Iemand het huiswerk van Van der Wal gezien?

Uitgerekend vandaag zou Van der Wal de onderbouwing opleveren waarom de doelen al in 2030 bereikt moesten zijn. Heeft iemand hier iets van meegekregen. Er waren momenten genoeg vandaag om dat breed uit te dragen. Ik hoor alleen dat het in het coalitieakkoord staat en dat het nodig zou zijn. Maar de harde onderbouwing heb ik nog steeds gemist...

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Verwacht je nu echt een onderbouwing? Die is er niet en zal er niet komen ook.
Jean-PierreK
@kanniewaarzijn , de onderbouwing is aangekondigd, dus ik verwacht van media dat die er heen vragen, zeker nu de deadline van 2030 zo prominent in het nieuws is.
BertK
@Jean-PierreK Anders heeft die rel ook geen zin hé?
Misschien wil Wobke die vraag wel stellen in het komende debat. Misschien moet hij die vraag wel stellen om zijn interview recht te praten.
+2
John Spithoven
Bio bedrijven ontzien ....

In de aanloop tot invoering fosfaatrechten werd door lobby werk Netwerk Grondig een andenement ingediend om grondgebonden bedrijven te ontzien in een opgelegde korting. Let wel dat was in de aanloop op een wetswijziging aanpassing meststoffenwet.

Met stikstof ligt dat wezenlijk anders. De WSN is een door de 1ste en 2 de kamer behandeld en aangenomen, weliswaar met een ander tijdpad en doelen als het regeerakkoord.
Uitzonderingen voor bijv bio bedrijven mbt reductie percentage zijn daar niet in opgenomen.

Daarom het volgende, wat ik constateer

Wopke Hoekstra heeft een punt mbt tot tijdspad in relatie tot regeerakkoord. Maar dat had Pieter Omzigt ook al

Van de Wal roeptoetert over het regeerakkoord, tijdpad en doelen te behalen in 2030 maar zonder wettelijke basis.

En MOB dreigt met een gang naar EU Hof v Justitie als er afgeweken wordt van regeerakkoord, maar heeft daar geen wettelijke basis voor. Wel kan de MOB de doelen 74% KDW/50% emissie reductie afdwingen op basis WSN met tijdpad 2035.

Maar bovenstaande is allemaal symptoom bestrijding op basis van een verkeerde Nederlandse interpretatie van de HR.

Later meer hierover.
Newholland12
@John Spithoven Er wordt gewerkt aan een aanpassing om het tijdspad, zoals afgesproken is in het regeerakkoord, op te nemen in de wet
John Spithoven
@Newholland12 dat klopt, mits tweede en eerste kamer daarmee instemt. Maar nogmaals het is symptoom bestrijding. De hele WSN met de stelde doelen , de Nederlandse interpretatie van de HR heeft weinig, maar dan ook heel weinig met de feitelijke natuur te maken. Het zijn beide instrumenten waarbij de politiek de Groene 11 betere juridische uitgangspositie gegevens heeft dan de ingezetenen van Nederland. Daar gaan ze heel binnenkort achter komen. En de MOB, die mag de komende weken aantonen of het hun echt om de natuur te doen is , of dat het gaat om het verdienmodel over de rug van de natuur en op termijn elke Nederlander.
Newholland12
@John Spithoven eerst provinciale verkiezingen
Dan kijken hoe het door de kamers kan
Weer een jaar verder
Eers kiek´n
@Newholland12 met de steun van PvdA (greenpeace secondanten) en GL kan de coalitie veel verliezen en nog steeds winnen
+2
Biologische boeren ontzien is toch weer verdeeldheid zaaien onder de boeren. De biologische zullen dit wel waarderen , maar als alle boeren biologisch worden zullen ze ook niet gelukkig worden .Laat ons niet uit de tent lokken en eenheid houden tegen dit waanzinnige beleid
+1
newholland6640
@kees-van-tiggelen ik ben er als bio boer niet echt blij mee anders.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0