Werkstraf voor boer (42) die afval dumpte langs snelweg

Een 42-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre is veroordeeld tot 72 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een week voor zijn aandeel in het dumpen van afval op een afrit van de A18 bij Varsseveld. Dat gebeurde tijdens een boerenprotest eind vorige maand.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Valt me nog mee, had een forsere straf verwacht.
+2
labella
@Twentsch Land Nos staatsnieuws om 18.00 uur zegt dat de boer 80 jaar werkstraf: 🙄 heeft gekregen en een voorwaardelijke gevangenisstraf, tevens moet hij 3600 euro schoonmaakkosten betalen.....
+2
Twentsch Land
.... daar wordt het niet leuker van ☹️

@labella
+1
cyrus-van-gelder
@Twentsch Land Toch weer een duur geintje
  • 🥴🥴🥴🥴🥴
Twentsch Land
Fun kost geld... ik weet alleen niet of het desbetreffende persoon dit waard was .. maar wie weet en denkt hij .... het was me een waar genoegen 😉

@cyrus-van-gelder
cyrus-van-gelder
@Twentsch Land zou maar zo kunnen he
  • 😉😉😉😉
+5
walker1
@cyrus-van-gelder dan moet die maar even met de pet rond gaan bij de andere afval dumpers. Wat ik gelezen heb is dat hij niet tegen de schoonmaakkosten in beroep gaat, maar ook dat hij de andere afval dumpers er niet bij genaaid heeft. Is dan wel zo eerlijk dat die ook meebetalen.
cyrus-van-gelder
@walker1 dan heeft ie inderdaad z,n mededader(s) niet verraden.
Kan best zijn dat die nu mooi niet meedoen met betalen, omdat ze dan alsnog bekend worden bij de politie.....
+3
walker1
@cyrus-van-gelder Je moet dat geld natuurlijk niet netjes via de bank overmaken met de bijschrijving "bijdrage opruimkosten A18"
Gewoon cash en bij hem afgeven en als het dan toch via de bank moet, verzin een andere beschrijving, noem het "huur hooimachine" of weet ik veel wat.
Ga het ook niet allemaal volgende week al overmaken met allemaal dezelfde beschrijving, dat iemand nooit hooimachines verhuurt en dan opeens 10 stuks in dezelfde week valt misschien ook op. Geen idee in hoeverre de politie hem nog in de gaten gaat houden de komende tijd, of wat een bank eventueel door geeft.
cyrus-van-gelder
@walker1 ik ga er van uit dat de politie de boel voorlopig in gaten houd he.
En nee zoiets moet je niet over de bank doen. Geen sporen achter laten natuurlijk.
In sommige gevallen worden bankgegevens wel degelijk door de politie gebruikt.
+1
walker1
@cyrus-van-gelder Ja natuurlijk kan de politie in bepaalde gevallen bank gegevens opvragen. Maar in principe is dit een afgedane zaak, deze man is veroordeeld, heeft straf opgelegd gekregen en aanvaard ook de opruim kosten. Geen idee wat de politie dan nog voor bevoegdheden heeft en of het überhaupt nog enige prioriteit heeft.
cyrus-van-gelder
@walker1 ik denk dat ze toch altijd proberen om ook de andere daders in beeld te krijgen.
walker1
@cyrus-van-gelder Ja en nee, maar wat de politie allemaal wel en niet mag hangt ook af van ernst van het delict en verder heeft ook de politie capaciteit problemen, dus ik vraag me echt af of ze hier nog veel tijd in gaan steken nu er toch iemand veroordeeld is en de schade vergoed wordt. Iemands bankrekening na pluizen is misschien zo gedaan, maar dan moet je diegene die een bepaalde transactie gedaan hebben gaan verhoren, in eerste instantie worden die personen uitgenodigd voor een goed gesprek, maar komen ze niet opdagen, dan moet je ze gaan halen. Bovendien is geld overmaken om in de opruim kosten te delen nog geen bewijs dat ze zelf ook gedumpt hebben. Als iemand zegt enkel geld over te maken als steun, maar er zelf niet bij was, heb je nog niks. Verder heeft deze man nu 72 uur werkstraf gekregen, dan zal het voor anderen ook niet veel hoger gaan uitvallen tenzij iemand bekend dat hij diegene was waar het asbest vandaan kwam misschien. Daar gaat de politie dus niet heel veel mankracht voor vrij maken.
jammermaarhelaas
@walker1

Wat is dan het probleem? En denk je dat de dader zelf mag weten hoe hij betaald? Oom agent zal hem wel zeggen hoe het moet neem ik aan.
walker1
@jammermaarhelaas Daar heeft oom agent niks mee te maken. Dat bedrag is de schoonmaakkosten die Rijkswaterstaat gemaakt heeft, Die man die afval gedumpt heeft, heeft in de rechtbank gezegd dat hij dat bedrag zal betalen. Dus dat is nu verder een zaak tussen die man en Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat stuurt dus gewoon een factuur die binnen een bepaalde tijd betaald moet zijn. Of die man dat geld zo kan overmaken, of eerst nog met de pet rond moet, dat zal Rijkswaterstaat een zorg zijn.
Waar @cyrus-van-gelder en ik het over hadden is of de politie eventueel nog die bankrekening van die man in de gaten zou houden om zo andere daders op het spoor te komen.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @walker1:
bankrekening van die man in de gaten zou houden om zo andere daders op het spoor te komen.

Oke, ja.
Spuit11
@walker1 boetes mag je cash betalen
+9
Fendt926Driver
Als iemand een crowd funding actie start kan iedereen toch gewoon doneren zonder dat diegene beschuldigd wordt van medeplichtigheid.
Niet te moeilijk denken
+3
JohanvS
Op het 18:00 journaal zeiden ze 80 jaar werkstraf, stelletje mafkezen.
+2
walker1
@JohanvS Dat kan misschien als die afval dumpt op een Russische snelweg en actie voert tegen Poetin.
+1
cyrus-van-gelder
@walker1 Dan ook wat landmijnen tussen het afval verstoppen als extra verassing zeker?
  • 🤔🤔🤔🤔

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dumpen , boer , afval , man , a18 , boerenprotest en Snelweg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3.005