40-jarie man veroordeeld voor uitlokken blokkade A18

ARNHEM - [update 16:36 uur] De politierechter veroordeelt een 40-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre voor het uitlokken van een blokkade op de Rijksweg A18 (ter hoogte van Westendorp). De man krijgt een gevangenisstraf van 60...Lees meer

Deel dit topic

Reacties

Jotke
Dit is dus de reden dat ik altijd oppas met wat ik type en indien vermoedelijk nodig erbij zet "Ik roep hierbij niet op tot".

Ook op Whatsapp kun je niet zomaar alles zeggen! Ook niet in een groep waarvan je weet dat er geen politie in zit. Daar kijken ze nog steeds mee als het een actiegroep is.

Quote:
schadevergoeding van ruim 3.600 euro.

Dus wil je als ondernemer slapend rijk worden? Ga dan voor Rijkswaterstaat werken.
+3
walker1
[quote="@Jotke" p="2039275"]Dus wil je als ondernemer slapend rijk worden? Ga dan voor Rijkswaterstaat werken.

Dat slapend rijk worden valt wel mee. Tegenwoordig wordt al het onderhoud voor een bepaald gebied/tracé openbaar aanbesteed. Dus al het reguliere werk zoals wegonderhoud, bermen maaien, verlichting, verkeersborden, etc wordt door een aannemersbedrijf uitgevoerd die bij de aanbesteding het laagste bedrag geschreven hebben. Ook de calamiteiten worden daar in meegenomen, dat is uiteraard op nacalculatie, want men weet bij inschrijven natuurlijk wel hoeveel km bermen er gemaaid moeten worden, maar niet hoeveel calamiteiten er plaats gaan vinden. Maar er zijn wel vaste tarieven afgesproken, per uur, per machine. Dat afval was 's avonds gedumpt, RWS belt dan de vaste aannemer op, die stuurt dan de mensen aan die piketdienst hebben, die waarschijnlijk met een loader en veegwagen daar naar toe moeten. Staat er in het artikel niet bij hoeveel man, machines er in gezet zijn en ook niet het aantal uren. € 3500,- lijkt veel, maar kans is groot dat er naast de opruimploeg ook wegafzettingen, verkeersregelaars en weet wat nog meer opgetrommeld zijn. Daarnaast zal RWS naast de rekening van de aannemer zelf ook nog wel het nodige in rekening brengen.

Ik heb ook paar jaar in een calamiteitendienst meegedraaid, was leuk extraatje, maar rijk werd ik er niet van. Als ik overdag tijdens normale werktijd naar een calamiteit moest kreeg ik niks extra, tenzij die calamiteit langer duurde als de normale werkdag, dan werden het overuren. Daarnaast had ik dan om de zoveel weken een week piket, dan kon ik dus ook 's nachts en in weekenden opgeroepen worden. Voor de piketuren kreeg ik een vergoeding per uur, weet niet meer wat het was, volgens mij nog geen 2 euro per uur, maar dat tikte wel 24/7 door. Hoefde ik niks voor te doen, behalve beschikbaar blijven, wat inhield dat ik binnen bepaalde tijd op de calamiteit kon zijn, dus ik moest wel in de regio blijven, als ik ergens naar toe ging moest ik altijd de bus meenemen en ik moest uiteraard nuchter blijven.
Als er dan 's nachts of in weekend een calamiteit was, kreeg ik wel een goede vergoeding per uur, maar goed, kan dus ook zijn dat ik dan om 3 uur 's nachts ergens in de stromende regen sta.
Jotke
@walker1

Ja, oké. Daar zit wel wat in. Het klinkt veel voor niet zoveel werk maar zal wel meer bij komen kijken dan we denken.
+2
Ritchie
Quote Reactie van @Jotke:
Dit is dus de reden dat ik altijd oppas met wat ik type

Weet je dat zeker? 😆
Jotke
Quote Reactie van @Ritchie:
Weet je dat zeker?

Yep!

Hoe graag ik het soms zou willen doen. Ik roep niet zomaar ergens toe op. Zijn er al teveel die gewoon in een groepappje iets zeiden en vervolgens de politie op de stoep kregen.
+1
roscho
Quote Reactie van @Jotke:
als ondernemer slapend rijk worden? Ga dan voor Rijkswaterstaat werken

RWS heeft vast alle kosten doorberekend:
- ambtenaren die de opruimactie moesten aansturen en aangite doen bij de politie om tot strafrechtelijke vervolging te komen.
- weg beveiligen door hekken en verlichting te plaatsen en mensen in oranje pakken om het verkeer te geleiden.
- inzet van de daadwerkelijke opruimers (aannemer) plus aanrijtijd: shovel en kipper etc.
- inzet van spuit- en veegwagen om de laatste resten op te ruimen.
- omdat alles buiten de normale werkuren gebeurt extra kosten.

Het is nog een geluk dat de boeren zelf uiteindelijk de boel nog opgeruimd hebben, anders waren er vast kosten bijgekomen voor afvoer van "vuil" naar een verbrandinginstallatie.

RWS werkt weliswaar voor ons allemaal, maar valt onder de overheid. In dit geval de tegenpartij van de boeren dus. Ze hebben er dus geen enkel belang bij om dit voor een "prikkie" te regelen, zelfs wanneer er individuele werknemers zijn die het wel eens zijn met de boeren.
+1
walker1
@roscho Goede uitleg inderdaad, ik had het ook al uitgelegd. Met alles wat er bij komt kijken is die € 3600,- eigenlijk een koopje 😄
Dus @Jotke Het is echt veel meer als alleen maar een RWS mannetje die de eerste de beste aannemer op belt, die vervolgens een uurtje wat zooi aan de kant komt schuiven en vervolgens een rekening van € 3600,- stuurt.
+2
deerefan
#staachterhetOM
MaxxuM4ever
@deerefan hekjes werken hier niet, dat werkt alleen op Twitter. Ik denk dat de meeste bezoekers dat ook graag zo houden hier.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's man , arnhem , blokkade en a18 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.796
TREFWOORDEN