8 uur journaal

Sinds lange tijd het 8 uur journaal gezien wat heb ik spijt.Een zekere roland bobbink beweerde weer dat bos verzuurt door stikstof.kunnen we nu nooit een ander geluid daar krijgen?

Deel dit topic

Reacties

+1
Jaap40
Het lijkt erop dat alleen armoede en honger de ogen van veel Nederlanders zal openen over wat er momenteel gaande is.
BertK
Is uitstel van stikstofdoel een optie? 'Dit systeem valt om' - nos.nl/l/2440321/

Nos geeft deze specialist met gebrek aan in- en overzicht ook op de website de ruimte.
paul1
@BertK tunnelvisie bij de nos
+5
hans1980
@paul1 staatspropaganda
sorry
@BertK bomen zijn ingezaagd
sorry
Stapels voor de bomencrematorium van groenlinks zwijgen ze over
+2
cornelissen
Zeer vreemd, ik heb ook een stukje eikenbos. 40 jaar niets aan gedaan. Inderdaad zijn er her en daar dode en dode omgewaaide bomen, maar de eiken bomen er naast zien er allemaal puik uit en in totaliteit een dicht bladernet. Misschien is er meer aan de hand bij dit stukje getoonde bos op het journaal.
+1
@cornelissen Tja, de regering is grond nodig, daarvoor hebben ze het stikstofprobleem bedacht, nu hebben ze na lang zoeken een stuk of wat dode eiken op de Veluwe gevonden die als gevolg van watergebrek doodgegaan zijn, waarbij geveinsd wordt dat ze doodgegaan zijn door de stikstof.
hans1980
@Ян де веехоудер hoe kunnen er dan ooit eiken groeien rond boerderijen?
weurding
@cornelissen Kan je hier een stuk laten zien waar de bomen dood op staan, zijn verzopen, echter maak je nu een foto met onderschrift gevolgen stikstof....... is het kwaad al geschiedt
Jean-PierreK
Misschien maakt wat meer diversiteit het bos wat weerbaarder. Laat er wat beuken tussen groeien dan kan het bos al weer 300 mol meer stikstof verdragen. Of is dat te simpel gedacht?

(klik om te vergroten)

ntd79
@Jean-PierreK is niet eens nodig. Staan hier overal grote dikke eiken om het bedrijf, moet de eerste dode nog tegenkomen...

(klik om te vergroten)

+2
George
@ntd79 Hier groeien de eiken ook als kool , niks aan de hand. Door de droogte laten ze dit jaar wel vroeg de eikels vallen.
Jean-PierreK
@ntd79 , hier staan ze ook in de buurt van de boerderij. Eentje heeft zij beste tijd wel al gehad. Die droge jaren waren denk ik net te veel. Maar in een puur eiken bos staan de eiken nog dichter bij elkaar. Hier ligt ook een eikenbosje, gelukkig niet ingetekend als N2000.
Gerrit v Schaick
@Jean-PierreK '''Laat er wat beuken tussen groeien dan kan het bos al weer 300 mol meer stikstof verdragen. Of is dat te simpel gedacht?''

Mooie oplossing voor een papieren probleem. Met een paar beukjes erbij kan zo'n bos 2 gram stikstof depositie per m2 aan in plaats van 1.5 gram per m2. Die halve gram stikstof per vierkante meter moet het verschil maken tussen het wel of niet uitspoelen van allerlei mineralen en nutriënten waardoor het bos vervolgens al dan niet verdroogd?
Jean-PierreK
@Gerrit v Schaick Bobbink zegt zelf: Biodiverse natuur is ook beter bestand tegen klimaatverandering en droogte, dus ook daarom is het nodig."

Dus wellicht dat hij ook eens in de spiegel kan kijken.
+1
paul1
Wordt hier weinig tv gekeken met dit weer
Hooibaaltje
@paul1 lekker biertje onder de palmboom lijkt me beter
+2
david2
"vroeger" werden omgewaaide bomen gewoon opgeruimd, nu laat men de natuur zijn gang gaan, ja dan wordt het een bende, en blijven omgwaaide bomen liggen, nu schijnen ze om te vallen door teveel stikstof , hoe gek kun je het maken??
+2
Leo,s vriend
Ook gezien, eikenbos met ondergroei bosbessen, eiken hebben een redelijk voedzame grond nodig om te overleven, en water, laat dit nu net op die plek ontbreken. Deze grond is niet geschikt als eikenbos, dus worden ze niet oud....................
+1
Jan-T
Eiken bos op de Veluwe zal wel water te kort hebben.
Vitens pomp daar ook wel wat water op.
+2
mlkvhoudr
Geen idee Daniel ik kijk al jaren geen NOS journaal meer, mis je niks aan begrijp ik
+2
RSIB
Dooie bomen.....? Als je het waterpeil omhoog brengt gaan de bomen die geen hoog water gewend zijn dood. Je verzuipt ze eigenlijk. Dit is dus wat er gebeurt als produktieve grond wordt omgezet in natuur. Ik zie het hier in de buurt bij eernewoude (âlde feanen) ook.
+2
Hans van Bergen
Met overheid steun wordt dit soort communistische propaganda leugens over ons heengekotst. Dat moet stoppen!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bos , geluid en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!