Farmers Defence Force ziet af van harde acties 'als blijk van goede wil'

Boerenbelangenvereniging Farmers Defence Force (FDF) gaat voorlopig geen harde acties voeren als blijk van goede wil tegenover het kabinet, zegt voorman Mark van den Oever. Volgens hem hoopt de groep op die manier voor elkaar te krijgen dat de overheid kiest voor andere plannen om de uitstoot van stikstof terug te dringen.

FDF blijft wel omgekeerde vlaggen ophangen bij de eigen boerderijen. Ook gaan publieksvriendelijke acties volgens Van den Oever door, zoals de aangekondigde protesten bij de Vuelta, de Spaanse wielerronde die volgende van vrijdag tot en met zondag in Nederland is.

Van den Oever zei vorige week juist nog dat Nederland zich moest opmaken voor de hardste acties die zijn organisatie ooit heeft gevoerd. Zijn uitspraken volgden op het eerste gesprek van landbouworganisaties met stikstofbemiddelaar Johan Remkes.
Ook boerenorganisatie Agractie was kritisch na dat eerste overleg. "Bij Van der Wal mis ik iedere empathie voor de boeren", zei Agractie-voorman Bart Kemp. Farmers Defence Force en Agractie zijn de motor achter de demonstraties die de afgelopen tijd in Nederland door boeren werden gehouden.

Voorman van Farmers Defence Force, Mark van den Oever, legt uit waarom zijn organisatie voor nu afziet van harde acties:

Deel dit topic

Reacties

+1
groeier
Zou zeggen, op naar rabobank Utrecht.
+3
Bekkink
@groeier ja, dat volk kan wel een bak stront gebruiken
+1
demelkboer
Ik vind dit wel een heel moot stukje strategie. Zo houd je zelf de regie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , stikstof , overheid , uitstoot , boerderijen , acties , farmers defence force , agractie , remkes en vlaggen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0