Ponsstar vaarzen

Hieronder een verslag van Studieclub de Veetelers van Oktober 2003, ondertussen moeten er in den lande toch verschillende vaarzen vande Ponsstar stieren aan de melk gekomen zijn??:

Om twee uur kwamen we aan bij de zeer mondige Arjan Pons die in Gouderak op een grupstal tussen de 40 en de 55 koeien melkt. Deze koeien produceren gemiddeld 14.000 liter melk per jaar met 3,60% vet en 3,70% eiwit. Deze hoge productie is mogelijk door jarenlange fokkerij en de hoge selectiecriteria. Zo gaan alle koeien die niet binnen een maand na het afkalven tochtig worden weg, evenals de koeien die ook maar een beetje last hebben van slepende melkziekte of een lebmaagdraaiing gehad hebben.

Dhr. Pons kan naar eigen zeggen niet goed overweg met de strategie die CR Delta heeft en is onlangs een eigen KI station begonnen. Het streven is om binnen een jaar 50.000 rietjes sperma te verkopen tegen een eerlijke prijs van slechts drie euro per rietje.

Arjan Pons had ons genoeg te vertellen, wat ook wel bleek uit het feit dat we maar moeilijk weg konden komen. We sloten daarom maar af met de gedachte dat we hem nog wel een keer op een show tegen zouden komen, waarna we huiswaarts keerden.

Bron: [www.zod.wau.nl]

Hieronder een overzicht van de laatste uitdraai van alle Ponsstar stieren met een fokwaarde bij het NRS. Daar lijken mij toch verschillende echte melkverervers tussen te zitten:

Deel dit topic

Reacties

anonymous_602
Het zijn allemaal nog verwachtingswaarden Co. Ik ben benieuwd of de gerealiseerde fokwaarden dit benaderen of zelfs hoger zijn.
Onbekend
Is toch allemaal fake. Niet voor niets worden de mpr gegevens van hem niet erkend bij het NRS.
Als zijn topkoeien 21000 kg melk geven met hoge gehalten dan kun je je toch voorstellen dat daar niets van klopt.
Gewoon zielig hoe zo'n iemand de boel blijft besodemieteren
Onbekend
doodgewoonafwachten op fokwaarde en niet afkraken of over het paard heen tillen.

Als iedereen alle koeien afvoert die binnen een maand na het kalven niet tochtig zijn geweest, slepende melkziekte of lebmaagproblemen hebben gehad, dan zakt de quotumprijs pas.
anonymous_602
Afvoeren betekent natuurlijk niet dat ze voor de slacht gaan toch?
Onbekend
nee, maar ik simuleer dat wanneer iedereen dat doet en dan komen er zeker wat koeien voor de slacht.

Ik vraag me af hoe dik zijn verdiende boterham is op dit moment.
Onbekend
Graagwil ik op het volgende wijzen de firma de Heus uit Barnevelt heeft vrig jaar onderzoek gedaan naar de nettomelkgeld opbrengst van het nrs maar die klopten toen niet Ik kan op dit moment niet nagaan of deze zijn aangepast uit dat onderzoek bleek wel dat de cijfers zoals het f h r s gebruikte wel klopten Ik kan het rapport zo gauw niet terug vindenmansie schreef:
>
> nee, maar ik simuleer dat wanneer iedereen dat doet en dan
> komen er zeker wat koeien voor de slacht.
>
> Ik vraag me af hoe dik zijn verdiende boterham is op dit
> moment.
Onbekend
vanaf heboorte van een stier totdat zn dochters de eerste lijst hebben afgesloten duurt het 5 jaar.hij heeft maar 2 stier geboren voor 2002 getest dus geen wonder dat er nog geen fokwaarde bekend is van dochters, omdat er wel voldoende dochters aan de melk moeten zijn wil de stier een fokwaarde krijgen.

wat ik her en der lees over de beste man geeft me redeen genoeg om geen sperma van zn stieren te gebruiken
Onbekend
De eerste emerton vaarzen zijn nu ongeveer 3 maanden aan de melk. Deze vaarzen zijn uit de periode waarover laatst een discussie is geweest met cr-delta of deze wel stamboek zijn. Ik weet dus niet of deze vaarzen meegenomen zullen worden in de fokwaarde van deze stier. Begin 2008 komen er massaal dochters aan de melk uit de periode waarin KI-samen deze stieren heeft vermarkt en zal er een fokwaarde komen voor deze stieren
Onbekend
Maar de hamvraag, annemieke: hoe lijken deze eerste vaarzen? Dus vallen ze op in melkgift, gehaltes en lactatiewaarde? Liefst in positieve zin
Grasbaal
Hier een videolink met een uitleg waarom KI Samen Ponsstar stieren inzet:
video.google.nl/googleplayer.swf/…
Grasbaal
<img alt="Opslaan0702.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="641" height="1094" /> .

Bron:Melkvee Magazine


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/12/2008 15:24 door Onze Verslaggever.
Onbekend
Ik heb 3 vaarzen van superman aan de melk met LW van 95,109 en 126.
Het exterieur van 2 vaarzen is gemiddeld en van 1 super.
hookwood
Een melkkoe van 1500 kg? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk...
Onbekend
een koe van 1500 kg?groeihormonen? steroiden?Zal wel familie zijn van:
anonymous_14
als ik de foto van de stier zie, twijfel ik een beetje aan die uitspraak. Een stier van een jaar of 2 a 3 oud torent over het algemeen boven de koeien uit. Ik heb weleens een zwartbonte stier gehad van 550 kg geslacht, en mijn koeien zijn gemiddeld. Als je met die gedachte naar de armen van de begeleider kijkt kun je 3 dingen denken of de begeleider staat op een stoel, of hij is 2 meter 20 of die stier is gemiddeld qua grootte. Ik denk het laatste en kan dan niet geloven dat zijn moeder ruim 1000 kg weegt en als zodanig dus minimaal 1,70 hoog moet zijn. Dikbil KI stieren kunnen ruim 1000 kg wegen...
Onbekend
Heb 3 emertons aan de melk waarvan 1 gewone, wel eiwit 3,7 en 2 hele beste van ruim 9500 kg melk met 3,75 respectievelijk en 3,80 eiwit. Echter moet ik wel opmerken dat het geen exterieur toppers zijn.
anonymous_106
allemachtig wat een produktie gegevens
wil maar wat graag bij die boer op stal kijken
die koeien geven dus 60 liter per dag gemiddeld
dat moet dan wel haast 80-90 liter op top zijn
en dat op een grupstal
ik hoop voor die koeien dat hij dan 4 keer per dag melkt

co kun jij geen studiereis voor ons prikkers naar die man organiseren
ik ga zeker mee

kalm an klaas
Onbekend
Onze fofstudieclub is er geweest, ben zelf niet meegeweest. Het was een ramp, verloren dag. Ze moeten lachen als je hier over begint.Mooie verhalen maar je krijgt bijna niks te zien. Ze vroegen zich af of Pons zijn eigen sprookjes gelooft.
Grasbaal
Maar nu de eerste stier met een goede index er is geeft dat toch wel aan dat het genetisch wel goed zit??.

Klaas, als er minimaal tien man echt wil komen dan lijkt het mij wel leuk om zoiets een keer te organiseren (als we welkom zijn).
Jack Rijlaarsdam
Ik ben bepaald geen fokkerijliefhebber, maar meldt me bij deze aan.
anonymous_14
Als het half kan, ben ik erbij.
casev
ikkanz`ntorensilo`svanafm`nhuis zien.Maarvoor het bedrijfzelfhoef je er niet heen.Goeie koeien, werf `n zooi
anonymous_372
maar wel op en top ondernemer met een goed verhaal, die niet bang is om tegen de instanties (CR delta, gemeente, enz.) op te boksen. Als je dit verhaal wilt horen uitermate interressant voor een excursie.
jeroen groot
cynisme mag ik hopen??
Wimsumar
Beste Casev e.a.:Hoe hebben jullie dat in die hoek van Nederland: Stappen jullie nooit eens op de fiets, of desnoods op de trekker, om even bij de buren een praatje/kijkje te gaan maken?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/12/2008 22:06 door Wimsumar.
Grasbaal
<img alt="Opslaan0709.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="643" height="730" />
<img alt="Opslaan0710.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="431" height="123" />

Bron: Interview Dirk Endendijk - Melkvee Magazine
anonymous_57
Boete met als voorwaarde zwijgplicht? CRV heeft wel vaker dat soort gevalletjes gehad maar ik heb als gewoon lid hier geen zicht op. Maar het is wel verdacht, en Endendijk heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat degene met de database een goudmijn in handen heeft. CRV laat de boeren ook nog eens betalen om deze database te vullen.
Onbekend
Het is makkelijker tegen iemand aanschoppen dan zelf de boel runnen.
anonymous_14
de meesten hier runnen zelf hun boeltje, dus wat is je punt???
Onbekend
Hoge bomen vangen veel wind. CRV is zo'n hoge boom. Kritiek leveren is heel makkelijk. Alta is nu na een aantal jaren al gestopt. Je denkt toch niet dat iedere stier uit de Pons stal een voltreffer is. CRV doet het helemaal zo slecht nog niet.
jan w
Ze doen het zo slecht nog niet, nou ja zeg wat een uitdrukking.
Naar jouw conclusie kijkend kun je dan ook zeggen"Ze kunnen nog veel en veel beter bij CRV.
Maar volgens mij zorgen ze er ook wel voor dat ze zelf de schaapjes wel op het droge houden.
Alle omrekeningsfactoren zijn toch een grootte ramp.
Voor een paar jaar terug stond er een artikel in de veeteelt over een boer in zuid holland, deze had Boss Iron nogal veel gebruikt. en deze stier deed niks anders dan maar zakken in het inet ( negatief inet.) . Eigenlijk zag hij het helemaal niet meer zitten met al die boss iron vaarzen. Ze kwamen aan de melk en wat schept de verwachting alle vaarzen een LW van boven de 100.
In die zelfde veeteelt stonden ook de vaarzenlijsten. Volgens mij was het van Delta Olympic, ik durf het niet helemaal zeker meer te zeggen, maar wel een van de betere stieren. Boss Iron had een omgerekende verwachtingswaarde voor de melk van - 700 kg en olympic van + 1200 kg. melk. Er waren van beide stieren ongeveer dezelfde aantal vaarzen aan de melk. De Olympic vaarzen kwamen op een productie van 7200 kg en de Boss Iron vaarzen kwamen op een productie van 7500 kg melk.
Als je er dan naar vraagt bij delta dan krijg je alleen maar te horen , "Maar boss iron dit en boss iron dat en zus en zo "maar je krijgt geen antwoordt over het waarom.
Dus blijf je eigen pet volgen en kijk ook naar landen om je heen, wat is daar de positie van de desbetreffende stier. Staat ze daar hoog in de ranglijst , gebruikt de stier dan gewoon en laat al die omrekeningen achterwege.
Onbekend
Heb eens een melkcontrole gezien van hem, BSK van 100+, maar monsternemen deed hij wel zelf. Dan weet je het wel.
Onbekend
Dr hoeft toch maar 1x iemand bij hem een mpr mee te maken. Dan weet iedereen toch meteen of ie wel of niet de boel verneukt flest?
Onbekend
Hij schept bij Nijkerk volgens mij en daar geloven ze ook in sprookjes.
Onbekend
de melkproductie moet toch overeenkomen met wat je aan de fabriek levert?
gerrie-hul
En uh marloesje wat is daar mis mee hij schept in nijkerk Er zijn in de lande nog meer cotrole verenigingen en die misschien wel beter draaien dan crv
Onbekend
Nou dan vraag ik mij af of Nijkerk ooit een hercontrole doet.
O nee dat hoeft niet op dit bedrijf want hij doet niet mee aan de officiële melkcontrole.
Dus allemaal gebakken lucht waar ze bij KI Samen nog in trappen ook.
Wimsumar
Beste Marloesje: U bedoeld melkcontrôlevereniging Nijland ?
gerrie-hul
Jazeker naloesje doen die aan hercontrole maar wat is er mis met de andere melkcotrole verenigingen volgens mij niets En het is wel goed dat ze er zijn Want klopt de monopolie van crv wel kijk daar ook eens na Want hoe is het mogelijk dar nrs ook onder deze paraplu zit en hoe zit het met de onafhankelijk ervan Ik zie meesteal dezelfde mensen
anonymous_581
kijk maar even op de lnv site dan zie je dat hij maar voor een kleine4,5 ton melk premie heeft gebeurd.En 50x18000 L is.juist dan weet je wel hoe de vork in de steel zit.
Onbekend
weet je het zeker dat hij voor maar 4,5 ton premie krijgt? kun je misschien vertellen hoe je dat kunt checken.
Onbekend
Alle gegevens zijn openbaar en zo in te zien bij met LNV loket
Onbekend
wacht rustig af wat de vaarzen van zijn stieren gaan doen. Maar die ik ervan heb lopen scoren allemaal 120+ LW dus de stieren kunnen wel degelijk iets, daar ben ik van overtuigd. Maar of ze op exterieurniveau meekunnen betwijfel ik nog.
anonymous_188
Maar ja als ze 10.000 liter geven zijn het ook goeie!!
Maar als deze dan ook nog 1500 kg moeten wegen zijn het wel schadelijke in de kost want daar moet allemaal voer in om die kg in stand te houden.
Maar eind januari weten we al weer iets meer
anonymous_372
ik heb kort nadat ik bij hem geweest was even z'n voerkosten uitgerekent per kg melk, deze bleken fors te zijn. Let wel hij voert z'n koeien nogal wat energierijke grondstoffen Rantsoen 8 kgds tarwemeel, 2 kgds soya, 4 kgds maismeel, 3 kgds bietenpulp (Pulpbrok), 3 kgds gedroogde maisgluten, 10 kgds graskuil, 300 gr mineralen! Hij gaf zelf ook al aan dat z'n inkomen niet uit de melkerij moest komen, maar uit z'n andere takken
hookwood
20 kg ds krachtvoer en 10 kg ds ruwvoer. Dat neemt een koe op een dag echt niet op hoor. en als dat al gaat, dan gaat ze wel overstuur.
Wimsumar
Beste J.R. , e.a.: Een koe van +/_ 1.000 kg, zoals dhr Pons beweert te hebben zal dat wel aankunnen (30 kg d.s.) . Ook hoeft het geen voedingsstoornissen te geven, immers een derde van de totale d.s. is ''structuurhoudend''bovendien zijn de krachtvoervervangende voeders nog 'ruw'' d.w.z. niet door de z.g.n. hamermolen verpulverd zoals dat bij de mengvoerproductie gebruikelijk is. Anderzijds word in het ''Kempen'' voersysteem met 'echt' krachtvoer een nog hoger krachtvoeraandeel bereikt
hookwood
Nou Wim, hoe denk je dat tarwe en mais meel worden? Juist, in een (hamer)molen. Daarnaast zijn ook soja en maisgluten bewerkte produkten en dus geen 'ruwe' krachtvoervervangers. Bietenpulp is het enige product wat een beetje rust geeft in het rantsoen. Hiervoor werd aangegeven dat het ruwvoer graskuil was en geen hooi zoals in het Kempensysteem, waarbij het krachtvoer mijns inziens ook minder snel verteerbaar is dan bijvoorbeeld tarwemeel.

Als het ruwvoer nu structuurhoudend hooi was, dan kan ik het nog wel een keer geloven, maar naast een reguliere graskuil gaat dit gewoon verkeerd.
Wimsumar
Beste J.R.: Ik neem uw kennis grif ter harte, ik sta regelmatig nog hoofdschuddend in de stal te denken waarom ik 25 jaar geleden in 4 voederrondes 12 (of indien mogelijk meer) kg brok in sommige koeien heb geprobeerd te krijgen.
anonymous_372
Koeien staan op een grupstal met stro en daarnaast krijgen ze een paar kg goed hooi bijgevoerd, let wel het heeft bij hem ook een aantal jaren van harde selectie (dieren die het niet aankunnen konden gelijk vertrekken) gekost voordat hij met de S-stam de resultaten haalt die hij nu haalt.
Onbekend
misschien is het allemaal wel waar met koeien van 1000+ kg die 20kg ds krachtvoer vreten en 10kg ds ruwvoer en daarvan heeeelveel melk produceren met extreme gehalten. En ook daarvan hoeven ze echt niet ziek van te worden als het goed uitgebalanceerd is, maar de grote vraag is of er veel fokkerij organisaties in Nederland zijn die stiermoeders wil selecteren die gehouden worden op compleet andere omstandigheden (grupstal/stro in combinatie met topverzorging) en die niet economisch gevoerd worden maar gevoerd worden om de maximale productie te verkrijgen.Ik boer op een heel andere manier en sta niet te springen om zulke stiertjes te gebruiken op m'n koetjes.

Het lijkt wel een klein beetje op de syndicaat stier periode in de VS, toen proefstieren lokaal ingezet werden bij de betere boerenom de lijsten op te jagen om zodoende hoge indexen te krijgen. De spermaverkoop ging geweldig totdat de eerste dochters aan de melk kwamen uit de fokperiode en de fokwaarde ging lehmannachtig onderuit.

Verder heb ik veel respect voor pons zijn manier van werken en hoop dat hij vele goede fokstieren zal leveren.
Onbekend
"respect voor Pons' manier van werken"?????
Het is gewoon een matennaaier met zijn gelieg en bedrieg !!!
Boycotten die handel !! Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor zijn 'partner in crime'KI 'Samen'.Met zo'n gast doe je toch geen zaken !!
anonymous_372
Hier heb je een punt, zijn manier van voeding staat ver van de hedendaagse nederlandse praktijk, maar zullen de Ponsstieren ook voldoende scoren wanneer wel de nederlandse praktijk toegepast wordt, afijn de tijd zal het leren. Het heeft er bij mij toegeleid een aantal Ponsstieren (mede voor de extreme melkvererving kan ik wel gebruiken)in te zetten, waarvan de eerste dochters nu stierbaar zijn.
Wimsumar
Beste discussieleden: Ik hoef van een stier alleen maar te weten of hij geschikt is voor pinken ( ik wens een licht kalfje bij een koe) en de prijs. Fokkerij heb ik géén verstand van , maar bij de afstammingsselectie en de berekening van de produktieindex van een stier word het niveau van het bedrijf van herkomst toch ook meegewogen bovendien zal bij de discutabele (?)testmethode van Ponsstieren de betrouwbaarheidscijfers bij de index laag zijn.
Onbekend
Roodkapje bestond ook echt Ludo? Pons is een eerste klas leugen verteller!
anonymous_188
een rantsoen dat bestaat uit 20 kg ds krachtvoer achtigen en 10 kg ds graskuil???
Dan moet pensverzuring wel continu aanwezig zijn wat dit kan niet, ook niet bij koeien van meer dan 1000 kg.....
anonymous_188
Nou bij de nieuwe indexdraai zijn de ponsstar stieren wel allemaal flink gezakt, superman is dan nog de beste met 156 nvi en 106 totaal exterieur, ponsstar blackstar komt met zijn exterieur al niet verder dan 104 en emmerton heeft nog geen ext index maar in inet heeft deze ook al een flinke steek laten valen.
Dus de beloofde topstieren blijven voorlopig nog even uit.....
hypotheekboer
Vandaag een verhaal uit de stal van Arjan Pons in Melkveemagazine. Tevens nog een filmpje op de website: Ponsstar.

Ik kan de cijfers nog steeds niet geloven. Misschien een ideetje voor Co om een "hercontrole" uit te voeren?

De fokkerij gaat daar wel met erg grote sprongen vooruit, kijkend naar de eerste post in deze discussie:
2003: gemiddeld 14.000 liter melk per jaar met 3,60% vet en 3,70% eiwit
2010: Rollend jaargemiddelde: 18.159 kg melk met 5,07% vet en 4,37% eiwit
Quattro-shooter
Wat een (klas) bakken van koeien zeg oioi!!!!
anonymous_8
Maar zouden zulke olifanten van koeien ook efficient melk kunnen produceren? Want daar draait het toch om? Niet dan? Of wel soms?
cs-agrar
lees het verhaal eerst maar marcster
ejb
heb het verhaal wel gelezen en heb toch sterke twijfels over de waarheid ervan. ik heb b.v. geen koe gezien die een gevult uier heeft en cijfers zijn niet erkent en denk dat de cijfers ook niet erkent zullen gaan worden en dus wacht ik met gebruik van shogun af tot er meer gegevens zijn wat dat betreft komt voor het bedrijf van Pons het jaar van de waarheid

waar ik overigens zeer benieuwd naar ben is de ALVA leeftijd


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/03/2010 17:58 door ejb.
cs-agrar
Vind het een geweldig verhaal! helemaal super. Mag dat wel, een self-made man.
Farmer_
Volgens mij komt het grootste gedeelte van zijn productie/gehaltes uit zijn manier van voeren, gehaltes zijn te sturen met voer,op zich wel interresant hoe hij denkt over snijmais, misschien kunnen we veel meer uit de koeien halen zonder snijmais.
Zijn koeien zijn niet bepaald melktypisch.
Grasbaal
Hier een video van de zeer zware Ponsstar koeien:[www.landbouwfilmpjes.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/03/2010 12:21 door Co Scholten.
casev
die koe op 1 minuut....Lijkt qua figuur meer op `n varkendan op `n koe.....


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/03/2010 14:13 door casev.
Coen
op 1:50 minuut: de koe links van de besproken koe, wat een scharminkel
anonymous_1024
heb de film ook ff bekeken. en artikel gelezen in Melkveemagazine. Zelf 10 jaar geleden van grupstal naar ligboxenstal gegaan. Deze koeien in de film zouden in theorie idd wel zoveel melk kunnen geven (immers 3x dgs gemolken). Maar het lijkt me erg lastig als je dergelijke koeien zou willen weiden, en het gros van de boeren in NL weidt z'n koeien! daarom zeer benieuwd naar straks de werkelijke cijfers van Shogun en andere fokstieren die hij lijkt te gaan willen vermarkten. En verder viel me vooral op: kleine, en lege!!! uiers. Ook al zouden ze net gemolken zijn, dan is het wel erg slapjes en klein om te zien. De tijd zal het leren hoe e.e.a zich uit zal pakken. Verder wel een gedreven man.
cs-agrar
hij heeft het ook over dagen in telling, kan zijn dat het droge koeien waren
anonymous_192
en dat naar kei kei kei kei kei keihard selecteren
anonymous_14
Het kunnen niet allemaal toppers zijn, deze geeft misschien maar 15000 kg Overigens valt het ook hier op dat wanneer je 650000 kg melk levert met 45 koeien ze gemiddeld 14400 geven en geen 18000, maar dat is in de meeste Boerderij verhalen ook het geval. Er zal toch wel een ZZP er / RMO chauffeur zijn die weet hoeveel melk ze per 3 dagen op laden? Dat is volgens mij de kortste en betrouwbaarste manier van controle. Heb weleens gehoord dat hij met ketels melkt en dat als de monsternemer komt achter zijn beste koe al 1 volle ketel staat en er nog een onderhangt.
anonymous_581
wat een swetser,zijn quotum en zijn land is hij al kwijt het is nu nog wachten op de rest.
tok
De rest zal dan wel moeilijker worden zo te zien?
anonymous_698
De koeien van Pons worden niet door een monsternemer bemonstert.Melklijsten worden daarom ook niet erkend.
ejb
je mag je koeien zelf erkent monsteren als je maar toelaat dat ze de gegevens kunnen koppelen aan leverantie aan fabriek en die koppeling zal wel lastig liggen want de leveranties aan fabriek zijn harde cijfers waar je niet teveel van mag afwijken tijdens de monstername
jan.1
Misschien heb ik niet goed opgelet maar als ik naar de bedrijfsvoering kijkt dan heeft hij het geld niet in de stallen zitten,maar als hij zo werkplezier heeft (allemaal hand en bukwerk) dan gun ik dat hem van harte.
Daar komt zwiebertje, daar komt zwiebertje....... Natuurlijk levert hij de top, er zal best ook van zijn koeien een stier goed door komen want genitisch is het wel voor elkaar. Niet te geloven dat sommigen hem geloven (vertrouwen), waarom hebben we dan allemaal gefiateerde lijsten en hij niet een?? Die vette koeien op de video dienen onmiddelijk na het slacht te worden gebracht, zit geen uier onder, geen kleur op het uier en maar geloven dat er veel melk onderuitkomt?? Laat me niet lachen, hier is meer aan de hand anders liep de hele wereld wel achter hem aan! Heb helemaal geen probleem met een gedreven vak ideoot maar het moet wel vertrouwelijk en eerlijk gebeuren anders heet het gewoon belazeren.
anonymous_698
De melklijsten en melkcontroles van Pons zijn niet erkend.Hij kan geen enkel officieel papier overleggen met betrekking tot de productie van zijn koeien.
anonymous_14
Hij kan toch zijn melkleveranties laten zien en dan koeien tellen die gemolken worden. Niet erkend maar betrouwbaarder dan de meeste "erkende" melkcontroles. Feit dat hij zelf niet wil meewerken aan de bewijsvoering zegt genoeg. Dit artikel was een mooie kans voor hem.
Jan S
😀
Nou Jan, het is natuurlijk oerdom om te stellen dat het er niet toe doet of hij de zaak belazert of niet! We hebben ik weet niet hoeveel geld gestoken om zo betrouwbaar als mogelijk melklijsten en indexen bij onze veeestapel te krijgen, komt er een ideoot die de zaak belazert en jij zegt dat het er niet toe doet? Ga fietsen man
Jan S
😀
anonymous_228
Enkel en alleen door gefiatteerde dochterlijsten.Ik begrijp ook niet waarom usa zich zo druk maakt .Als pons knoeit met z'n lijsten houd hij alleen zichzelf voor de gek.
Jan S
😀
anonymous_359
Ik heb alle stieren van hierboven even doorgekeken en mijn conclusie is: laat maar. Er mankeert aan alle stieren behoorlijk wat. Op shogun na. Dat lijkt zo op het eerste oog een verrekte goede stier.
Totdat ik zag dat het een O-man zoon is, daar hebben we nog geen keuze genoeg van..............zullen we maar zeggen. Dus daarom valt shogun voor mij ook voorlopig nog af.
Quattro-shooter
Heb je moeders lijst gezien van die shogun... van lactatiedag 305 tot globaal 375, gaf dat beest meer dan 70 liter per dag!!!

Dag hoor
anonymous_359
vond ik ook vrij gewoontjes
aaaahhhhh het is in pounds!!!!! Gewoontjes hoor
christo
Hij leest gewoon de melkemmer aan de verkeerde kant af.
anonymous_80
Jqa, dat zal het zijn!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melk , grupstal , sperma , fokkerij , cr-delta en ponsstar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
90
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
5