Kamer terug van reces voor spoeddebat over uitspraken Hoekstra

De Kamer komt terug van reces voor een debat over de uitspraken van Wopke Hoekstra, CDA-partijleider en minister van Buitenlandse Zaken. Het verzoek van PVV-fractievoorzitter Geert Wilders wordt door een ruime Kamermeerderheid gesteund, ook door coalitiepartijen.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Top 💪🏻 🍻
+14
Albert Altena
Als de datum verplaatsing van 2030 naar 2035 al zoveel gedoe geeft, kun je beter meteen de stekker uit het kabinet halen, want dat is nog maar een luis op een olifant.
+5
Klussera
Laat het kabinet maar klappen voor dat er teveel onomkeerbare besluiten genomen zijn
+2
IJsseldelta
@Klussera De wet waar alles op gebaseerd wordt moet nog aangenomen worden.
+1
Jannus
@IJsseldelta De druk erop houden want Hoekstra is een charme offensief de coalitie te behouden naar de prov verkiezingen
Todi
Ach ja het cda moet weer even wat zeggen. Weet je nog. De kdw zou er uit zijn. Nee dus....
bio boer
Geeft al aan wat waardeloos systeem het is een coalitie met een regeerakkoord alles in beton je kan nooit meer van gedachte veranderen ik heb zelf best vaak na een discussie dat mijn kijk op zaken wat bijstel

Waarom niet gewoon de grootste partij minister-president mag leveren de ministerposten verdelen onder de zetels dan gewoon bij elke stemming zelf meerderheid moet zoeken dan kan elke partij ook zijn wie ze willen zijn komt elke stem/zetel beter tot zijn recht

Of zie ik iets over het hoofd
Todi
@bio boer Je ziet een wolk breuk over het hoofd wat betreft het regeer akkoord.
+4
Van-Epscheuten
@bio boer 👍🏻👍🏻 Wie nog nooit van gedachten is veranderd, heeft nog nooit wat geleerd. (Eerder was ik het hier niet mee eens😅)
Johannushoeve cv
@Van-Epscheuten wat bij geleerd .
cs-agrar
Quote Reactie van @bio boer:
ik heb zelf best vaak na een discussie dat mijn kijk op zaken wat bijstel

tis voor jou goed dat er een prikkebord is..
Erco
BertK
De kamer voorliegen mag wel, je mening nuanceren niet.

2035 of 2030 maakt de boer die door wil niet uit, eigenlijk zegt Wopke weer niks dus.
p.w.
telegraaf.nl/nieuws/173692627/…
Quote:
Het raakt je als mens als je je zo inzet voor een dossier en dan zo’n interview leest.
BertK
@p.w. Staghouer en vd Wal hebben hun plannen met het kabinet in beton gegoten. Wopke doet alsof hij over 2030 wil onderhandelen als het echt moet.
Onderhandel dan maar nergens over!
Coen
@BertK , CDA kan de in te dienen moties voor uitstel wel gaan steunen, maar de andere linkse partijen gaan die moties niet steunen.

CDA kan dan nog alleen de stekker eruit gaan trekken, maar ook dat zal niets opleveren want daarna krijgen we een ultra-links kabinet vanwege allerhande uitsluitingen.
+3
kanniewaarzijn
@p.w. Het leukste uit het artikel: "maar ik ben ook een professionele minister...."!! 😆
Jan-T
Ze staan nu allemaal wel op scherp.
Dit betekend dat als VVD, D33, CU er zo er in blijven staan dat de bom klaar licht.
En zo kan Rutte weer de mooie meneer uithangen dat ie niet schuldig is aan deze rotzooi.

Laat D33 en Tjeerdje maar goed kwaad zijn.
Ze dachten al kat in bakkie.
hans1980
Wat gemeen van Hoekstra voor van der Wal??

+5
paul1
@hans1980
vd Wal heeft zeker niet door dat boeren ook mensen zijn ?
kanniewaarzijn
@paul1 Zijn dat mensen dan?
j h p
Ego-trippers zijn het 2035 staat in de stikstofwet en 2030 'alleen maar' in het regeerakkoord en het regeerakkoord is/was een koehandel.
+13
hans1980
Niet terug komen van reces wanneer heel Nederland plat ligt door boze boeren maar wel wanneer Hoekstra een mening in een krant laat optekenen

Wat ziek is Rutte IV (incl hoofdschuldige D66)
Todi
@hans1980 En de nos klopt het ook nog eens op.
+5
Melkveehouder.
@hans1980 Dit is een onnozel politiek spelletje van het CDA. Zo lang ze het kabinet niet opblazen geloof ik er weinig van.
BertK
@Melkveehouder. kabinet opblazen betekent dat er voorlopig geen echte knopen doorgehakt kunnen worden. Gezien alle problemen die er liggen is dat niet verstandig. Denk niet alleen aan het zgn. stikstofprobleem, maar vooral aan woningen, energie ivm Oekraïne, ter Apel, inflatie....
Nieuw kabinet met huidige partijen zal ook niet makkelijk zijn, ben je half jaar verder, toch maar nieuwe verkiezingen....
Wordt 2030 vanzelf 2035 en wat schiet je daar mee op?
Twentsch Land
Kan zomaar dat 2035 onzin van de kaart gaat of anders wordt ingevuld, dus beperking grijze stikstof in plaats van groene stikstof.

@BertK
+1
paul1
@BertK Als dit kabinet nou ook maar iets goed deed, zou ik zeggen ja, maar kan eigenlijk niks goed bedenken .
+1
Melkveehouder.
@BertK Dit kabinet maakt beleid en bestuurt op basis van ‘bargage in is bargage out’. Op allerlei beleidsterreinen wel te verstaan.

Dan kun je beter alles over de schutting gooien en opnieuw beginnen : ‘Beter ten halve gekeerd dan ten heel gedwaald’ zegt een oude wijsheid.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
bargage

garbage
+1
Melkveehouder.
@Leo,s vriend Helemaal gelijk, dank u!
+2
de Tank
@BertK Beter geen knopen doorhakken dan dit kabinet dat te laten doen. Leven gaat gwn door, met of zonder kabinet.
Jotke
@BertK

In ieder geval dat er ruimte is voor werkende en brandveilige technieken.

In Brabant moet iedere veehouder per 2024 aan de plofvloeren( je weet wel: die niksnuttige katsdichte vloeren met alleen opt eind een opening zodat de gassen zich lekker kunnen ophopen en bij het minste wat gebeurd die vloer ontploft wat afgelopen jaren al verschillende keren is gebeurd waarbij het vooralsnog gelukkig, gozijdank voor boer en familieleden/personeel goed afliep) of luchtwassers( je weet wel: die dingen die om de haverklap in brand vliegen of juist zorgen dat brand zich makkelijk en snel kan verspreiden)

Als de met boeren afgesproken deadline van 2028 was blijven staan was er ruimte om andere veiligere en beter werkende technieken te ontwikkelen. Die is er nu niet...
Jotke
Dus...

Terugkomen van reces kan niet als er overal geprotesteerd worden maar wel ineens als een lid van het kabinet enigzins in begint te zien dat het beleid kansloos is?

PS: nu de deadline in Brabant ook gelijk effe met 11 jaar uitstellen. 2024 is nog kanslozer als 2030!
+4
de jonge
@Jotke die hele datums slaat nergens op, de hele stikstofhoax slaat nergens op, waarom denk je dat ze alles er zo willen doorrammen, er komt steeds meer boven water wat aantoont dat het niet deugt,dus ze willen zo snel mogelijk de wet er nu doorjassen..
Jotke
@de jonge

Tis allemaal kansloos!

Nog triester is dat die ***kker die het samen met z'n politieke vriendin in 2017 voor elkaar kreeg in Brabant de deadline van 2028 naar 2022 te vervroegen( in 2019 is agevolg daarvan en dankzij protest FDF op 13 december na het grootse protest op 25 oktober samen met zlto de coalitie geklapt en de deadline weer 2 jaar verschoven) riep dat dat o.a. voor de gezondheid was en vervolgens zelf om de overwinning te vieren binnen ging staan te roken...
+1
Weidezicht
@Jotke is dat dezelfde die ook op de valreep die Amercentrale nog ff van een ruime vergunning voorzag?
Jotke
@Weidezicht

Johan van den Hout alsk het goed heb. In ieder geval van den Hout. Zen collega, overigens van een andere partij was alsk me goed herinner Annemarie Spierings.

Een van de 2 SP, de ander volgens mij PvdA. Die 2 hebben de rest toen zo ver gekregen de deadline die al 2 jaar eerder was als de rest van NL nog effe 6 jaar te vervroegen.

25 oktober 2019 hebben ZLTO en FDF tijdens een nieuw debat erover gezamenlijk Den Bosch vol laten lopen met trekkers uit Brabant, Limburg, Gelderland maar mocht het niet baten. De deadline bleef staan.

13 december was er vervolgens weer een debat over, toen heeft FDF boeren opgeroepen al stond zlto er toen ook samen met wat gulle leveranciers( slagers enz) met een tent met eten en drinken en binnen ook plus met stickers( #Trotsopdeboer, Boeren horen bij Brabant en nog volgens mij van de CRV). Dat was de dag van de beruchte uitspraak van Mark die door de media totaal verdraaid werd en uit zen verband gerukt werd. Die middag zijn we omstreeks 14u massaal naar Eindhoven Airport gereden met de paniekerige politie met zou goed 200km per uur geweest kunnen zijn voorbijrazend. Doel: wat rondjes rijden daar maar de Marechaussee( die overigens net als de ME wel gewoon aardig, begripvol en zelfs meedenkend( hoe we toch bij de airport konden komen ondanks hun blokkades) waren) had alles potdicht gezet waarna de media schreeuwde dat boeren Eindhoven airport geblokkeerd hadden wat ook in den Bosch aankwam waarna CDA besloot de stekker uit de coalitie te trekken waarna er na wat partijwisseling voor de nieuwe coalitie 2 jaar bijgekomen is.

Media kopte toen overigens toen het gros uit DenBosch vertrokken was en er nog maar enkele stonden ook dat de rest naar huis was...( denk niet dat die allemaal op Eindhoven airport wonen/woonden)...
+1
Newholland12
Morgen weer een nieuwe aflevering van de klucht “Hoe help je een land naar de kloten”
Met in de hoofdrol
Vvd
Cda
D33
Cu
Grasbaal
Natuurlijk wordt het een rommeltje als ministers zich regelmatig gaan uitspreken tegen elementen in het regeerakkoord, zeker als ze zelf als partijleider voor die afspraken hebben getekend.

En natuurlijk deed CDA’er Wopke Hoekstra dit vorige week omdat zijn partij ten dode is opgeschreven als het platteland zich keert tegen de kabinetskoers. Maar in feite gaf de CDA-voorman vrijdag ook de eigen coalitie van VVD, D66, CDA en CU een pak rammel. Die is er immers in geslaagd om het ambitieuze stikstofbeleid totaal te verknallen en is hard op weg om ook op andere terreinen de bevolking van zich te vervreemden.

Tijdens de formatie is er onvoldoende nagedacht over de haalbaarheid en de uitwerking van de coalitieplannen, want er moest zo snel mogelijk een kabinet komen. Vervolgens bleek dat de twee bewindspersonen op het ministerie van Landbouw een totale mismatch zijn, wat zich vertaalde in een onsamenhangend en onvoldragen plan van aanpak voor de stikstofreductie.

Meer: telegraaf.nl/watuzegt/1430392547/…
Twentsch Land
Tijdens de formatie is er onvoldoende nagedacht over de haalbaarheid en de uitwerking van de coalitieplannen,

Er is juist veel maar dan ook veel te lang nagedacht .... kaag met de plannen en VVD met hoe blijven wij in de coalitie.

@Grasbaal
jan w
Of is dit een spel vanuit het torenkamertje van Rutte en Hoekstra. Dit om van D66 af te komen. Hoekstra word gezien als de kwaaie pier, Rutte fronst zijn wenkbrauwen. Het kabinet valt. D66 in de prullebak en direct veel problemen opgelost.
Weidezicht
@jan w mijn zegen heeft het. Alleen de stemmers die weglopen bij D33, gaan dan weer naar pvda en groen links, dus de weegschaal van links en rechts, zal niet heel veel veranderen vrees ik.
Coen
@Weidezicht , via uitsluitingen-vooraf krijgen we dan een ultra-links kabinet, een gruwelijke gedachte.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
4.643