Duurzame en 'traditionele' boeren staan mijlenver uit elkaar

Als je de reacties na het eerste stikstofoverleg moet geloven, dan lijken de boeren totaal niet bereid om de stikstofplannen uit te voeren. Toch is dat niet helemaal zo. Caring Farmers zit als een van de weinige boerenorganisaties positief in het stikstofoverleg. Ze staan dan ook mijlenver weg van de standpunten van organisaties zoals LTO (die wel aan tafel zit) en de extremere groeperingen Agractie en Farmers Defense Force. Die organisaties vinden vooral gehoor bij Caroline van der Plas, leider van de BoerBurgerBeweging.

Deel dit topic

Reacties

jan w
Die Arink belazerd zelf, samen met Natuurmonumenten ook andere boeren. Boeren in de omgeving van het korenburgerveen die samen met natuurmonumenten het Korenburgerveen hebben ontwikkeld zijn gronden ontnomen en die zijn naar Arink gegaan. Regulier boeren betalen de reguliere pachtprijs. Wij liggen in een ander gebied tegen natuurmonumenten aan. Daar betalen biologische boeren een pachtprijs van 250 Euro per ha. Tenminste als ze dat kunnen betalen.
Noorderling
Dus als je geen stempel van een melkstroom hebt ben je bij voorbaat niet duurzaam?

Hoe zit het met de 3 P's van duurzaamheid, en dan vooral profit. Als we allemaal 2ton per vak verdienen als Arinkjes en urgendas was iedereen toch zo om?
Wat ik helemaal niet begrijp is dat je je eigen exclusiviteit zo groot uitmeet en daarmee je eigen verdienmodel ondermijnt. Over profit gesproken...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , lto , agractie , boerburgerbeweging , caroline van der plas en stikstofplannen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!