Boeren spookrijden op snelweg A7 tussen Drachten en Heerenveen, politie sluit snelweg af

Een groep boeren is vrijdagavond de snelweg A7 opgereden in de richting van Drachten naar Heerenveen. Ter hoogte van Tjalleberd is door de politie een blokkade opgeworpen om de boeren te stoppen.

Deel dit topic

Reacties

+3
Weidezicht
Zijn dit de acties om het tij te keren? Vraag me niet wat wel, maar diy gast avetechts werken. Echt, burgers pruimen dit niet, terwijl we die wel nodig hebben, al is het maar om op bbb, ja21, van haga te stemmen.
Twentsch Land
Laten we er van uitgaan dat het per abuis is want indien opzet is er maar een weg en dat is een tijdje achter slot en grendel.

@Weidezicht
+1
Henry1
@Twentsch Land ff artikel lezen, daar staat in waarom.
Al denk ik net als @Weidezicht dat blokkades nu tegen ons gaan werken.

Ik denk dat we nu de weg van het gesprek moeten gaan. En daar dus met alle organisaties goed de poot stijf houden. Ik denk dat een aankondiging zoals Mark vd Oever deze vanavond deed juist zorgt voor meer verdeeldheid tussen boeren.
hypotheekboer
Levensgevaarlijk zulke berichtgeving (voor de beeldvorming), feitelijk echter weinig aan de hand. Even voor de duidelijkheid, op Facebook onder Verzet westland staat een filmpje. De politie had de weg afgezet voor de trekkers en ook het achteropkomend verkeer stilgezet. De trekkers zijn omgekeerd en over een lege baan teruggereden. Niks geen onveilige situatie dus. Mooi opgeblazen door dvhn met een ophitsende woordkeuze.

Wijziging: hier de beelden.
jg
@hypotheekboer Gingen ze ff paar boodschappen doen ….?
Bennie Stevelink
@hypotheekboer
Quote:
Even voor de duidelijkheid, op Facebook onder Verzet westland staat een filmpje.

Ik neem aan dat “Verzet Westland” onderdeel is van “Nederland in Verzet”. Dat betekent dat extreem rechts, voortgekomen uit het Corona-activisme, het trekkerprotest organiseert.
Boeren hebben een heel ander belang dan extreem rechts. Boeren hebben er geen belang bij om de confrontatie te zoeken met de politie of plaatselijke overheden. Extreem rechts juist wel. Extreem rechtse boeren leiders zullen een protest zodanig invullen dat het belang van extreem rechts gediend wordt ten koste van het boerenbelang. We hebben dat afgelopen maandag in Almelo gezien. Nu is dus hetzelfde in Friesland gebeurd.
+1
duitser
@Bennie Stevelink ook goedemorgen Bennie 😂
hans-hans
@Bennie Stevelink in belang van dit of dat is de vraag niet

waar de discussie over gaat
Er is een andere kijk op de situatie gefilmd
(Of het klopt weet ik niet) maar het verhaal van twee kanten horen is volgens mij nooit verkeerd
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink even off topic heb je mijn linkje gelezen vanmorgen?
hypotheekboer
@Bennie Stevelink verdiep je er eerst eens wat beter in voordat je zulke onzin hier neerplempt. Hoe kom je erbij dat deze actie door extreemrechtse boeren georganiseerd zou zijn? Jij gooit overigens extreem rechts en coronawappies nogal makkelijk op 1 hoop. Lijkt me dat daar nog wel iets verschil tussen zit.

Dat filmpje waar ik naar verwees staat op een Facebook website(kwam het tegen op Twitter). Heb je dat überhaupt al bekeken? Ik heb het voor de volledigheid hierboven nog even geplaatst. Het is gefilmd door iemand die op de andere weghelft reed. Vervolgens heeft die website het geplaatst. Denk dat je ondertussen wel weet dat de meeste acties vanuit appgroepen georganiseerd worden en dat ze helemaal niet zitten te wachten op steun van extreem rechts of wappies. Ik begrijp dat in Almelo wel een groep contact zou hebben gezocht met Engel. Hoe stom kun je zijn om met Engel of Nederland in verzet op te trekken, dan weet je dat er gedonder van komt wat negatief op het boerenprotest afstraalt.

Als het niet zo duidelijk was gefilmd hadden ze jou nog steeds laten geloven dat Jouke op een agent was ingereden.
de jonge
@Bennie Stevelink wat ik in almelo heb gezien waren romeo"s die vanuit het niets een man van achteren aanvielen en finaal in elkaar stonden te rossen, en ja hoe is het mogelijk maar daar komt reactie op he,of ben jij het type die je maat uit het niets gewoon in elkaar laat meppen en erbij gaat staan om te kijken en als ze klaar zijn gaat vragen of er een gesprek over plaats kan vinden... ... als je het dan over normen en waarden,a-sociaal en verbijsterend hebt, zijn deze romeo's daar wel een goed voorbeeld van....
+5
mlkvhoudr
@hypotheekboer waarom blijven ze nou niet gewoon bij die snelwegen weg, ik vind het zo n achterlijke manier van protesteren en het is gewoon wachten op persoonlijke ongelukken
hypotheekboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
waarom blijven ze nou niet gewoon bij die snelwegen weg,

kun je beter aan de deelnemers vragen. Lijkt mij dat dit de dichtstbijzijnde mogelijkheid voor de meeste deelnemers is om bij de landelijke overheid in de picture te komen. Goed verlichte(met zwaailampen) langzaamaanacties, dan doe je niet veel verkeerd lijkt me(binnen het demonstratierecht). Neem aan dat de deelnemers helemaal niet op een escalatie zitten te wachten. Vergeet ook niet dat daar vlakbij op Jouke is geschoten. Midden in de nacht onverlicht afval op de snelweg storten, dan vraag je wel weer om problemen.

Vraag is wat doe jij @mlkvhoudr of wat vind jij hoe het wel zou moeten.
+4
mlkvhoudr
@hypotheekboer ik zeg al een poosje ze willen tempo maken en zijn er achter gekomen dat ze daar een niet nader te noemen groep in de primaire levensmiddelen sector voor nodig zijn en laat die groep nou eens niet totaal achterlijk zijn en dat zelf ook wel inziet dat de overheid geen tempo kan maken zonder hun, dus rustig blijven afwachten er komen steeds meer toezeggingen bij
+1
hypotheekboer
@mlkvhoudr zonder acties waren er helemaal geen toezeggingen(voor wat ze waard zijn) gekomen en was het kabinet vrolijk doorgedenderd.
+1
mlkvhoudr
@hypotheekboer deescaleren door te escaleren?
+1
hypotheekboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
deescaleren door te escaleren?

begrijp niet precies wat je hiermee wil zeggen. Feit is wel dat het kabinet met het tempo maken met het naar 2030 halen van de reductiedoelen buitenwettelijk bezig is. Het gaat om de natuurdoelen en die worden in 80% van de natuurgebieden gehaald. Stikstof is slechts een papieren tijger die voor een groot deel losstaat van het werkelijke probleem in natuurgebieden, het (water)beheer.
mlkvhoudr
@hypotheekboer ik hoorde er het eerst van tijdens de Oekraïne oorlog dat Rusland zich buitenproportioneel gewelddadig opstelde en dat ze bewust burgerslachtoffers maakten het buitensporige geweld zou dan als een escaleren conflict gezien worden maar de Russen zien dat buitensporige geweld als escaleren om de tegenstander te breken en moedeloos te maken, dus dat die zich overgeeft dus escaleren om te deescaleren
hypotheekboer
@mlkvhoudr dat escaleren heeft daar in Oekraïne helaas nog niet veel geholpen. Voor de volledigheid hierbovenaan nog het filmpje geplaatst. Kunt het ook zo bekijken dat de boeren door om te keren en niet in een politiefuik te rijden trachtten te de-escaleren.
+1
hans-hans
@mlkvhoudr ik denk dat mensen die boos zijn willen laten merken dat ze boos zijn
en ik snap jou redenatie misschien ook wel die is waarschijnlijk : doe geen domme dingen die levens gevaarlijk zijn of heel erg strafbaar
Grasbaal
Quote Reactie van @hypotheekboer:
Niks geen onveilige situatie dus. Mooi opgeblazen door dvhn met een ophitsende woordkeuze.

Dit klopt ook niet?:

Quote:
Langs de N381 moest de brandweer vijf brandjes blussen in een lengte van een paar meter. Er stond gedroogd gras en vermoedelijk een autoband in brand.lc.nl/friesland/heerenveen/…
BertK
@Grasbaal Slechte pyromaan. Melding nog voor dat het echt brandt, goed bereikbaar voor blusvoertuigen.
marcsterreborn
@BertK ja dat kunnen geen boeren geweest zijn...
Twentsch Land
Idd .... naar alle waarschijnlijkheid stadse boeren, niet te vergelijken met mensen die het boerenvak bedrijven.

@marcsterreborn
+1
weurding
@marcsterreborn veel boeren zijn toch echt bij de (vrijwillige) brandweer😏
marcsterreborn
@weurding ja dat is veelzeggend
weurding
@marcsterreborn dat een boer nooit te beroerd is om te helpen
January
Mooi dom dit helpt echt niet , ze zullen toch moeten praten anders drukken ze het er door en dan is het klaar voor vele boeren
hypotheekboer
@January prikkebord.nl/topic/291667/…
De bedoeling is dat de protesten helpen bij de onderhandelingen.
January
@hypotheekboer geloof niet dat dit helpt , je zult moeten praten dat is de enige weg , als je het nu wilt of niet , ik weet dat het erg moeilijk gaat worden ,maar dit helpt niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's politie , heerenveen , blokkade , boerenprotest , Snelweg en richting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2.989