Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

De Rabobank presenteerde vandaag de resultaten van de bank over de eerste helft van 2022. Naast de financiële prestaties van de bank werd er in de persbijeenkomst ook verder ingegaan op de stikstofproblematiek die agrarisch Nederland in zijn greep houdt.

Deel dit topic

Reacties

+5
groeier
De melkveehouderij is een sterke sector, de overheid een zwakke.
Jaap40
Ruimt Alle Boeren Op aan het actie voeren....😩😩
+8
Coen
@Jaap40 , top van rabobank = D66, doelbewuste actie 😞
rene-de-jong
@Coen de laatste 2 maanden voor Wiebe, in oktober stapt hij op
+2
royale
Daarom is ook ooit de boerenleenbank ontstaan! Maar dat is hij vast vergeten!
jan 10
Kan wel mopperen op rabo,maar voorlopig is het wel de grootste geldschieter,hoor wel dat ze nu overal moeilijk doen,dank zij vd Wal.
+1
bio boer
Tijd dat boeren een nieuwe eigen coöperatieve bank oprichten vaar stoppers die willen en andere mensen met geld zijn geld kan onderbrengen
groeier
Quote Reactie van @bio boer:
Tijd dat boeren een nieuwe eigen coöperatieve bank oprichten vaar stoppers die willen en andere mensen met geld zijn geld kan onderbrengen

Ja want de Rabo is zo regelrecht de plannen uit Den Haag door aan 't drukken met dwang richting de landbouwsector. En waarom enkel de landbouw en niet de vervuilende industrie en verkeer, scheepvaart enz ??
+2
Coen
@groeier , die overige sectoren mogen met innovaties de reducties halen, maar de Veehouderij moet in aantallen halveren = D66-dictaat.
+1
GJKlaassen
Misschien moeten ze daar ook eens in de spiegel kijken....
Jaap40
@GJKlaassen belangen in Nederland wegen klaarblijkelijk niet meer op tegen de belangen in buitenland. Lijkt een soort van 'game over' scenario..?
groeier
Quote Reactie van @GJKlaassen:
Misschien moeten ze daar ook eens in de spiegel kijken....

Ja, groot geworden van de boeren en nu de mooie boerderijen kapot maken?
de jonge
nos.nl/l/2440117/ rabobank lening voor boer bij kwetsbaar natuurgebied nu ""zeer onwaarschijnlijk""
groeier
Quote Reactie van @de jonge:
rabobank lening voor boer bij kwetsbaar natuurgebied nu ""zeer onwaarschijnlijk""

En wie is de volgende met die onzin....?
+1
de jonge
@groeier ze gaan straks allemaal wel mee hoor met het niet meer financieren, het spel word gespeeld...
DutchDairyFarmer
Door deze stempel ook reden om opslag te verhogen? Is immers risicovoller geworden nu op papier
+2
weurding
Wat een onzin , de sector is gezond , gezonde melkprijs , hetgeen wat ongezond is dat iedereen een (ongegronde) mening heeft hoe het beter moet, (maar niet serieus), rabo treedt al in voetspoor van Tjeerd de groot en andere idioten die aangestuurd worden door "iets" waar we de vinger nog niet op kunnen (of mogen) leggen
hypotheekboer
Als de hele sector de kwalificatie kwetsbaar krijgt, betekent dit gewoon een renteverhoging. Eerst navragen als je een rentevoorstel krijgt en niet mee akkoord gaan.
Het kabinet heeft aangegeven dat het kaartje indicatief is. Daarnaast ligt geld klaar voor stoppers. Geen centje pijn dus voor Rabobank, dus ook niet op voorhand afwentelen op de klanten.
Lees net dat Kaag ook in het overleg met Remkes aanschuift, met D66-er Draijer. Draijer wil dat iedereen maar aan mag schuiven te vergaderen en dat is nou net het probleem, te weinig kennis van het stikstofdossier, teveel wensdenken en politieke sturing. Is al bekend wat Draijer gaat doen als hij straks vertrekt? Zou dat afhangen van wat hij Kaag c.s. te vertellen heeft?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , rabobank , bank , Agrarisch en stikstofproblematiek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!