Illustratie van:

Veenhuis Giertank - Manometer turbovuller gaat steeds kapot

Van onze veenhuis mesttank gaat steeds de manometer van de turbovuller/turbopomp/micropomp kapot. De naald staat dan steeds ergens halverwege de meter, terwijl er geen druk op de pomp staat en ook niet draait. Toen we de tank kochten was hij ook kapot, toen een nieuwe erop gezet van 0 - 250 bar, naar een paar tank ook de nieuwe kapot. Toen een nieuwe erop van 0 - 400 bar, weer hetzelfde verhaal. Iemand enig idee waarom dit steeds gebeurt? Vindt het wel makkelijk om te zien hoeveel de turbovuller moet doen, maar dat werkt zo dus niet.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
langeslagdiesel
Ik denk. En niet meer dan dat. Dat de meter te dicht bij de Turbovuller staat. De toch wat pulserende weerstand in de oliestroom geeft wat waterslag effect op de weerstand die je meet. Ik denk dat als je de meter wat verder weg monteer in de persslang van de oliemotor af, en dichter bij de trekker. Van mijn part met een t stukje op je stekker die je in de trekker plugt. Dan is je flow rustiger en het waterslag effect veel meer gedempt. Het is maar een gedachte.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank en hebben de trefwoorden mesttank , veenhuis , giertank , kapot , hydrauliek , druk , pomp , tank en turbovuller geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0