Droogte kan derogatie de das om doen

Kamerleden grepen de vragenronde aan om hun standpunt over derogatie nog eens te benadrukken.

Het uitrijdseizoen voor dierlijke mest loopt op zijn einde. Net als de vakantieperiode van de Europese Commissie in Brussel en het reces van de Tweede Kamer. Terwijl veehouders nog steeds in het ongewisse zitten welk deel van de stikstofgebruiksnormen ze mogen (of eigenlijk mochten) invullen met dierlijke mest, blijft verantwoordelijk minister Henk Staghouwer van landbouw zijn kaken stijf op elkaar houden: duidelijkheid geeft hij pas in september, als de Europese Commissie – hopelijk – met een voorstel komt voor derogatie.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
En als de uitrijperiode geweest is....toevallig
Kars
@cs-agrar dan rijde int donker toch wat uit. Kijkt toch geen hond na. Me buurvrouw randstedeling, die meent dat we heel het jaar door mogen uitrijden. Die staat met verbazing te kijken als ik wat regeltjes uit me mauw schud
+2
weurding
@Kars je zult versteld staan over het aantal die het wel weet
+1
Thomas2000
Je kunt langer weiden als er derogatie is. Geen derogatie is direct koeien op stal zetten en mest bewaren voor in de eindvoorraad. Zo heeft Staghouwer direct meer ammoniak emissie gecreëerd.
+1
weurding
6 mm vanavond, maar begreep dat borger en drouwen de volle laag gekregen hebben
George
Quote Reactie van @weurding:
6 mm vanavond

Niet te geloven , wij weer maar1,5 mm.
Twentsch Land
Hier weer helemaal niks.

@George
jan w
@George
Heb je tenminste nog wat gehad, hier gaf de regenmeter 0.1 aan.
jan w

(klik om te vergroten)

Achterhoek
weurding
@jan w jammer
weurding
@weurding borger

(klik om te vergroten)

+1
labella
@weurding 11 mm
+2
HansBa
@labella Hardenberg 20 mm gisteravond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , landbouw , droogte , derogatie , veehouders , europese commissie , brussel , tweede kamer en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2.449