69

Kuilvoersnijder

Barst maar los, wat is de beste een trioliet 195 of een bvl megastar 195. bvl is 100 euro goedkoper.

Deel dit topic

Reacties

+1
1000 euro bedoel ik...
Hoorde dat er nog al levertijd op trioliet zit, of zat
@weurding werd niks over gezegd dinsdag. Heb net prijsopgave gevraagd voor een nieuwe.
@weurding 8 weken voor een bvl momenteel. Wel 1 met bovenlosser dus weet niet of dat invloed heeft
BvL, degelijke machine.
Strautman HQ 3800, maar wordt helaas niet meer gemaakt.
+1
@Vdejong als je wilt vloeken moet je strautman nemen.
Wat een klote machine.
Tanden lagen er na 1 jaar snijden al uit.
Quote Reactie van @harke:
Tanden lagen er na 1 jaar snijden al uit.

Bij ons niet, Hebben de machine 10 jaar met plezier gebruikt.
+1
@harke hier al 35 jaar een strautmann u snijder(nog met hoekkettingen). Doet het nog steeds en geen losse tanden, wel wat korte tanden inmiddels.😂
@Vdejong dat is trouwens ook de reden dat ze met deze serie toen gestopt zijn
@harke reden was, dat de markt niet groot genoeg was voor zo'n grote machine
@Vdejong als die machine al ontwikkelt is, dan kunnen ze de productie toch gewoon door laten gaan? Zeker als die technisch goed in elkaar zou zitten…
Bvl, trioliet en strautssman .... alle 3 top kuilsnijder.
+1
Trioliet, is de snelste snijder
@JappieJo idd snel, maar ook degene die het pak het meest uit elkaar trekt en dus sneller kans op broei in het pak. Bij voorraadvoedering een belangrijk punt. Er heeft al eens een duits onderzoek gestaan in de boerderij waarin dit bevestigd werd.
@Haijtink dan hebben we hetzelfde onderzoek voor ogen😅
+2
Hier een BVL Megastar 195 met het zwaardere type mes en hydraulische afschuiver. Bevalt donders en is onderhoudsarmer dan het standaard mes van BVL. Destijds Trioliet en BVL op demo gehad, BVL vond ik robuuster gebouwd. Het feit dat de kolom met cilinders en kabels in het midden zit is bij BVL een voordeel. Dan zijn beide staalkabels richting het mes even lang en rekken ze ook evenwijdig uit. Je kan daarnaast beide zijkanten van het pak vanuit de trekker goed zien. Trioliet heeft de kolom aan de zijkant, met 1 lange en 1 korte staalkabel. Indien niet regelmatig spannen trekt het de poelies naar de uien...
@Grensboertje nog nooit last gehad met de kabels bij de trioliet. Tegen de tijd dat die op zijn is de rest ook aan vervanging toe.
@cjw73 Collega boer had 3 jaar na aanschaf van een Trioliet alle kabels en poelies vanwege dat feit naar de k l oten getrokken. Kostte volgens mij 1200 euro om te fixen.
@Grensboertje snij met deze nu ruim 7 jaar elke dag en nog niks aan de hand. Het is mijn 4de sinds 1985.
+1
@Grensboertje dan moet hij zelf eens goed nagaan of hij niet iets fout doet...
Vaak gebeurt zoiets bij of stomp mes, of snijdend mes dat te hoog ligt, of verkeerde afstelling snijbeweging en neerwaartse beweging.
Normaal gesproken gaat dat jaren mee, kabels slijten vaak doordat er onderaan zand mee getrokken wordt. Dan nog hoef je normaal katrollen niet te vervangen.
Wij hebben een grote BVL 195 met hefmast. Bevalt super! Levert strak werk. Tot nu toe nog geen onderhoudskosten gehad. Voordeel wat tov andere merken vond ik dat de inkoop van messen voordeliger is.
Hier ook een bvl snijder. Degelijke machine. Wel regelmatig het mes smeren.
En met de middenkolom is al wel menig achter raam mee gesneuveld. Misschien moeten we iets vaker het achterraam schoon maken dan houd je hem sneller dicht🤭
@Koetje33 tipje. Bij de volgende trekker gewoon een ruitenwissers op het achterruit nemen. Verrekte makkelijk hoor!!!
+3
Ik vindt Trioliet de beste, Strautmann heeft jaren lang problemen gehad met het plunjerblok achter in het midden van het snijframe. Na een jaar of zo kwam er ruimte op, kwam er rotzooi in en begon het plunjerblok te lekken. Dat koste zomaar €1000 Inc. montage om het weer in orde te krijgen. De rode snijders (HK) hadden hier minder last van maar bij die groenen (HX en HQ) was dit een drama. Nu de HQ+ uit is, is het probleem opgelost, het plunjerblok is vervangen door een cilinder.

Omdat wij problemen hadden met onze Strautmann HX destijds (problemen wat ik hier boven al heb benoemd) stelde de vertegenwoordiger van het mechanisatiebedrijf die ook deze machine geleverd had om het hele snijframe te vervangen de kosten ca. €4000,- Inc. montage. Dan zou er een HQ-frame op komen en dan zouden alle problemen wat lekkage betreft opgelost zijn.
Boer in de buurt zou het ook gedaan hebben zij hij.
Wij hebben destijds (dec.2016) besloten om van deze problemen af te zijn om over te stappen naar Trioliet TU195 met hefmast.

Gelijk een heel verschil, snijd veel sneller, veel minder onderhoud. Het enige onderhoud wat wij na 5 jaar hebben gehad is een nieuw achtermes. Kosten weet ik zo niet precies meer, €500 excl. Btw en montage o.i.d.

Enige nadeel t.o.v. een Strautmann wat ik kan bedenken dat er ruimte komt op de tanden. De buitenste twee tanden gaan los zitten.

Wat ik hier ook iedereen aan kan bevelen is een hydraulische afschuiver, we hebben nu een mechanische, dan wil het weleens voorkomen dat blokken er erg slecht af willen, vooral bij iets vochtigere kuil.
Bij maïsblokken is het sowieso nodig.

Heb je een sleufsilo (hebben wij niet) kan een sideshift handig zijn om iets dichter langs de wand te kunnen snijden.

B.V.L. heb ik geen ervaring mee, succes verder.
+1
Quote Reactie van @arjen90:
nige nadeel t.o.v. een Strautmann wat ik kan bedenken dat er ruimte komt op de tanden. De buitenste twee tanden gaan los zitten.

Tanden kun je gewoon weer aandraaien. Moet je wel gelijk doen zodra dat je ziet dat ze los staan en niet eerst een halfjaar alles uit laten lubberen.
@T60401 Heb ik wel gedaan, op het laatst lukt het meer, moeten ringen opgelast worden. Er komt gewoon ruimte in het ijzer.
@arjen90 laatste twee kuilvoersnijders nooit problemen mee gehad. optijd goed aandraaien met een meter buis. Jaarlijks sneuvelt er hier wel een tand. altijd de buitenste. komt denk ik omdat ik daar de blokken mee voor het voerhek schuif.
@T60401 buitenste ging hier wel eens stuk omdat staande zijwand scheef opliep, was perrondeel van treinstation, kreeg je breuk
@arjen90 Dan zitten ze te lang los.
+1

+1
Altijd trioliet gehad... Best bevallen. Nu voor graskuil op zand een bvl... met gedeeld achtermes... Het wibbelen van het mes is daarmee wel afgelopen...
@robotmelker wibbelen??
@cjw73 yep als het frame niet zo'n goeie tandjes meer heeft gaat dat ding in de zaag beweging mee op en neer.... De bvl heeft een gedeeld achtermes, en heft dat wibbelen op. Beide naar buiten beide naar binnen....
Onze Trioliet is nu 5,5 jaar oud, snijd nog steeds goed, van het voorjaar is er een ander achtermes opgekomen.
+2
@arjen90 geweldige beelden
@arjen90 O.a. in de Boerderij test werd gezegd dat de Trioliet de achterrand van het pak voer optilde als je het mes om hoog haalde. Dit zou komen doordat de rand niet schuin loopt. Heeft u daar ook last van?
@KoeboeraAa Met een hydraulische topstang gebeurt dat niet.
@KoeboeraAa Niet vaak, komt wel eens voor dat bijvoorbeeld een kantblok erover heen valt, of een blok wat uitzakt als het ware. Gebeurd wel eerder bij drogere kuilen als nattere kuilen. Bij droge kuilen gebeurd het wel eens dat de kuil begint te bolsteren en over het mes heen valt. Dan til je het blok mee op en dat valt het hele blok uit elkaar.
+1
Dit voorjaar de trioliet groot onderhoud laten gegeven, kabel was geknapt en de katrollen en lagers aan het einde. Kosten al met al €1500. Had ook offerte voor nieuw maar toch maar laten reviseren 😎.
Machine is nieuw gekocht in 2001 dus het mag ook weleens.
@JappieJo deze week net zo dilemma gehad. Achterste snij cilinder stuk en achtermes in tweeën ook 1500 euro kosten, maar moest 9000 toegegeven op een nieuwe. En is nog maar 7 jaar oud.
@cjw73 laatste die ik nieuw kocht was hq2500 met hefmast kostte toen 9250 meende ik, 2015, man wat is spul laatste paar jaar duur geworden
@weurding een kale trioliet 1.70 kost 10500 nieuw. Das zonder hefmast en afschuiver. De vorige kost 3000 minder in 2015
@cjw73 dat klopt ongeveer, 1750 voor de hefmast in 2015
@weurding heb bij de vorige de afschuiver en de hefmast gehouden en over gezet op de nieuwe. Moet nu 9 toegegeven op alles nieuw met een hydraulische afschuiver ipv mechanisch.
@cjw73 strautmann had mechanische standaard, maar was die nooit nodig, mes omhoog, stukje achteruit, en blok mais bleef wel staan, hadden ook weelinkhek, kuilvoer wilde er zo wel af
Bvl kwam hier haast niet door de harde gras bulten, steeds wat mee na 5 jaar ongeveer alles vervangen aan messen en staalkabels, nu een oude trioliet en gaat stukken beter
Ik zou voor de Trioliet 180 XL versie gaan. Deze bevalt ons goed. Al kan niet de eerste beste trekker ervoor ivm gewicht.
Hier draaien we ook met een TU180xl. Inmiddels 7 jaar en een hoop aan vervangen. Achtermes meerdere keren, zijmessen. Drukplaatjes gaan krom, (deze gewoon weer goed terugslaan.) achtermescylinder vervangen, oude bewaard want de onderdelen moet je nog wel eens gebruiken. Nu net de zijcylinder. Tweede frame meteen al na 2 jaar, het nieuwe frame was ook al krom en is daarna gescheurd. Daarna gewoon weer gelast en draait weer een jaar. Tanden knappen vanaf een maand, maar dat vind ik ook niet zo gek nadat ze zo dun zijn. Tanden zijn ook halverwege doormidden gebroken. Qua snijden snijdt hij altijd. Voorheen strautmann maar die wilde halverwege het blok stoppen met snijden en daar heeft deze niet last van. Blokken zijn ook dieper dus voorraad snijden is een stuk makkelijker omdat ze eigenlijk nooit omvallen. Of een bvl beter is weet ik niet, ze zien er wel een stuk robuuster uit.
@fan van trekkers als ik het zo allemaal lees zou ik iets rustig doen tijdens het snijden. Gas geven is niet echt nodig.
+2
@cjw73 45/50 liter is genoeg.
@cjw73

Hier sinds de XL juist minder last van problemen. Nog nooit een tand gebroken tov de gewone. Hooguit een keer een ander achtermes en een keer wat met de hydrauliek. Wel elke 5 jaar inruilen voor een nieuwe.
@Corne S je wil ook niet weten hoeveel er met deze snijder gesneden wordt. Tanden zijn ook flinterdun en breken halverwege
@cjw73 sterker nog, trekker draait stationair
@fan van trekkers eentje met een 110ltr/min ccls pomp? Dat is al voldoende🙈
@fan van trekkers
De 180 op mijn hobbyadresje heeft volgens mij weinig gehad. en die werd ook gewoon elke dag gebruikt
Elke 6 jaar een nieuwe Trioliet, zonder schuddertanden in de kuil ben je het grote onderhoud voor.
@de Tank 🙄 Zijn er mensen die schuddertanden inkuilen?
@labella Als er 1 breekt vind ik em niet eerder dan voor het voerhek. Ik zal de enige zijn waarschijnlijk.
@de Tank hakselen heb je dat probleem opgelost!
@puddingbroodje klopt, ik laat laatstejaren alles hakselen maar niet om de tanden er uit te zeven.
+1
@de Tank gelukkig zit er een metaal detectie op de hakselaar, dus geen last van in de bult
Hier de tweede Trioliet TU-195. De eerste heeft het met normaal onderhoud 22 jaar volgehouden, daarna een nette gebruikte op de kop getikt en als die het ook 20 jaar volhoudt dan kunnen we nog wel even. Wel weiden we onbeperkt dus van mei t/m november doet hij niks.
BvL en Strautmann heb ik geen ervaring mee, en dat ga ik ook niet krijgen.
tractorfan.nl/picture/1361251/

Deze happer maakt ook mooie blokken maar worden ook niet meer gemaakt
@hans-hans
DX11 heeft 'm te koop staan, dus zal toch wel niet zo goed bevallen?
@assink hier in de buurt rijd een loonwerker met zo n kuilsnijder/happer en is ook een keer bij ons geweest en loonwerker was blij en boeren waar die kwam ook
@assink ik zie voor mij meer in een flingk khxl, mooie dunne plakken, dus vaak een vers snijvlak, minder snijovergangen, en een minder grote vaste prop in een keer in de mengwagen. Deze hawe snijdt wel flinke blokken, de shovel heeft er zijn broek aan vol
@dx11 heb nog een vdw tekoop, die lijkt wel op die flink, snijdt 1,60 in een keer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Trioliet en kuilvoersnijder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
69
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
7.385