Even voorstellen: Kurv

Hallo,

Geen idee of dit goed gaat, maar bij deze wil ik mezelf voorstellen op dit forum.
Ik lees al heel wat jaren incognito mee en het was nu tijd om eens een profiel aan te maken.
Ik zal het forum vooral als platform willen gebruiken om kennis te delen, leuke plaatjes te delen en in contact te komen met mensen met dezelfde hobby.

Ik woon onder de rook van Nijmegen en heb een heel kleinschalig paarden pension waar ik probeer zelfvoorzienend te zijn in de ruwvoerwinning (kleine pakjes hooi). Ik heb alle machines om het hooi zelf te maken behalve een pers. Voor die paar pakken in het jaar (250-600 afhankelijk van het weer) is een pers in mijn ogen een te onderhoudsgevoelig apparaat en ik kan hem op dit moment niet droog wegzetten.

Mijn interesse ligt qua tractoren vooral bij Fendt, maar dat had net zo goed een ander merk kunnen zijn, de eenvoudige techniek van de oudere Deutzen charmeert mij ook nog steeds.
Voor de hobby heb ik een 102S, een Dieselross F15 en sinds kort een heuse Mecalac 11CX echt een alleskunner en heel handig om te hebben. Wat het mooie van een 11CX is, is dat er een onverwoestbare luchtgekoelde Deutz 913 in ligt, er vrij weinig elektronica aanzit dus onderhoud is met gezond boeren verstand nog best aardig te doen. Alleen de hydrauliek is vrij complex.
In de toekomst is de droom om de schuur nog een keer wat groter te maken (maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen als particulier zonder bedrijfsbestemming) en om ooit nog een Fendt F40 aan het rijtje toe te kunnen voegen. Maar goed je moet altijd wat te dromen hebben!

Aan mijn profiel heb ik wat foto's toegevoegd van de machines voor de geinteresseerde en als ik eraan denk zal ik zo nu en dan een fotootje delen.

Groet,
Ruud

Deel dit topic

Reacties

+1
CaseCS130
Welkom Ruud, mooie foto's heb je geplaatst van leuk materiaal. Wat voor klussen doe je zoal met de Mecalac?
Kurv
@CaseCS130
Rondom huis klein graaf, hijs en snoeiwerk. Eigenlijk is t overdreven om een mecalac te hebben maar t bloed kruipt wel eens waar t niet gaan kan… 😁
+1
Fast Eddy
Welkom. Jouw materiaal staat er keurig bij.
+1
MF 2725
Welkom hier op Tractorfan.
Leuk materiaal om mee te hobbyen.
Tom VB
Mooi Ruud,
onder de rook van... waar ergens?
+3
walker1
@Tom VB Ik vermoed dat hij de rook van de ARN bedoeld 😄 Aan zijn foto's te zien is het een bosrijk gebied, dus ik vermoed meer richting gemeente Heumen of Berg en Dal.
+3
roscho
Welkom Ruud. Ik zie dat het je prima gelukt is je eerste posting te plaatsen. Leuk dat je ook meteen iets vertelt over je werktuigenpark en je bezigheden.
+1
Kurv
@roscho yes ging wel eenvoudig als je het een keer weet. Werkt initieel niet heel intuïtief. Maar nu heb ik de truc door.
En ja wat over jezelf vertellen is toch voorstellen ;)…
+1
Fendt926Driver
Hoi ruud.
Mooi dat je ook een mecalac hebt.
Je vraagt om een apparte categorie voor de 11cx.
Maar als die bijin de 11xci staat kunnen de geinteresseerden in 1 keer alle foto s bekijken.

Heb je veel werk voor die bomen knipper?
Zit ook een beco 50 snelwissel aan jou machine neem ik aan?
+1
Kurv
@Fendt926Driver
Wat jij zegt is ook we logisch.
Geloof niet dat dit een beco snelwissel is maar een ahlman eigen fabrikaat maar ik kan het mis hebben. Twee massieve 50mm stangen, aanbouw stukken kunnen er beide kanten op aan dat is wel handig soms.

Wij hebben rond t huis 8ha bos waar ik een beetje in hobby. Ik moet zeggen dat ik op t moment met de kettingzaag nog wel sneller ben maar dit is veel leuker haha..
+1
brauheist
Welkom Ruud, ik woon ook bij Nijmegen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden dieselross , onderhoud , hydrauliek , tractoren , paarden , gezond , machines , toekomst , contact en mecalac geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0