Maishakselen

Ik zie meer slechte dan goede percelen . En het wordt met de dag gekker.
Wie gaat hem er binnenkort al af halen.
En wat moet je met die zooi?

Deel dit topic

Reacties

+4
hoest
Paniekaanval in drie twee één.....
+1
Twentsch Land
Toch in de Achterhoek vorige week percelen mais gezien waarbij ik me ook afvroeg van wat moet je hier nu mee ....nu hakselen voor wat het waard mag zijn of klepelen en als er regen is gevallen onder werken en inzaaien met gras.
Laten staan en eind sep hakselen leek mij geen optie.

@hoest
+2
stefanus
@Twentsch Land Onderwerken en volgend jaar verhuren voor flinke prijs aan een caringfarmer.
+1
hoest
@Twentsch Land nu inzaaien met gras ga je dit jaar ook niks meer aan hebben dus je hebt niks te verliezen met afwachten
George
In 2018 hebben we hier vanaf half augustus mais gehakseld. Niet dat we volle dagen bezig waren. Maar vanaf eind augustus wel in 1 keer door met hakselen en dorsen. 1 oktober was alles weg zowel gehakseld als gedorsen.
Greetje
Wij zijn net terug van een weekje frankrijk, via duitsland en zwitserland gereden. Onderweg ook veel stro op stam gezien, maar ook beregende mais met goede kolven, daar waren sommigen al aan het hakselen waren voor stalvoedering. En zulke verschillende percelen pal naast elkaar, dan vraag ik me af waarom de een niet beregend en de ander wel.
Greetje
Zal zometeen mn eigen mais es even gaan bekijken...
George
Wij zijn terug gefietst vanuit Luxumburg en 260 km afgelegd en het was grotendeels een grote prairie. Dorre weides en veel verdroogde mais gezien.
cjw73
@George 260??? Heeft die e bike zo'n grote accu.
+2
George
@cjw73
Nee 625 W/u Bosch Powertube. We zijn vrijdag van Troisvierges (L) via de Vennbahn naar Roetgen (D) gefietst en dat waren kleine 100km. Daar in Hotel geslapen en toen zaterdag verder wederom een kleine 100 km naar Stein gefietst waar we weer in Hotel hebben geslapen en gisteren nog een dikke 60 km naar huis. Met een volle accu kun je ongeveer goede 100km fietsen.

Grens Luxumburg / België

Oude spoorbrug Vennbahn nabij Roetgen Duitsland

Dom van Aken Duitsland
Hooibaaltje
@George das ook beter werk dan die dorre maisvelden bekijken.
George
@Hooibaaltje
Die ging ik niet bewust bekijken , maar fietste midden door de landerijen en dan valt het gewoon op dat het heel erg droog is overal.
+3
hoest
@George Goddank melk ik nog, moet er niet aan denken om 100km per dag te moeten fietsen om de dag om te krijgen😱
+4
slagakker
@hoest Hoezo? Hier en daar terrasje pakken kan ook heerlijk zijn. Er is echt nog meer als werken. Maar ieder zijn ding.
hoest
@slagakker terras pakken is nog wel leuk ja maar fietsen.....
+3
weurding
@hoest went wel
+11
George
Quote Reactie van @hoest:
100km per dag te moeten fietsen om de dag om te krijgen

Ik moet helemaal niks meer , helemaal niks wat ik niet wil . Krijg mijn dagen makkelijk om en het is vakantietijd en wij vinden het leuk om te gaan fietsen. Een ander stapt in het vliegtuig en gaat 14 dagen naar Spanje , weer een ander rijdt met de Camper of Caravan naar de Dolomieten , en weer een ander blijft thuis iedere dag 150 koeien melken omdat ie anders niet weet hoe hij de dag moet om krijgen. Ieder zijn ding.
+1
pieta
@George 😁 Juistem!
+2
de Tank
@hoest ik melk en fiets 100 km, mag dat ook?
+1
hoest
@de Tank dat mag, net zoals ik mag denken die is koekoek 🤣
+2
weurding
@hoest dat zijn wij☝️😅
hoest
@weurding ach ja ieder zijn hobby gelukkig🍻
+2
Twentsch Land
Per dag 100 km is wel te maar af en toe met enige regelmaat een eind op de fiets is niks mis mee .... gaat prachtig mooi met een e-bike .... heb me er onlangs ook een aangeschaft, wel een beetje duur maar het fiets alamachtig prachtig.

@hoest
+2
George
@Twentsch Land Als je mij 5 jaar geleden had gezegd dat ik ooit van Luxemburg naar huis zou fietsen had ik je waarschijnlijk ook voor gek verklaard. Maar omdat mijn zoon E bikes verkoopt en door de aanschaf ervan en een bevriend stel wat graag gaat fietsen is het uitgegroeid tot een favoriete bezigheid en vinden we vakantie uitjes met de fiets het leukst. Wij kunnen nooit lang achter elkaar weg omdat ik toch altijd iemand moet inschakelen voor het vee te verzorgen en vinden het dan leuk om 1 nachtje weg te blijven en 2 dagen te gaan fietsen . Dan heb ik maar 1 avond en 1 ochtend iemand nodig voor het vee. Mijn schoonvader en een oude stagiair heb ik altijd ter beschikking dus komt dat altijd goed. Maar meestal gaan wij ook niet verder dan 50-60 km . Maar nu wilden we graag de uitdaging aan om gewoon vanuit Luxemburg naar huis te fietsen en dat is waanzinnig goed gegaan. Nergens last van gehad en totaal niet moe en toch af en toe flink moeten trappen door de heuvels in Limburg.
+1
Twentsch Land
Het grappige van op de fiets is dat je alles om je heen beter ziet, het weer moet wel meezitten als je een flinke tour maakt.
@George
George
@Twentsch Land Ja en je komt op plaatsen waar je met de auto nooit zult komen.

vennbahn.eu/nl/#start

Kijk deze hebben we volledig gedaan en dan vanuit Aken nog naar huis door Zuid Limburg.
de hoef
Quote Reactie van @George:
Ja en je komt op plaatsen waar je met de auto nooit zult komen.

kom hier mee de auto op meer plaatsen dan mee de fiets
Twentsch Land
Dat ziet er geweldig mooi uit.....wat was ongeveer de gemiddelde km per uur wat jullie fietste ?

Je hebt al een keer eerder verteld dat jou fiets een bosch motor ( bosch active line plus ? ) had hoeveel Newton is deze ?@George
+1
George
@Twentsch Land Gemiddeld tegen de 21km/u , Ik heb een Stella Morena FI met de zwaarste Bosch Performance Line CX Motor met 85 Newton. 625 watt uur Bosch Powertube accu geïntegreerd in het frame en een traploze automatische Enviolo naaf. Het is echt een machtige fiets afgemonteerd met onderdelen uit het topsegment.
Twentsch Land
85 Newton is veel, met de heuvelachtige routes bij jullie is zo’n krachtige motor mooi.

Hoe bevalt de vario versnelling ? Heb er ook na gekeken maar hoorde links rechts ook wel verhalen dat het sommige niet zo bevalt.

Heb zelf een bosch active line plus met een 400w en 8 versnellingen ... voor hier gaat dat super.

@George
+1
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Hoe bevalt de vario versnelling ? Heb er ook na gekeken maar hoorde links rechts ook wel verhalen dat het sommige niet zo bevalt.

Ja die Enviolo Automatiq is echt helemaal geweldig. Als je moet stoppen en weer optrekken, wordt de fiets automatisch in een lagere aandrijving gezet, zodat je makkelijk weer op gang komt en snel je de van tevoren ingestelde cadans bereikt. De cadans aantal omwentelingen stel je elektrisch in op het Bosch Kiox scherm. En kun je altijd tussentijds veranderen onder volle belasting.
Heb je een 400 Watt Uur accu in frame of op het frame of onder bagagedrager?
Trouwens bij ons is het gewoon vlak , 9600 km gefietst op een Stella met voorwielmotor met 40nm. Maar ons bevriende stel heeft krachtige fietsen en gingen graag naar Zuid Limburg en dan moesten wij toch te hard werken. Nu met deze fietsen gaat het perfect.
+1
Twentsch Land
Frame @George
George
@Twentsch Land Welk merk fiets heb je?
+1
Twentsch Land
Had altijd een gazelle, al een oudje van 1989 ... nu een gazelle Grenoble 2022 gekocht ... ben er blij mee .... kost normaliter 3299,- .... effe flink aan het handelen geweest ( hobby van mij ) uiteindelijk gekocht zonder inruil voor 2800,- Was ook de laatste ... pas volgend jaar kreeg de rijwielhandelaar dit type weer binnen.

@Twentsch Land
+1
Twentsch Land
Heb voor het af en toe crossen ook een gazelle moutainbike maar heb laatste tijd meer zin aan een tour rit dan aan crossen.
@Twentsch Land
+2
weurding
@George wordt tijd voor een E-bike fan pagina @Tinus
+1
George
@weurding Ja mooi. Of fietsers prikbord.
+1
Twentsch Land
Ga jij een topic openen arend 😉

@weurding
+2
matt
@Twentsch Land doe ik wel ff 😉
+1
weurding
Hier midden drenthe staat de maïs over het algemeen geweldig, is wel eens veel minder geweest
Hooibaaltje
@weurding meer water gevallen daar zekers
+1
weurding
@Hooibaaltje denk het
+1
de hoef
@Hooibaaltje vaksjaken daar jonge
+1
weurding
@de hoef glukzuukers, löp met 'n straoltie bie de kont langs

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's maishakselen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN