Staat van de natuur

Waar vindt ik de rapporten met de staat van de natuur in Nederland?

Deel dit topic

Reacties

Coen
Als die slecht is, heeft dat als oorzaak onvoldoende onderhoud cq beheer.
+3
Weidezicht
Ik lees hier regelmatig dat 80 procent van de natuur goed is. Waar vinden wij zwart op wit waar dat staat. Al die clubs zoals Stastsbosbeheer, natuurmonumenten, greenpeace, maar ook tal van politici roepen dat de natuur in nederland op omvallen staat. Volgens mij is ook hier Rene de Jong, een van de prikkers die stelt dat 80 procent juist in goede staat is. Hiervan zijn dus rapporten met conclusies. Rene is hier goed in thuis. Als hiervan dus rapporten zijn, dan moeten we die toch eenvoudig weg uit kunnen printen en massaal opsturen, mailen enz, naar de redacties van alle grote kranten, programma,s als Nieuwsuur, Op1, enz enz. Evenals dat iemand hier gister schreef dat de ene boswachter klaagt over stikstof omdat het pijpestrootje verdwijnt door stikstof en de andere boswachter zegt dat het pijpestrootje de boel overwoekert. 1 van onze belangenbehartigers zou toch 1 of 2 mensen fulltime op dit soort zaken moeten zetten en dat volgas de media in moeten pompen. Nu zijn we allemaal wat aan het doen, de ene druk met een vlag, de ander rondjes rijden met een trekker, weer een ander zakdoeken uitdelen. Allemaal prima, maar in de media is de winst te halen. Alles richten op de burger, zodat die goed gast stemmen volgend jaar. En verder niet teveel onderhandelen. Maar voor die verkiezingen moeten wij zoveel mogelijk leugens en foute belangen bloot leggen.
+2
HansBa
@Weidezicht 1 of 2 mensen van onze belangen behartiging? Lees hier geregeld dat de contributie wordt opgezegd en er een weekje van op vakantie wordt gegaan. Zelf ben ik juist voor een extra stikstof contributie toeslag om de beste advocaten/juristen in te huren die er zijn. Alleen daarmee ga je deze onzin winnen.
+2
rene-de-jong
@Weidezicht Deze rapporten zijn gewoon openbaar, als voorbeeld het Drents-Friese Wold & Leggelderveld

natura2000.eea.europa.eu/Natura2000/SDF.aspx/…
Links boven kun je zien wanneer er een update is geweest.

Zo zijn ze er van alle gebieden te vinden
Toets op google N2000 en het betreffende gebied wat je zoekt dan kom je op de volgende site;
natura2000.nl/gebieden/drenthe/…
Alle info per gebied is dan beschikbaar; aanwijzingsbesluit etc.

Rechts staat de site code: NL9803011
Als je deze code in je browser verwisselt met de code van het SDF formulier wat je al had dan komt alles tevoorschijn.....in je browser;......https.......natura2000.eea.europa.eu/Natura2000/SDF.aspx?site=NL9803011

Een hele klus dus begin er maar niet aan 😄
STAF komt binnenkort met een heldere versie, goed te begrijpen en leesbaar.
Als je wilt kan ik je een Excel toesturen met alle gebieden van 2004 t/m 2018, zit in m'n pjoeter en krijg ik niet geplaatst zo'n groot ding.

Je hebt gelijk dat ook dit nu eindelijk in de juridische molen moet; wordt aan gewerkt en verzoek tot ondersteuning volgt later.
+1
mlkvhoudr
decorrespondent.nl/13062/…

We kunnen zelf ook veel bijdragen, dat moeten we ook niet vergeten ondanks alle strijd tegenwoordig
cs-agrar
@mlkvhoudr uiteindelijk is zoiets ook weer een stuk waaruit blijkt dat landbouw gewoon oprotten moet
mlkvhoudr
@cs-agrar misschien was ik bevoordeeld omdat ik de correspondent normaal nogal extreem vind, daarom viel me dit stuk nogal mee, ik zie sowieso een veranderende toon van links, het is ineens meestal veel genuanceerder ineens die zijn ook niet blind dat als de boel alleen maar verhard dat dat ook geen versnelling brengt. Ik ben zelf helemaal niet tegen aanpassen maar ik erger me ook rot aan onze ministers bijvoorbeeld

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN