’Koraal Great Barrier Reef ondanks doemverhalen springlevend’



Quote:
Het Australische koraalrif geldt als één van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Keer op keer klonk echter de waarschuwing dat de Great Barrier Reef op het punt stond af te sterven. Nu blijkt het koraal toch springlevend. Hoe kan dat?

Deel dit topic

Reacties

stefanus
We worden allemaal gek gemaakt door mensen die heel graag in de media willen verschijnen terwijl mensen die er echt verstand van hebben geen zin of geen kans krijgen om hun verhaal te doen.
Grasbaal
De natuur wint altijd:

Quote:
„Het koraalrif bevindt zich in magnifieke staat”, vertelt Ridd per telefoon vanuit Australië. „De verschillende perioden van verbleking hebben amper koraal gedood. Grotere bedreigingen zijn orkanen en de doornenkroon, een zeester die koraal eet. Wat betreft orkanen is het juist al jaren rustig.” Ridd ageerde altijd al tegen de doemverhalen van zijn collega’s, maar die dwarsheid bracht hem uiteindelijk in conflict met zijn werkgever de James Cook University in Queensland. Hij blijft echter optimistisch: „Koraal bestaat al 225 miljoen jaar, en heeft diverse klimaatwisselingen meegemaakt. Waarom zou een kleine temperatuurstijging nu ineens fataal zijn?”
+1
Jan-T
De natuur doet wat het wil.
En zal het ene jaar beter zijn dan het andere.

Maar zodra de mens het gaat reguleren dan zal het ook niet meer natuurlijk zijn.
Jannus
Quote Reactie van @Jan-T:
de mens het gaat reguleren

Bewustwording is goed om bepaalde dingen niet meer te doen,de rest doet de natuur zelf oplossen
Gerron
Als alle mileumaatregels echt helpen dan zorgt dat er dus voor dat al die mooie plantjes in de poolcirkel niet meer kunnen leven omdat het ijs terug gaat komen.
jordi 1455
@Gerron Nadat de Vikingen op Groenland kwamen, bedreefden ze voor een korte tijd daar ook landbouw.
+1
Gerron
@jordi 1455 Er zijn zelfs tijden geweest dat het daar nog veel warmer was. Maar in mijn filmpje zie je dus natuur met plantjes die er volgens de milieuactivisten helemaal niet horen te zijn. Waarom mogen die plantjes daar niet zijn en soortgelijke plantjes op de heide in NL wel?
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Gerron:
met plantjes die er volgens de milieuactivisten helemaal niet horen te zijn

Daar vallen die milieuactivisten dus door de mand, die plantjes groeien daar omdat ze daar blijkbaar al langer groeien of groeiden . Of hebben die milieuactivisten ze zelf geplant?
Zo ver noordelijk komt het zaad echt niet spontaan aanwaaien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0