Natuurmonumenten weigert in gesprek met Remkes aan stikstofdoelen te sleutelenQuote:
Nadat eerder boeren het gesprek over het stikstofprobleem aangingen met Johan Remkes en het kabinet, is het maandag de beurt aan natuurorganisaties. Als grootste terreinbeheerder is Natuurmonumenten daar ook bij. Directeur Natuurbeheer Teo Wams zegt in gesprek met NU.nl dat er aan de stikstofdoelen niet moet worden gesleuteld. "Het moet nu echt gaan gebeuren. De rek is eruit."

Deel dit topic

Reacties

+4
hans1980
Denk dat RFC de samenwerking per direct kan stoppen
+1
Newholland12
Trots op Royal Friesland Campina👌
Partner NM lost het probleem op!
De route naar duurzaamheidsversnelling is zo simpel voor de groene kikkers in Amersfoort
+2
cjw73
@Newholland12 ja geloof dat jullie als leden nu toch maar eens met de vuist op de tafel moet slaan en zorg dat dat soort volk geen partners meer zijn.
+3
John Spithoven
De groene 11 hebben de veehouderij in de tang.

In maart 21 kwam met steun van CDA, VVD, LTO en Najk (onwille van de vermeende redding van de pas knelgevallen) de Wet stikstof reductie en natuur herstel (WSN) en daarna het uitvoeringsprogramma PSN. In deze wet zijn de KDW doelen met daarbij de omgevingswaarden vastgelegd.

Nu proberen belangen clubs van de veehouderij terecht een betere uitgangspositie te bedingen, maar ik ben bang dat het zinloos is.

De groene 11 hoeven helemaal niet in overleg. Zij worden door de overheid in de gelegenheid gesteld om met de wet in de hand de doelen af te dwingen bij de rechter. En zo worden keer op keer de natuur clubs een betere uitgangspositie geboden dan de veehouderij, zelfs, hoe bizar ook en met de beste bedoelingen, gesteund door onze eigen clubs.

Ik ben de afgelopen jaren hard geweest, gewaarschuwd, maar tevergeefs. Nu is het spel op de bühne.
Twentsch Land
Kort om ... niks meer aan te redden door de behartigers ... macht en kracht in hand van groen, alleen de overheid kan er nog een andere draai aan geven .... maar dat willen ze niet.

@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land Ben bang dat je gelijk hebt. Nu hebben wij nog wel een paar zaken lopen, alleen gaat allemaal erg traag. Komende maand dient er een zaak over de rechtspositie van de veehouder bij intern salderen.
+1
matt
@John Spithoven ja klopt lto bleef maar voor die wsn.
Zie hier de gevolgen.
+1
hans1980
LTO MOET WEGBLIJVEN VAN VERGADERTAFELS
+2
John Spithoven
Er is nog 1 aanvulling op bovenstaande, het uitvoeringsprogramma met doelen en tijdspad stroken niet met de WSN, maar dat is alleen uitstel van executie.

Daarnaast snap ik de "wapenstilstand" van FDF niet. Overzien zij het speelveld niet?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Sleutelen , natuurmonumenten , natuurbeheer en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.603