De stikstofpuzzel in dit stukje Drenthe is complex: ‘In Duitsland lachen ze zich kapot’

In het Drentse Bargerveen zie je hoe ongelooflijk ingewikkeld het stikstofprobleem is. Het prachtige natuurgebied schreeuwt om minder stikstof, dat voor driekwart uit het buitenland komt. Maar het zijn de Nederlandse boeren in de omgeving die worden aangepakt. Valt hier nog een eerlijke puzzel te leggen?

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Het pijpestrootje is opeens een soort dat buitensporig gaat groeien van stikstof begrijp ik. Die andere milieufiguur die laatst stond te klagen in de duinen, stelde juist dat het pijpestrootje zou verdwijnen door het vermeende stikstof"probleem". Het lult allemaal maar wat.
j h p
Het verhaal laten doen door de zielige staatsboskabouter, ken hem wel wat.
2007 de externe buffer (nog niet klaar en zou volgens de toenmalige PvdA gedeputeerde binnen een paar jaar gerealiseerd moeten zijn anders was het Bargerveen verloren), nu stikstof en in de toekomst geluid, licht, bedenk nog eens wat.
Dit stukje geeft heel aardig de expansiedrift van de natuurorganisaties weer.
+1
BertK
@j h p Al 50 jaar veel hogere depositie dan volgens kdw zou mogen en nog steeds is het natuur wat het beschermen waard is.
ntd79
Och och, mag jans weer een zielig verhaaltje houden in het veld. Voor 10 tot 15 jaar geleden mocht ie praten over de drainerende landbouwgrond om het hoogveen. Toen zat er veel meer vee in het gebied, maar je hoorde niemand over stikstof. Toen het spannend ging worden werd jans vervangen door de zwaarste delegatie van staatsbos, zelfs die, en die zijn echt knetter en knettergek, hoorde ik met geen woord over stikstof. En nu is de tijdsgeest daar en voila, daar is jans weer die iets mag zeggen, en nu opeens is stikstof het probleem.
j h p
@ntd79 Hij zei toen eens in een interview bij RTV Drenthe 'omdat het kan'.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , lachen , natuurgebied , stikstof en drenthe geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0