplichtig aan beleid dat het niet aan zijn achterban zou kunnen verkopen. Die stikstofplannen zijn niet een paar weken geleden bedacht door mevrouw Van de Wal, die staan gewoon in het coalitieakkoord van december 2021!
p.w.
Ook bij JOOP (bnnvara) voorzien ze de val van het kabinet
'Angsthaas Wopke Hoekstra draait en maakt de weg vrij voor BBB'
Quote:
Superbemiddelaar Johan Remkes zal wellicht met gemengde gevoelens terugkijken op de afgelopen periode. Hij heeft zich de blaren op zijn tong gepraat met zo’n beetje alle betrokkenen, in een poging te polderen wat er te polderen viel. Allemaal voor niks geweest. Maar ach, vermoedelijk wist hij dat wel en was zijn werkelijke opdracht alleen maar zoveel mogelijk mist te scheppen.

bnnvara.nl/joop/artikelen/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN