70% NH3-reductie is mogelijk!

€@j_vollenbroek Melkveehouderij stoot 20,4 kiloton NH3/jr uit, wat met Lely Sphere, JOZ mestkraker, maximaal klaver in wei, behandeling van ingekuild gras, bietenloof in voer en normale weidegang 70% NH3-reductie oplevert. Staldeur kan gewoon open blijven.”

Deel dit topic

Reacties

slagakker
Het gaat niet over de stikstof. Ze moeten de grond hebben. Rond de Deurnse peel is het al begonnen ,rondom dat gebied mag niet meer beregend worden omdat het natuurgebied verdroogd. Gevolg over 2 jaar groeit er niks meer grondwaarde keldert omlaag en de overheid koopt die voor een habbekrats op ,dan wordt die uitgeruild met een natuurclubje wat ergens nog bouwgrond heeft liggen en cirkeltje is weer rond.
slagakker
@slagakker En praktische probleem hoe ga je dit controleren, zijn allemaal maatregelen die werken daar ben ik oprecht van overtuigd. Maar de overheid wil het controleren of borgen of wat dan ook .
arie.j
Quote Reactie van @slagakker:
@slagakker En praktische probleem hoe ga je dit controleren, zijn allemaal maatregelen die werken daar ben ik oprecht van overtuigd. Maar de overheid wil het controleren of borgen of wat dan ook .

En hoe controleer je dat minder ammoniak uitstoot werkt voor de natuur?
Normaal werk je met een controle groep om goed te weten dat iets werkt, en zeker bij zulke grote belangen.
Maar een natura 2000 gebied door midden delen.
En dan met bij de ene helft alle veehouderij tot op 10 kilometer afstand weg
En bij de controlegroep niet.
Wat zou het mooi zijn als het kon. Met uiteraard ook onafhankelijke waarnemingen
Maar nu krijgt de veehouderij en stikstof van alle achteruitgang de schuld, dat inclusief klimaatverandering (temperatuur), droogte of juist overstroming, en alle mogelijke ziekten en plagen
=
Terwijl ik bang ben dat straks ze tot de conclusie komen dat veehouderij weg toch niet gewerkt heeft.
En ze zich in allerlei bochten gaan wringen om de genomen maatregelen toch goed te praten.
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
En hoe controleer je dat minder ammoniak uitstoot werkt voor de natuur

dan begin je met meten in het nu... 😆
BertK
@slagakker Investeren in watertoevoer van elders? Geen drinkwaterkwaliteit maar bron buiten het gebied?
cs-agrar
Quote Reactie van @slagakker:
omdat het natuurgebied verdroogd

dat verdrogen ook gewoon natuur is willen ze natuurlijk weer niet geloven... Komt wel weer wat voor terug, zoals natuur dat altijd nog gedaan heeft..
Tinus
Uiteindelijk kunnen provincies straks beslissen hoe ze tot de besparing moeten komen. Boeren zullen wellicht met een deel van de 25 miljard deze oplossingen kunnen benutten om door te gaan, zolang de 25 miljard niet al van tevoren geoormerkt is.
+1
matt
@Tinus er is al uit die pot gesnoept,en dat zullen ze blijven doen.

Trouwens word johan remkes ook uit die pot betaald ?
ted9
@Tinus Gewoon een nb vergunning hebt hoef je helemaal niks. Hoe komen ze erbij idioten.
+1
grös
Mooi dat de staldeur gewoon open kan blijven, was ook niet van plan om hem dicht te doen.
+2
ted9
@grös Ik weet zeker dat lely de deur plat loopt bij rvo om elke boer met een vergunning zn ding aan te smeren om de pas melders te legaliseren. Gaat hier niet gebeuren. Laat de overheid probleem maar oplossen. En kom niet aanzetten met collegiaal zijn want dat is geen enkele sector.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , melkveehouderij , lely , voer , natuur , weidegang , wei , klaver , mestkraker , nh3 , sphere en lely sphere geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!