Wat vind jij: Het is volledig terecht als biologische boeren worden ontzien in de stikstofcrisis

Stikstofminister Christianne van der Wal gaat met het kabinet kijken of het mogelijk is om biologische boeren te ontzien bij de aanpak van de stikstofcrisis.

Deel dit topic

Reacties

BertK
Kringloopwijzers eens naast elkaar leggen, dan weet je weer wat.
+6
kanniewaarzijn
@BertK Dan weet je helemaal niks! Dat is helemaal grote kolder.
+1
Jannus
@kanniewaarzijn Inderdaad,grote kolder ook met deze droge jaren gaat het mank.

Uitzonderingen maken splijt de boeren stormram,het draait om Stikstof als moker de landbouw te decimeren en niet welke poppetjes wel of niet

Oog op de bal houden en je niet laten verleiden in het spel
+1
BertK
@kanniewaarzijn Kringloopwijzer is net zo als een computer. Als je er onzin in stopt, komt er onzin uit. Vul je 'm correct in, geeft het een goede INDICATIE welke kant je op aan het boeren bent. Niet naar slechts één jaartje kijken, maar naar een trend. Is alleen zinvol voor een individueel bedrijf om trend te bepalen, voor vergelijking bedrijven geeft het ook wel een idee, maar niet meer als een idee. Er is duidelijk zichtbaar dat bepaalde stromen invloed op de resultaten hebben, maar de ketting is ook hier weer zo sterk als de zwakste schakel. Heb je iets niet voor elkaar, dan valt het resultaat gewoon tegen en lijkt het alsof je niks met de kringloopwijzer kan. Vooral een kwestie van goed kijken.

Manipuleren leer je trouwens ook steeds beter. Aas een doel door bijzondere omstandigheden niet haalbaar lijkt, is er wel eens een alternatieve interpretatie met verrassende resultaten.
kanniewaarzijn
@BertK "Als je er onzin in stopt, komt er onzin uit"
Klopt, dat geldt dus ook als je het gebruikt als managementtool.
bio boer
@BertK vind mijn klw score veelbeter dan gemiddelde is ook maar net waar je naar kijkt mijn n verliezen zijn stuk lager dan het gemidelde met minder n input kan er natuurlijk ook minder verloren gaan
MBH te N
@bio boer dus? Wat is je punt?
Todi
@MBH te N Dat hij de klw getallen besodemietert heeft?
MBH te N
@Todi nee , daar ga ik niet van uit
Maar ik benieuwd waarom dit gemeld wordt, in deze discussie
jan w
Quote Reactie van @Todi:
Dat hij de klw getallen besodemietert heeft?

Naar mijn mening is dat geen terechte opmerking. Als hij de boel belazerd , dan is hij zich zelf te dom af. Vroeg of laat komt dan toch de waarheid boven. De offlinetool is een goed bruikbaar managment instrument voor de invuduele bedrijven zelf. Mijnkringloopwijzer is een waardeloos ding en gaat in mijn optiek ook nooit op deze manier geborgd worden.
spotmelker
@Todi dat doet iedereen maar de meesten weten het zelf niet:😄
bio boer
@MBH te N was reactie op op klw naastelkaar teleggen mijn bodemoverscht is bijvoorbeeld zelf negatief of dat wenselijk is vraag 2
spotmelker
@bio boer komt omdat je de N-binding door klaver niet als aanvoer rekent. Die uitkomsten kun je dus niks mee, wenselijk of niet.
Bekkink
@bio boer als we alle subsidies voor natuur en dergelijke dingen afschaffen, wat blijft er dan nog over van de biolandbouw?
bio boer
@Bekkink dat is in mijn geval zo 20k dat is anderhalve cent per kg melk denk niet dat ik het echt ga merken
+1
Dwers.
@BertK KLW daar kan ik niets mee wat N betreft , NB vergunning van mijn grupstal met gescheiden mest is 5,7 kg emmisie, echter mijn stalsysteem staat niet in de lijst van de KLW en moet ik dus rekenen met overige stalsystemen en dat is 13,0 kg , ruim 2 x zoveel dus , op papier dan .
+1
slagakker
@Dwers. Het is gewoon krom het hele systeem. Overgens mooi dat je weer op prikbord bent ik had je al een hele tijd gemist.
+1
Rob07
Doe je iets tegen die uitstoot door biologisch vlees te eten? Helaas niet. Een drietal onderzoekers van de Technische Universiteit van München, de Universiteit van Greifswald en de Universiteit van Augsburg vergeleek de emissies van conventionele en biologische veehouderijen. De wetenschappers ontdekten dat biologische veeboeren minstens evenveel broeikasgassen uitstoten als conventionele.
+3
Frederika
Geen verdeeldheid alle kikkers in de kruiwagen houden en door rammen
+1
aldert
Waarom niet verplicht biologische dan ? Is altijd nog beter dan 70%,of weet ik hoeveel,minderen.En het stikstof probleem is gelijk opgelost. En de HONGER weer een stap dichterbij.
Twentsch Land
Hoeveel nieuwe stro stallen moeten er dan gebouwd worden ?

@aldert
Newholland12
@Twentsch Land paar honderd
Rest stopt
hans1980

+1
Jan-T
Nee de biologische boeren voortrekken is niet terecht.
Dit betekend dat u niet weet waar u mee bezig bent.
+1
Jean-PierreK
Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Maar dan zal dat ook in de NB wet vergunning vastgelegd moeten worden lijkt mij... En dat kan grote consequenties hebben...

Bij mijn weten zijn de normen in de NB wet nu gelijk. Misschien een interessante kamervraag of vraag bij het bezoek aan het Rivm: Hoe worden biologische bedrijven in Aerius ingerekend? En eventueel ook hoe wordt natuurlijk grasland ingerekend tov gewoon grasland? Wordt verandering van grondgebruik überhaupt meegenomen in Aerius? @HansM , @Boerderie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofcrisis , stikstofminister en christianne van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0