Milieuclub MOB mogelijk naar Europa bij uitstel stikstofdeadline

Mobilisation for the Environment (MOB) gaat mogelijk een klacht indienen bij de Europese Commissie als de deadline voor de vermindering van de stikstofuitstoot verschoven wordt. Voorzitter van de milieuclub Johan Vollenbroek reageert daarmee op uitspraken van CDA-leider Wopke Hoekstra in het AD.


Deel dit topic

Reacties

+3
Melkboer16
En daar worden we dan bang van? Van een tweetje van een uitgemergelde Veganist aan de poort van Petrus
+9
de jonge
Laat ze maar gaan, als er een goeie advocaat in handen word genomen word de hele stikstofsoap misschien wel afgeblazen omdat het een papieren probleem is wat door de staat zelf is gemaakt...
+2
BertK
@de jonge Mijn gedachte. Europa wijst op de instandshoudingsverplichting en brandt zijn vingers niet aan of je dat met stikstof moet willen regelen.
de jonge
@BertK eigenlijk zouden we als sector zelf al naar europa moeten gaan om een klacht in te dienen bij de Europese Commissie zodat de eu het van tafel gooit, dan kan nederland zich al niet meer verschuilen achter de eu...
+2
Peter79
Ooow Johan, komt nu bij jou ook de aap uit de mouw dat het stikstofverhaal niet om de natuur gaat maar gewoon om het uitroeien van de veehouderij??
+1
kanniewaarzijn
@Peter79 Daar werkt Johan van het begin af aan al aan mee (samen met de overheid).
de jonge
@kanniewaarzijn ja zal me benieuwen of hij daar ook zijn uurtarief voor gerekend heeft...
+1
t zal wel
Magere hein...
de jonge
En dan nog iets, als deze innovatie mag, dan mogen de innovaties voor de stikstof toch ook?Manier om 'eeuwige' PFAS onschadelijk te maken ontdekt
Wat is het nieuws? Zweedse wetenschappers hebben een goedkope, simpele manier om de 'onafbreekbare' chemische stof PFAS toch af te breken ontdekt. PFAS zit in onder meer de antiaanbaklaag van je koekenpan en de 'waterafstotendheid' van je regenjas.

Waarom is dit goed nieuws? PFAS belandt uiteindelijk overal in het milieu - zelfs in regenwater (lees: in veel landen het drinkwater) en in de sneeuw in Antarctica. Als je er lange tijd veel van binnenkrijgt, kun je er uiteindelijk ziek van worden.

En o ja: we hebben in Nederland strenge normen voor PFAS. Maar die zijn weer zo streng dat er niet zo veel gebouwd kan worden als nodig is.

We zullen je niet vermoeien met de scheikundige techniek die PFAS uit de weg ruimt, maar voor de liefhebber: VRT NWS legt hier uit hoe de koolstof-fluorverbindingen een kopje kleiner worden gemaakt.
hans1980
In Europa hebben we Annie Schrijer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , europese commissie , stikstofuitstoot en mob geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0